Canon imageFORMULA P-215 Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер кој се снабдува со листови и се напојува преку USB

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

Hi speed USB 2.0 и USB 3.0

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 285 (Ш) x 95 (Д) x 40 (В)mm


Отворен фах: 285 (Ш) x 257 (Д) x 174 (В)mm

Тежина

Прибл. 1,0kg

Потреби за напојување

Напојување од USB 2.0 магистрала: 0,5A (1,0A во комбинација со USB кабел за напојување)


Напојување од USB 3.0 магистрала: 0,9A


Изборен AC адаптер DC6V. 0,8A

Потрошувачка на енергија

Само USB кабел: 2,5W (USB 2.0), 4,5W (USB 3.0)


USB кабел и USB кабел за напојување: 5,0W (USB 2.0), 7,0W (USB 3.0)


Режим на мирување: 1,5W, исклучено напојување: 0,1W

Работни услови

10 – 32,5ºC (50 – 90,5ºF), влажност: 25 – 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

Со USB 3.0: 15 стр./мин. / 30 слики/мин., со USB 2.0: 12 стр./мин. / 14 слики/мин.

Боја

Со USB 3.0: 10 стр./мин. / 20 слики/мин., со USB 2.0: 10 стр./мин. / 10 слики/мин.

Излезна резолуција

150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Излезен режим

Црно-бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст II, 8-битни тонови на сиво: (256 нивоа), 24-битни бои, автоматско откривање на боја

Препорачан дневен работен циклус

Прибл. 500 скенирања/ден

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

50,8 - 216mm

Должина

70 - 356mm

Дебелина

52 - 128g/m² (0,06 - 0,15mm)

Режим за долги документи

До 1.000mm

Card scanning

54 x 86 x 1,4mm (поддршка за скенирање на картички со релјеф)

Одвојување на листови

Метод со подлога за раздвојување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

20 листови (64g/m²)

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

-

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на искосување, 3- димензионална корекција на боја, изоставување на боја (RGB), автоматско откривање на боја, корекција на сенки, подобрување на текст, MultiStream, однапред поставена крива на гама, панел за скенирање, претходно скенирање, ротација на слика, прескокнување на празна страница, избор на скенирана страна на документ, поставување подрачје на скенирање, ориентација на текст, континуирано скенирање, подобрување на рабови, намалување на ефектот Moire, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, израмнување на контраст, нанесување на боја, израмнување на заднина, отсекување на сенки, автоматско поставување на резолуција

СОФТВЕР КОЈ СЕ ИСПОРАЧУВА ВО ПАКЕТОТ

Windows

ISIS /TWAIN драјвер (Windows XP Pro / XP Home / VISTA / 7 /8)


CaptureOnTouch


CaptureOnTouch Lite


Nuance PaperPort


Presto! BizCard читач


Evernote, SharePoint, Google Docs¹


EMC Captiva Cloud Runtime Controls¹

Mac

TWAIN драјвер


CaptureOnTouch


CaptureOnTouch Lite


Presto! PageManager


Presto! BizCard читач


Evernote, SharePoint, Google Docs¹

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

-

Подлога за раздвојување, валјак за транспорт

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

-

Silex C-6600GB сервер за скенирање и печатење (претворување на USB во мрежен приклучок)


Wi-Fi уред WU10 од Canon

Одрекување од одговорност

Спецификациите се подложени на промена без претходна најава

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Фуснота

¹ Дополнителните компоненти се инсталираат преку интернет врска

¹ Дополнителните компоненти се инсталираат преку интернет врска