REDLINE CHALLENGE ПРЕДИЗВИК

УЧЕСТВУВАЈТЕ ВО REDLINE CHALLENGE ПРЕДИЗВИКОТ

Redline Challenge предизвикот е наменет за амбициозни аматерски фотографи кои сакаат да ја предизвикаат својата креативност и да ги тестираат своите технички познавања. Прифатете го предизвикот што го постави Lorenz Holder за да добиете шанса да освоите опрема од Canon што вреди повеќе од 14.000 €, како и ексклузивна задача за фотографирање под менторство на Lorenz.
Canon Camera

УЧЕСТВУВАЈТЕ ВО REDLINE CHALLENGE ПРЕДИЗВИКОТ

ПРЕДИЗВИКОТ

Совладајте го предизвикот за светлина во темнината

Lorenz Holder ве повикува да експериментирате со возбудливите можности за фотографирање при слаба осветленост за да ја доловите нераскинливата врска помеѓу светлината и сенката, боите и контрастот.

Canon Camera

КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ

Исполнете ги условите и следете ги чекорите за да ги пријавите вашите слики

Lorenz Holder и нашето жири од судии ќе ги оценат сите слики во однос на нивната композиција, креативност и техничка совршеност. Штом сметате дека успешно сте го совладате предизвикот, следете ги чекорите подолу за да ги пријавите вашите слики.
Пријавете се веднаш Правила и услови
 • ЧЕКОР 1

  Изберете ги вашите најдобри слики

  Внимателно разгледајте ги вашите слики и изберете ги само оние кои најмногу ќе одговараат за предизвикот Светлина во темнината.

 • ЧЕКОР 2

  Проверете го видот и големината на датотеката

  Сликите мора да ги испратите во формат со 150 DPI и 2000 px долж најдолгата страна и проверете дали тие ги исполнуваат потребните спецификации пред да се пријавите.

 • ЧЕКОР 3

  Испратете слики пред да заврши пријавувањето

  За да учествувате во предизвикот, испратете ги вашите слики пред да истече крајниот рок 31 мај 2021 година.

 • ЧЕКОР 4

  Зачленете се за да добивате ажурирања

  Следете нè на социјалните мрежи или претплатете се на нашето списание за да добивате ажурирања за предизвикот и да дознаете дали ќе влезете во потесниот избор.

 • Canon Camera

  НАГРАДАТА

  Еве што може да освоите

  Победете на Redline Challenge предизвикот и ќе добиете сè што ви е потребно за да продолжите да напредувате во фотографирањето. Ќе ја добиете најновата опрема од Canon - во вредност над 14.000 евра. Покрај тоа, ќе добиете и можност да ги подобрите вашите вештини и да ја зголемите вашата креативност уште повеќе со неверојатно искуство што не се купува со пари: лична задача за фотографирање што ќе ја одреди и менторира Lorenz Holder - амбасадор на Canon и интернационален и докажан фотограф.

  Доловете ја слабата осветленост како никогаш досега

  Бидете креативни на начини што никогаш досега не сте знаеле дека постојат со нашата револуционерна палета на фотоапарати без огледало за целосна слика. Одликувајќи се со најсовремени технологии, пристап до нашата колекција на револуционерни објективи RF и извонредни перформанси при слаба осветленост, системот EOS R е создаден за фотографирање во темнина.

 • Фотоапарати без огледало

  Canon EOS R5

  Променете ја вашата перспектива за фотоапаратите без огледало. Беспрекорните перформанси на EOS R5 ќе го подобрат начинот на кој фотографирате и снимате.

 • Фотоапарати без огледало

  EOS R6 од Canon

  Без разлика што фотографирате и како фотографирате, EOS R6 ќе ви овозможи да бидете креативни на начини што никогаш досега не сте знаеле дека постојат.

 • Фотоапарати без огледало

  Canon EOS RP

  Мал, лесен и интуитивен фотоапарат без огледало за целосна слика што е дизајниран за секојдневно фотографирање и фотографирање при патувања.

 • Стандарден објектив

  RF 50mm F1.8 STM

  Компактен, тивок и лесен примарен RF-објектив од 50 mm, со широка решетка од f/1,8, што е совршен за реализирање на вашата креативна замисла.

 • Фотоапарати без огледало

  EOS R

  Фотоапарат без огледало за целосна слика кој отвора нови креативни можности за фотографите и снимателите.

 • Објективи RF

  RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

  Идеален објектив за секојдневна употреба за фотоапарати за целосна слика без огледало наменет за ентузијасти. Практичниот објектив RF 24-105mm F4-7.1 IS STM е лесен, компактен и подготвен да го подигне вашето фотографирање на повисоко ниво.

 • Canon Camera

  ЗАПОЗНАЈТЕ СЕ СО НАШИОТ СУДИЈА

  Пронајдете инспирација во делата на Lorenz Holder - финалист на Red Bull Illume по 13 пат

  Познат по својот нов и драматичен стил - што е комбинација од фина уметност и фотографирање - и неговата исклучителна способност за доловување на неочекуваното дури и во најтешки услови, интернационалниот и докажан фотограф Lorenz е совршен за улогата на судија и ментор за Redline Challenge предизвикот.

  Слични написи

  Научете повеќе од нашата заедница на амбасадори на Canon и инспиративни креативци во овие приказни и водичи.
  Погледнете ги сите написи
 • A snowboarder high in the air in foggy conditions, eerily lit from behind the crest of a hill.

  СТАТИЈА

  Пејзажи исполнети со адреналин

  Дознајте како Lorenz Holder, кој е амбасадор на Canon и ментор на Redline Challenge предизвикот, ги спојува пејзажите и движењата на впечатлив и оригинален начин.

 • Rocky outcrops in Zion National park, Utah, USA, pictured at night. Blurred lights run along the road and the Milky Way can be seen in the sky above.

  СТАТИЈА

  Темната страна: фотографирање при слаба осветленост

  Valtteri Hirvonen ја усоврши својата техника за време на облачните зими во Финска. Тука ни ги открива своите совети за фотографирање при слаба осветленост.

 • СТАТИЈА

  Кога акционите спортови ќе се спојат со фотографирање архитектура

  Амбасадорот на Canon, Lorenz Holder, открива како користел објектив со телефото зум и брза решетка за да долови скејтер под вијадукт.

 • ПРОФИЛ

  Lorenz Holder

  Фотографот и повеќекратен победник на Red Bull Illume, Lorenz, кој живее во Фрајзинг, Германија, е специјалист за фотографирање акциони спортови во комбинација со пејзажи и архитектура.

 • Canon Camera

  ЗАЕДНИЦАТА

  Придружете се во дискусијата веднаш

  Учествувајте во разговорите и дискусиите што се одвиваат во моментот на нашите социјални канали, слушнете ги мислењата на заедницата на Redline Challenge предизвикот или, пак, пронајдете повеќе совети и трикови на нашиот канал на YouTube што ќе ви помогнат да ги подобрите вашите фотографии уште повеќе.

  ПРИЈАВЕТЕ СЕ ВЕДНАШ

  Добијте инспирација, пријавете се веднаш

  Не пропуштајте ги никогаш најновите понуди од Canon, совети и водичи, вести и покани за локални настани.