Canon imageFORMULA DR-2020U Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Универзален скенер со рамно лежиште со ADF за A4

Сензор за скенирање

2 CCD сензор

Оптичка резолуција

1200dpi

Светлосен извор

CCFL (флуоресцентна ламба со ладна катода)

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

High speed USB 2.0

Димензии (ШxДxВ)

440 (Ш) × 400 (Д) × 180 (В) mm

Тежина

Прибл. 7,8 kg

Потреби за напојување

AC100 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање 33W, режим на мирување 3,7W, исклучено напојување 0,5W

Работни услови

10 - 32,5°C (50 - 90,5°F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

ENERGY STAR

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

20стр./мин. / 40слики/мин.

Боја

20стр./мин. / 20слики/мин.

Излезна резолуција

150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240 x 240dpi,300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Излезен режим

Црно-бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст, напредно подобрување на текст II, 8-битни тонови на сиво (256 нивоа), 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Прибл: 1.000 скенирања/ден

Ширина

139,7 - 216mm

Должина

100 - 355,6mm

Дебелина

ADF: 50 - 128g/m² (0,05 - 0,15mm)


Рамно лежиште: до 25mm

РЕЖИМ ЗА ДОЛГИ ДОКУМЕНТИ

Card scanning

Ширина:49mm должина: 85-91mm (дебелина 128 - 300g/m²)

Одвојување на листови

Со подлога за раздвојување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

50 листови (80g/m²)

-

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на искосување, прескокнување на празна страница, препознавање ориентација на текст, изоставување на боја (RGB), поставување подрачје на скенирање, автоматско вклучување/исклучување, откривање на двојно повлекување (по должина), регистрација на задача/корисник (регистрирање до 50 задачи), разделување на серија

Windows

ISIS /TWAIN драјвер (Windows 2000 / XP Pro / XP Home / VISTA / 7 / 8)


CapturePerfect


CaptureOnTouch


Nuance eCopy PDF Pro Office


Nuance PaperPort


Nuance OmniPage


Presto! BizCard читач


Дополнителна компонента: EMC Captiva Cloud Runtime Controls

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

-

Резервен валјак за DR-2020U, подлога за раздвојување

-

Silex SX-DS-4000U2

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.