Canon imageFORMULA P-208

imageFORMULA P-208

Компактниот стилски пренослив скенер P-208 е совршен избор за менаџерите кои се во движење и домашните корисници. ADF механизмот за 10 листови и двостраното скенирање со голема брзина овозможуваат постојано високо ниво на продуктивност.

Придобивки

  • Извонредно компактен, лесен и разновиден
  • Продуктивно двострано скенирање со брзина од 16 слики/мин. и ADF за 10 листови
  • Поддржува скенирање на фотографии и картички со релјеф
  • Практично и интуитивно поврзување и скенирање
  • Компатибилност со Mac и Windows
  • Достапен изборен Wi-Fi уред WU10

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon imageFORMULA P-208

Преносливо скенирање со голема продуктивност


Малиот P-208 нуди двострано скенирање со импресивна брзина до 16 слики/мин. (црно-бело). Вградениот ADF механизам за 10 листови овозможува сериско скенирање за дополнителна продуктивност: совршено за скенирање на договори и слични документи. Патувајте лесно со P-208 кој зафаќа малку повеќе простор од обичен ленир и тежи само 600g. Напојувајќи се со енергија преку USB, тој овозможува продуктивно работење насекаде низ домот или додека патувате.

Практично поврзување и скенирање во движење


Стилскиот, компактен и извонредно лесен P-208 нуди вистинска практичност со функцијата поврзи-и-скенирај. Кога режимот за автоматско активирање е активен, поврзете го скенерот со вашиот компјутер со Windows или Mac преку USB и вградениот софтвер за снимање слики CaptureOnTouch Lite од Canon веднаш ќе се активира. Ќе бидете подготвени да скенирате за неколку секунди без да ви треба дополнителен софтвер или драјвери.

Скенирајте различни видови на документи


P-208 може да скенира различни видови на медиуми, почнувајќи од A4 па сè до документи со нестандардна големина како картички со релјеф, така што претставува совршена дополнителна опрема за корисниците во движење. Организирајте го домот и ослободете простор со скенирање на сметките од домаќинството или, пак, зачувајте ги спомените дигитално со висококвалитетно скенирање на вашите стари фотографии, користејќи ја специјалната функција која ги репродуцира сликите колку што е можно поверно на оригиналот.

Практична обработка на слика


Палетата на функции за обработка на слики кај P-208 содржи автоматско откривање на боја, препознавање ориентација на текст и подобрување на текст – со цел да обезбеди висококвалитетни слики и да зачува драгоцено време. За практично и интуитивно скенирање, користете го целосно автоматскиот режим кој автоматски ги применува најдобрите параметри за вашиот документ. Само поставете ги вашите документи и започнете да скенирате!

Флексибилно безжично скенирање


За да добиете слобода за скенирање насекаде, користете го P-208 во комбинација со изборниот Wi-Fi уред WU10 со батерија. Користете ја оваа комбинација за да можете безжично да скенирате документи директно кон вашиот паметен телефон, таблет уред или компјутер или, пак, споделете го скенерот помеѓу група корисници или уреди преку мрежен сервер или домашен рутер.

CaptureOnTouch Mobile


Поврзете го P-208 со изборниот WU10 уред за да ја користите апликацијата CaptureOnTouch Mobile од Canon и да скенирате директно кон вашиот iPhone®, iPad® или уред со Android. Заштедете драгоцено време со помош на функциите кои вклучуваат двострано скенирање на документи во едно поминување. Напредните алатки за обработка на слика, како на пр. автоматско откривање на големина на документ, автоматско отстранување на закосување и бришење на празна страница, ќе ви помогнат да добиете постојан извонреден квалитет на сликата. Оваа бесплатна апликација е достапна за уреди со iOS и Android.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon imageFORMULA P-208 , неговите функции и можности.

ADF

Автоматски механизам за снабдување со документи

USB connection

USB поврзување