Canon imageFORMULA DR-G1100 Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

A3 скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 3-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна/ задна/ двострано

Интерфејс

High speed USB 2.0

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 480 (Ш) x 535 (Д) x 315 (В)mm
Отворен фах: 480 (Ш) x 723 (Д) x 390 (В)mm

Тежина

Прибл. 22,8kg

Потреби за напојување

AC220-240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 94,3W или помалку, режим на мирување: 1,7W или помалку, исклучено напојување: 0,3W или помалку

Работни услови

10 - 32,5 °C (50 - 90,5 °F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

Црно-бело

100стр./мин. / 200слики/мин. - брзина на хоризонтално печатење

Боја

100стр./мин. / 200слики/мин. - брзина на хоризонтално печатење

Излезна резолуција

150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240x 240dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Излезен режим

Црно-бело, дифузија на грешка, подобрување на текст со голема брзина, напредно подобрување на текст, напредно подобрување на текст II, тонови на сиво со 256 нивоа, 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Прибл. 25.000 скенирања/ден

Ширина

50,8 - 305mm

Должина

70 - 432mm

Дебелина

20 - 255g/m² (0,04 - 0,3mm), тенок документ 0,04 - 0,05mm (20 - 42g/m²)

Режим за долги документи

3000mm макс. (може да се избере во контролен панел на MS Windows)

Одвојување на листови

Валјак за задржување и метод за претходно раздвојување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

500 листови(80g/m²)

-

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на искосување, 3-димензионална корекција на боја (делумно според драјвер), изоставување на боја (RGB), ротација на слика, MultiStream, однапред поставена крива на гама, прилагодување на контраст, претходно скенирање, откривање на хефталици, прескокнување на празна страница, подесувања за дополнителни елементи, отстранување дамки од дупки за поврзување, отстранување на Moire ефект, превиткување, поставување подрачје на скенирање, препознавање ориентација на текст, израмнување на заднина, скенирање со брзо враќање во функција, ултразвучно откривање на двојно повлекување документи (должина според Firmware)

Windows

ISIS /TWAIN драјвер (Windows XP / VISTA / 7 / 8 / 10)
CapturePerfect
Kofax VRS

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

-

Комплет замена на валјак, подлога за раздвојување, картриџ за мастило (сина, црвена, зелена боја)

-

Post Imprinter, Barcode Module III, Patchcode Decoder, Flatbed Scanner Unit 101 and 201

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.