Canon imageFORMULA DR-M160 Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

High speed USB 2.0

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 280mm (Ш) x 172 (Д) x 178 (В) mm


Отворен фах: 280 (Ш) x 640 (Д) x 346 (В) mm

Тежина

Прибл. 3,2kg

Потреби за напојување

AC100 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање 27W или помалку, режим на мирување 1,8W или помалку, исклучено напојување: помалку од 0,5W

Работни услови

10 - 32,5 °C (50 - 90,5 °F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

60стр./мин. / 120слики/мин.

Боја

60стр./мин. / 120слики/мин.

Излезна резолуција

150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240 x240dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Излезен режим

Црно-бело/дифузија на грешка/ напредно подобрување на текст I и напредно подобрување на текст II, 8-битни тонови на сиво (256 нивоа), 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Прибл. 7.000 скенирања/ден

Ширина

54 - 216mm

Должина

50,8 - 356mm

Дебелина

27 - 209g/m² (0,04 - 0,25mm)

Режим за долги документи

3000mm макс. (може да се избере во контролен панел на MS Windows)

Card scanning

Ширина: 53,9mm Должина: 85,5mm Дебелина: 0,76mm (поддршка за картички со релјеф)

Одвојување на листови

Метод на валјак за задржување (валјак за обратно разделување)

Капацитет на механизам за снабдување со листови

60 листови (80g/m²)

-

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на искосување, 3-димензионална корекција на боја, изоставување на боја (RGB), подобрување на боја (RGB), автоматско откривање на боја, корекција на сенки, MultiStream, однапред поставена крива на гама, прескокнување на празна страница, режим на превиткување, поставување подрачје на скенирање, код за составување, подобрување на рабови, намалување на ефектот мoire, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, израмнување на контраст, нанесување на боја, режим на додавање црна маргина, отстранување на боја, израмнување на заднина, отсекување на сенки, автоматско поставување на резолуција, прилагодување на насока на суб-скенирање со растегнување, ослободување на двојно повлекување, режим на тенка хартија, откривање на двојно повлекување документи (ултразвучен сензор/ по должина), повторен обид за раздвојување

Windows

ISIS /TWAIN драјвер (Windows 2000/XP Pro/XP Home/VISTA/7/8)


CapturePerfect


CaptureOnTouch


eCopy PDF Pro Office


Kofax VRS


Дополнителна компонента: EMC Captiva Cloud Runtime Controls

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

-

Замена на валјаци

-

Единица за скенирање со рамно лежиште 101, единица за скенирање со рамно лежиште 201, Silex C-6600GB, Silex SX-DS-4000U2, баркод модул III

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.