Canon imageFORMULA DR-C130 Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

High speed USB 2.0

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 298 x 160 x 160 mm


Отворен фах: 298 x 490 x 245 mm

-

Тежина

Прибл. 1,8kg

Потреби за напојување

AC100 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање 15W или помалку, режим на мирување 1,8W или помалку, исклучено напојување: помалку од 0,5W

Работни услови

10 - 32,5°C (50 - 90,5°F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

30стр./мин. / 60слики/мин.

Боја

30стр./мин. / 60слики/мин.

Излезна резолуција

150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240 x 240dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Излезен режим

Црно-бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст, напредно подобрување на текст II, автоматско откривање на боја, 8-битни тонови на сиво (256 нивоа), 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Прибл. 2.000 скенирања/ден

Ширина

50,8 - 216mm

Должина

53,6 - 355,6mm

Дебелина

52 - 128g/m² (0,06 - 0,15mm)

Режим за долги документи

3000mm макс. (може да се избере во контролен панел на MS Windows)

Скенирање на картички

Ширина: 53,9mm Должина: 85,5mm Дебелина: 0,76mm (поддршка за картички со релјеф)

Одвојување на листови

Метод на валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

50 листови (80g/m²)

-

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на искосување, 3-димензионална корекција на боја, изоставување на боја (RGB), подобрување на боја (RGB), автоматско откривање на боја, корекција на сенки, MultiStream, однапред поставена крива на гама, прескокнување на празна страница, режим на превиткување, поставување подрачје на скенирање, подобрување на рабови, намалување на ефектот Moire, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, израмнување на контраст, нанесување на боја, истакнување на знаци, израмнување на заднина, отсекување на сенки, автоматско поставување на резолуција, ослободување на двојно повлекување, откривање на двојно повлекување документи (ултразвучен сензор/ по должина)

Windows

ISIS/TWAIN драјвери (Windows 2000/XP Pro/XP Home/Vista/7/8/10)


CapturePerfect


CaptureOnTouch


eCopy PDF Pro Office


Nuance PaperPort


Nuance OmniPage


Presto! BizCard читач


Kofax VRS


Дополнителна компонента: EMC Captiva Cloud Runtime Controls

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

-

Комплет за замена на валјаци за задржување

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.