Canon CanoScan LiDE 90 Спецификации

Тип

Скенер со рамно лежиште, со вовлекување на листови, за на работна маса

Елемент за скенирање

CIS

Извор на светлина

3-бои (RGB) ЛЕД

Оптичка резолуција

2400x4800dpi¹

Изборна резолуција

25 - 19200dpi

Интерфејс

USB2.0 Hi-Speed

Градација на скенирање (боја)

48 bit-а влез -> 48/24 bit-а излез

Градација на скенирање (сиви нијанси)

16 bit-а влез -> 8/ bit-а излез

ОПТИЧКА ГУСТИНА

Максимална големина на документ

A4 / писмо [216 x 297mm]

Копчиња за скенирање EZ

4 копчиња (PDF, КОПИРАЊЕ, ФОТО, E-ПОШТА)

Брзина на предскенирање

Прибл. 9 сек¹²

Брзина на скенирање (боја)

2,7 мсек./ред (300 dpi), 18,9 мсек/ред (2400dpi)

Брзина на скенирање (сиви нијанси)

2,3 мсек./ред (300 dpi), 6,3 мсек/ред (2400dpi)

Брзина на скенирање (црно-бело)

2,3 мсек./ред (300 dpi), 6,3 мсек/ред (2400dpi)

Брзина на скенирање (A4, 300dpi, боја)

Прибл. 14 сек

ВКЛУЧЕН СОФТВЕР

Напојување

Се испорачува преку USB порта

Потрошувачка на енергија

2,5 W макс (при работа);


1,0 W (подготвеност)

Димензии

250 x 364 x 40mm

Тежина

Прибл. 1,6kg

Опсег на работење (температура)

5ºC до 35 ºC

Опсег на работење (влажност)

10% до 90% RH (20% до 80% RH за скенирање филм), без формирање кондензација

Барања за оперативен систем

Windows 2000/XP/Vista


Mac OS X v 10.2.8~v 10.4

Вклучени делови

Вклучен софтвер: ScanGear, MP Navigator EX, Solution Menu, OmniPage SE, ArcSoft PhotoStudio, Presto! PageManager (само за ПЦ)

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се предмет на промена без најава

CanoScan и ScanGear се заштитни знаци на Canon Inc. Microsoft, Windows, и логото на Windows се заштитни знаци,

или регистрирани заштитни знаци на корпорацијата Microsoft во Соединетите Американски Држави и/или други земји

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните компании

Спецификација CEL 1.0

Фуснота

¹ Оптичката резолуција е мерка на максималната резолуција на семплирање на хардверот, базирано на стандардот ISO 14473.

¹ Најголема брзина кај USB 2.0 Hi-Speed на компјутер со Windows. Времето на трансфер до компјутерот не е вклучено


² Времето на обработка не е вклучено

¹ Scan speed indicates the time measured between pressing the scan button of the scanner driver and the on-screen status display turns off. Scan speed may vary depending on system configuration, interface, software, scan mode settings and document size

¹ Брзината на скенирањето означува времето измерено од притискање на копчето за скенирање од единицата на скенерот, до исклучување на приказот на статусот на екранот. Брзината на скенирање може да варира во зависност од системската конфигурација, интерфејсот, софтверот, нагодувањата на режимот на скенирање и големината на документите

¹ Брзината на скенирањето означува времето измерено од притискање на копчето за скенирање од единицата на скенерот, до исклучување на приказот на статусот на екранот. Брзината на скенирање може да варира во зависност од системската конфигурација, интерфејсот, софтверот, нагодувањата на режимот на скенирање и големината на документите