Canon imageFORMULA DR-C225W Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Еднострано / двојно / превиткување / прескокнување празна страница

Интерфејс

High Speed USB 2.0


Wi-Fi (Windows, iOS, Android)

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 300 (Ш) x 156 (Д) x 220 (В)mm


Отворен фах: 300 (Ш) x 235 (Д) x 339 (В)mm

Тежина

Прибл. 2,8kg

Потреби за напојување

AC100 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 12,8W или помалку, режим на мирување: 1,9W или помалку, исклучено напојување: 0,5W или помалку

Работни услови

10 - 32,5 °C (50 - 90,5 °F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

ПОДАТОЦИ ЗА WI-FI

Режим на поврзување

Режим на пристапна точка и режим на станица

Wi-Fi безбедност

Режим за проверка на идентитет: отворено, споделено, WPA (PSK), WPA2 (PSK)


Режим за шифрирање: WEP(64/128), TKIP/AES

Стапки на податоци

IEEE802.11b: макс. 11 Mbps


IEEE802.11g: макс. 54 Mbps


IEEE802.11n: макс. 300Mbps

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

25стр./мин. / 50слики/мин.

Боја

25стр./мин. / 50слики/мин.

Излезна резолуција

150dpi, 200dpi, 300dpi, 400dpi, 600dpi


Автоматско поставување на резолуцијата

Режим на бои

Автоматско откривање


Црно-бело


Дифузија на грешка


Напредно подобрување текст I


Напредно подобрување текст II (само Windows)


Сиви тонови со 256 нивоа


24-битни бои

Дневен работен циклус

Прибл. 1.500 скенирања/ден

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

J-патека: 50,8 - 216mm


Права патека: 50,8 - 216mm

Должина

J-патека: 70 - 356mm


Права патека: 53,9 - 356mm

Дебелина

J-патека: 0,06 - 0,15mm (52 - 128g/m²)


Права патека: 0,05 - 0,25mm (40 - 209g/m²)

Режим за долги документи

Права патека: 3000mm макс.

Скенирање на картички

Права патека: 53,9 x 85,5 x 0,76mm


(поддршка за картички со релјеф)

Одвојување на листови

Метод на валјак за задржување (валјак за обратно разделување)

Капацитет на механизам за снабдување со листови

30 листови (80g/m²)

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

Обработка на слика

Израмнување на заднината


Спречување на пробивање на боите/отстранување заднина


Бришење сенки


Изоставување на боја (RGB)


Подобрување на боја (црвена)


Намалување на ефектот мoire

Откривање на двојно повлекување документи

Ултразвучен сензор / по должина

Друго

Автоматско откривање на големина на страница


MultiStream


Пробно скенирање


Препознавање ориентација на текст


Корекција на искосување


Ротација на слика


Поставување задачи

СОФТВЕР КОЈ СЕ ИСПОРАЧУВА ВО ПАКЕТОТ

Windows

ISIS /TWAIN драјвер (Windows 2000/XP Pro/XP Home/Vista/7/8/10)


CaptureOnTouch


Nuance eCopy PDF Pro Office


Nuance PaperPort


Nuance OmniPage


Presto! BizCard читач


Дополнителна компонента: Evernote, SharePoint, GoogleDocs, SugarSync, Dropbox, OneDrive


EMC Captiva Cloud Runtime Controls

Mac (USB)

TWAIN драјвер


CaptureOnTouch


Presto! PageManager


Presto! BizCard читач


Дополнителна компонента: Evernote, SharePoint, GoogleDocs, SugarSync, Dropbox, OneDrive

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

-

Комплет за замена на валјаци за задржување

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

-

Единица за скенирање со рамно лежиште 101, единица за скенирање со рамно лежиште 201, Silex SX-DS-4000U2

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.