Canon imageFORMULA DR-3010C Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор на единица за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна/ задна/ двострано

Брзина на скенирање

Портрет (A4)
Црно-бело / тонови на сиво: 200 / 300dpi, 40стр./мин. / 80слики/мин.
Во боја: 200dpi, 30стр./мин. / 60слики/мин.; 300dpi, 21стр./мин. / 42слики/мин.

Потреби за напојување со енергија

AC100 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 18W, режим на мирување: 4W, исклучено напојување: помалку од 0,5W

Работни услови

10 - 32,5 °C (50 - 90,5 °F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

ГОЛЕМИНА НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

50 - 216mm

Должина

53,9 - 356mm

Automatic Feeding

52 - 209 g/m² (0,06 - 0,25mm)

Long Document Mode

3000mm макс. (може да се избере во контролен панел на MS Windows)

Дебелина

Режим на проследување: 40 - 209 g/m² (0,05 - 0,25mm)

Интернационални стандардни картички

Ширина: 53,9mm, должина: 85,5mm, дебелина: 0,76mm (поддржано е скенирање на картички со релјеф и хоризонтално скенирање)

Business Card

Големина: 50mm x 53,9mm или поголеми

Режим за долги документи

1000mm max. (adjustable in MS Windows control panel)

Одвојување на листови

Валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

50 листови (80 g/m²)

Излезна резолуција

100 x 100dpi; 150 x 150dpi; 200 x 200 dpi; 240 x 240 dpi; 300 x 300 dpi; 400 x 400dpi; 600 x 600dpi

СКЛАДИРАЊЕ ДОКУМЕНТИ

ДРУГИ ФУНКЦИИ

ИЗЛЕЗНА РЕЗОЛУЦИЈА

Output Resolution

100 x 100dpi, 150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240 x 240dpi, 300 x 300dpi,
400 x 400dpi, 600 x 600dpi

ИЗЛЕЗЕН РЕЖИМ

Бинарен

Црно и бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст, напредно подобрување на текст II

Тонови на сиво

256 нивоа на сива боја (8-битни)

Боја

24-битна боја

КОНТРОЛОР

ФУНКЦИИ

ТИП НА ФАЈЛ

КОМПРЕСИЈА

ПРОВЕРУВАЊЕ ИДЕНТИТЕТ НА КОРИСНИК

ПРИКАЗ НА СКЕНИРАНИ СЛИКИ

МАКСИМУМ СТРАНИЦИ ВО ФАЈЛ

ОБРАБОТКА НА СЛИКА

Обработка на слика

Auto Page Size Detection & Deskew
Skip Blank Page
Text Orientation
Auto Colour Detection
Colour Dropout (R/G/B)/ Enhancement (Red)
Advanced Text Enhancement (I & II)
Moire Reduction
Prevent Bleed Through/ Remove Background
Scan Area Setting

УРЕД

Device Features

Искосување, автоматско откривање на големина на страница, прескокнување на празна страница, препознавање ориентација на текст, однапред подесена крива на гама, изоставување на боја (RGB) / подобрување (црвена боја), намалување на ефектот Moiré, разделување на серија, подобрување на рабови, претходно скенирање, поставување подрачје на скенирање, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, режим на превиткување, MultiStream™, код за составување, функција на работна задача, подесување на предно/задно разделување, ултразвучно откривање на двојно повлекување документи. Автоматско вклучување/исклучување

СЕНЗОР ЗА ОТПЕЧАТОК ОД ПРСТ

ДИМЕНЗИИ НА ИНТЕРФЕЈС

Интерфејс

High Speed USB 2.0

Димензии (mm)

Затворен фах: 310 (Ш) x 292 (Д) x 197 (В) mm
Отворен фах: 310 (Ш) x 583 (Д) x 230 (В) mm

Тежина

Прибл. 2,9kg

Софтвер кој се испорачува во пакетот

ISIS/TWAIN драјвери (Windows 2000/ XP Pro/ XP Home/ Vista/7)
CaptureOnTouch
CapturePerfect 3.0
Kofax VRS Basic
Nuance eCopy PDF Pro Office
Nuance PaperPort
Nuance OmniPage
Presto! BizCard читач

Опција

Единица за скенирање со рамно лежиште 101, баркод модул III

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Потрошни материјали

Комплет за замена на валјаци за задржување

Дневен работен циклус

3.000 скенирања/ден

ИМПРИНТЕР ЗА DR-5010C