Canon imageFORMULA DR-2010C Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер со вовлекување на листови за на работна маса

Сензор на единица за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600 dpi

Светлосен извор

RGB LED

СТРАНА НА СКЕНИРАЊЕ

Брзина на скенирање

DR-2010C:


ц/б/ сива скала: 200/ 300dpi: 20 стр./мин. (еднонасочно); 40 слики/мин. (двонасочно)


Во боја: 200dpi: 20 стр./мин. (еднонасочно); 40 слики/мин. (двонасочно)


Во боја: 300dpi: 13 стр./мин. (еднонасочно); 26 слики/мин. (двонасочно)


DR2510C:


ц/б/ сива скала: 200/ 300dpi: 25 стр./мин.; 50 слики/мин. (двонасочно)


Во боја: 200dpi: 25 стр./мин. (еднонасочно); 50 слики/мин. (двонасочно)


Во боја: 300dpi: 15 стр./мин. (еднонасочно); 30 слики/мин. (двонасочно)

COLOUR

Потреби за напојување со енергија

AC100 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 16W, режим на спиење: 2,2W


Исклучено напојување: Помалку од 0,5W

Работни услови

10 -32,5 степени Целзиус (50 - 90,5 степени Фаренхајт), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

ГОЛЕМИНА НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

50-216mm

Должина

53,9-356mm

LONG DOCUMENT MODE

Дебелина

Автоматско вовлекување: 52-128gsm (0,06-0,15mm)


Бајпас режим: 40-157gsm (0,05-0,20mm)

DOCUMENT TYPES

Интернационални стандардни картички

Ширина: 53,9mm, должина: 85,5mm; дебелина: 0,76mm

BUSINESS CARD

Режим за долги документи

1000mm макс. (Може да се регулира на контролна табла)


(Поддржано е скенирање на релјефни картички, како и хоризонтално скенирање)

DOCUMENT REQUIREMENTS

Одвојување на листови

Валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

50 листа (80gsm)

Излезна резолуција

100 x 100dpi, 150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240 x 240dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

OUTPUT MODE BINARY

Бинарен

Црно-бело / дифузија на грешка / напредно подобрување на текст I и II

Тонови на сиво

8-битни (256 нивоа) тонови на сиво

Боја

24-битна боја

ОБРАБОТКА НА СЛИКА

Обработка на слика

Напредно подобрување текст (I и II)


Спречување протекување/ Отстранување позадина


Автоматско откривање на големина на страница и корекција на закосување


Намалување на ефектот мoire


Прескокнување празна страница


Автоматско откривање на боја


Препознавање ориентација на текст


Испаѓање на боја и зголемување

READING FONT OF OCR

Интерфејс

High Speed USB 2.0

Димензии (mm)

Затворен фах: 298 (Ш) x 160(Д) x 160 (В) mm


Отворен фах: 298 (Ш) x 490(Д) x 245 (В) mm

Тежина

Прибл. 2,4kg

Софтвер кој се испорачува во пакетот

ISIS / TWAIN драјвери (Windows 2000/ XP Pro/ XP Home/ Vista)


Capture Perfect 3.0


Nuance eCopy PDF Pro Office


Nuance Omnipage


Nuance Paperport


Presto! Bizcard Reader 5

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Потрошни материјали

Комплет за замена на валјаци за задржување

Дневен работен циклус

Прибл. 1.500 скенови/ ден