CaptureOnTouch Pro
Спецификации

Детални спецификации

Општи информации

Име на софтверот

CaptureOnTouch Pro од Canon

Верзија на софтверот

V4

Вид на софтверот

Скенирање, создавање PDF датотеки со можност за пребарување, организација на датотеки

Јазици за интерфејсот

Англиски, француски, германски, италијански, шпански, португалски, холандски, руски, турски, арапски

Функции за скенирање

Методи на скенирање

Стандардно скенирање во 3 чекори
Скенирање со еден допир преку менито со кратенки
Од панелот на скенерот (со или без видливост на софтверот)

Страна на скенирање

Еднострано, двострано, прескокнување празна страница

Генерирање датотеки

PDF, PDF/A, TIFF, TIFF со повеќе страници, JPEG, PNG, BMP, PPTX

OCR функција

Да (создавање PPTX и PDF датотеки со можност за пребарување и уредување)

Поддршка за OCR

Англиски, француски, германски, италијански, шпански, португалски, холандски, руски, турски

Видови на индексни датотеки

За секоја страница / За документ

Формати на индексни датотеки

XML, CSV и JSON

Разделување на серија

Шалтер, баркод 1, код за составување, зонски OCR, празна страница, прва страница

Команди за скенирање

Активирање на скенирањето со COT преку команди од други апликации

Алатка за конфигурирање

Метод на управување

За секој корисник / За компјутер (исто за сите корисници)

Поставки за пристап

Ограничување на корисниците со однапред дефинирано мени со кратенки
Заклучување на менито со кратенки
Дефинирање папка на разгранување

Безбедност

Заклучување на алатката за конфигурирање со лозинка

Режим за наменски компјутери за далечински пристап до сервери

Користење на CaptureOnTouch Pro во виртуелно работно опкружување

Поставки за опкружувањето

Приказ на софтверот

Активирање на CaptureOnTouch Pro при поврзување на скенерот
Не прикажувај софтвер при скенирање со копчето на скенерот

Правење резервна копија / Обновување

Зачувување на конфигурацијата на CaptureOnTouch поради обновување или распределување на повеќе системи

Компатибилност

Скенери за документи

imageFORMULA P-208II
imageFORMULA P-215II
imageFORMULA DR-F120
imageFORMULA DR-C225
imageFORMULA DR-C225W
imageFORMULA DR-C240
imageFORMULA DR-M140
imageFORMULA DR-M160II
imageFORMULA DR-M1060
Додаток за скенер со рамно лежиште за A4
Додаток за скенер со рамно лежиште за A3

Поддршка за оперативни системи

Microsoft Windows 10
Microsoft Windows 8,1
Microsoft Windows 7 Service Pack 1 или понов
Microsoft Windows Vista Service Pack 2 или понов
Microsoft Windows Server 2012 R2
Microsoft Windows Server 2008 R2 Service Pack 1 или понов

Поддршка за наменски компјутери за далечински пристап до сервери

Citrix XenApp V.7.5

Подлежност на промена без претходна најава.

  1. Потребен е изборен софтверски модул за 2D кодови или баркодови