Canon imageFORMULA ScanFront 300/300P Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Мрежен скенер со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна/задна/двострано

Интерфејс

LAN 10BaseT/100Base TX приклучок


4 x USB 2.0 за USB мемориски уред, USB тастатура, USB маус

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 310 (Ш) × 161 (Д) × 215 (В) mm

-

Отворен фах: 310 (Ш) × 297 (Д) × 565 (В) mm

Тежина

Прибл. 3,5kg

Потреби за напојување

AC200 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 29W, режим на мирување 1W

Работни услови

10 - 32,5°C (50 - 90,5°F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

30стр./мин. / 60слики/мин.

Боја

30стр./мин. / 56слики/мин. (ScanFront 300P - 30стр./мин. / 60слики/мин.)

Излезна резолуција

100 x 100dpi, 150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Излезен режим

Црно-бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст (II), тонови на сиво со 256 нивоа(8-битни), 24-битни бои, автоматско откривање на боја

Дневен работен циклус

Прибл. 3000 скенирања / ден

КАРАКТЕРИСТИКИ НА МРЕЖА

Скенирање во фолдер

Поддржан протокол: SMB

Скенирање во е-mail

Поддржан протокол: SMTP


SMTP проверка на идентитет: поддржана


Поддржани сервери: MS Exchange Server, Sendmail, Postfix, Lotus Domino Server

Скенирање на FTP адреса

Поддржан протокол: FTP


Поддржани FTP сервери: IIS, ProFTPD

Скенирање во факс

преку FAX сервер и FAX снабдувач на услуги (SMTP)

Скенирање за печатење

преку ScanFront Extended Service

Скенирање на USB мемориски уред

Поддржан систем на фајлови: FAT 16 / FAT32

Оперативен панел (контролoр)

8,4" (800 x 600) TFT LCD екран на допир

Проверување идентитет на корисник

Преку проверка на уред


Преку проверка на сервер: едноставен / активен директориум


Преку проверка на отпечатоци на прсти (само ScanFront 300P): тип на сензор со оптичко движење

Fingerprint Authentication

Тип на сензор со оптичко движење (само ScanFront 300P)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

50,8 - 216mm

Должина

70 - 256mm

Дебелина

Автоматско снабдување: 52 - 209g/m² (0,06 -0,25mm)


Рачно снабдување: 40 - 209g/m² (0,05 -0,25mm)

Режим за долги документи

1000mm макс.

Скенирање на картички

Големина: 53,9 x 85,5mm


Дебелина: не повеќе од 300g/m² (поддржани се картички со релјефни букви)

Одвојување на листови

Валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

50 листови (80 g/m²)

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

-

Искосување, автоматско откривање на големина на страница, ултразвучно откривање на двојно повлекување (само SF300P), прескокнување на празна страница, препознавање ориентација на текст, ротација на слика, изоставување (RGB) / подобрување (RGB) на боја, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, скенирање со превиткување, прилагодено доделување имиња, создавање прилагоден индексен фајл

ECOPY SHARESCAN SERVER PC REQUIREMENTS

Софтверски алатки

ScanFront Administration Tool


ScanFront Extended Service


Software Development Kit (SDK) за ScanFront е достапен преку програмата за развој на деловни решенија на Canon - www.canon-europe.com/bsdp

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

-

Комплет за замена на валјаци

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.