Canon imageFORMULA P-150 Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Сензор на уредот за скенирање

CMOS CIS сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Извор на светлина

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Брзина на скенирање

200dpi, вертикално, A4 (P-150 овозможува иста брзина на скенирање од 300dpi при скенирање во црно-бел формат или во тонови на сива боја):
Црно-бело -
со 2 USB кабли/кабел за AC напојување со енергија: 15стр./мин. (еднострано) / 30слики/мин. (двострано)
со 1 USB кабел: 12стр./мин. (еднострано) / 14слики/мин. (двострано)
Тонови на сиво -
со 2 USB кабли/кабел за AC напојување со енергија: 15стр./мин. (еднострано) / 30слики/мин. (двострано)
со 1 USB кабел: 12стр./мин. (еднострано) / 14слики/мин. (двострано)
Боја -
со 2 USB кабли/кабел за AC напојување со енергија: 10стр./мин. (еднострано) / 20слики/мин. (двострано)
со 1 USB кабел: 10стр./мин. (еднострано) / 10слики/мин. (двострано)
Вистинската брзина на скенирање може да се менува во зависност од конфигурацијата на системот и PC спецификациите

Критериуми за електрична енергија

AC100 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 5W (2 USB кабли, 2,5W (1 USB кабел), режим на мирување: 1W исклучено напојување: помалку од 0,1W

Работно опкружување

10 - 32,5oC (50 - 90,5oF), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност со опкружувањето

RoHS и ENERGY STAR

ГОЛЕМИНА НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

50,8 - 216mm

Должина

70 - 356mm

Automatic Feeding

52 - 128g/m2 (0,06 - 0,15mm)

Дебелина

(Скенирањето на картички со релјеф / дебели картички не е поддржано)

Одделување хартија

Подлога за раздвојување

Капацитет за снабдување

20 листови (64 g/m2)

Излезна резолуција

150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

СМЕСТУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ

ДРУГИ ФУНКЦИИ

ИЗЛЕЗНА РЕЗОЛУЦИЈА

ИЗЛЕЗЕН РЕЖИМ

Црно-бела

Црно-бело / дифузија на грешка / напредно подобрување на текст II

Сиви нијанси

8bit (ниво 256) сива скала

Боја

24-битна боја

РЕГУЛАТОР

ФУНКЦИИ

ТИП ДАТОТЕКА

КОМПРЕСИЈА

ПРОВЕРКА НА ИДЕНТИТЕТ НА КОРИСНИК

ПРИКАЗ НА СКЕНИРАНИ СЛИКИ

МАКСИМУМ СТРАНИЦИ ВО ДАТОТЕКА

ОБРАБОТКА НА СЛИКА

УРЕД

Карактеристики на уред

Автоматско откривање на големина на страница и корекција на искосување
Прескокнување празна страница
Препознавање ориентација на текст
Автоматско откривање на боја
Изоставување на боја (Ц/З/С) / подобрување (црвена)
Намалување на ефектот мoire
Спречување на пробивање на боите / отстранување позадина
Разделување на серија
Поставување подрачје на скенирање
Нагласување на рабови
Претходно скенирање
Брз систем за враќање во функција
Откривање на двојно повлекување документи по должина

СЕНЗОР ЗА ОТИСОК ОД ПРСТ

ДИМЕНЗИИ НА ИНТЕРФЕЈС

Интерфејс

USB 2.0 со голема брзина

Димензии (мм)

Затворен фах: 280 (Ш) × 95 (Д) × 40 (В) mm
Отворен фах: 280 (Ш) × 222,7 (Д) × 202,2 (В) mm

Тежина

Прибл. 970g

Софтвер во пакет

За Windows
ISIS / TWAIN драјвери (Windows 2000/XP Pro/ XP Home/Vista/7)
CaptureOnTouch, CaptureOnTouch Lite (вграден), Nuance PaperPort, Presto! BizCard
За MAC OS X³
TWAIN драјвер за Mac, CaptureOnTouch

Опција

AC адаптер за напојување со енергија, мека торбичка за носење

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Потрошни материјали

Подлога за раздвојување, валјак за транспорт

Дневен работен циклус

Прибл. 500 скенирања/ден

ИМПРИНТЕР ЗА DR-5010C

Фуснота

³ Поддршка за Mac OS X 10.4.11 - 10.6.3 или понов