Canon CanoScan LiDE 600F Спецификации

Тип

Скенер со рамно лежиште

Елемент за скенирање

CIS (контактен сензор за слика)

Извор на светлина

ЛЕД

Оптичка резолуција

4800x9600dpi

Изборна резолуција

25 - 19200dpi¹

Интерфејс

USB2.0 Hi-Speed / USB

Градација на скенирање (боја)

48 bit-а влез / 48/24 bit-а излез

Градација на скенирање (сиви нијанси)

16 bit-а влез / 16¹/8 bit-а излез

Максимална големина на документ

A4 / Летер [216 x 297mm]

Брзина на предскенирање

Прибл. 9сек

Брзина на скенирање (боја)

34,3мсек/ред (2400dpi, 4800dpi)

Брзина на скенирање (сиви нијанси)

11,4мсек/ред (2400dpi, 4800dpi)

Брзина на скенирање (црно-бело)

11,4мсек/ред (2400dpi, 4800dpi)

Брзина на скенирање (A4, 300dpi, боја)

5,6 - 223,9мсек/ред

Ракување со филм

35mm лента (6 кадри, слајдови не се поддржани)

Карактеристики на скенирање филм

Технологија FARE ниво 3 (автоматско ретуширање и подобрување филм) со реконструкција на боја, корекција на зрнетост, корекција на заднинско светло.

Потрошувачка на енергија

3W макс, 2W подготвеност

Димензии

286 x 409 x 43mm

Тежина

Приближно 2,6kg (вклучувајќи FAU/водилка за филм)

Опсег на работење (температура)

5 ºC до 35 ºC

Опсег на работење (влажност)

10% до 90% RH (20% до 80% RH за скенирање филм), без формирање кондензација

Барања за оперативен систем

За USB 2.0Hi-Speed ¹: Windows 2000 Pro, XP (Home/Pro/Media Center 2004): CPU: Pentium III, Celeron (566 Mhz) или повисоко, 128MB RAM, 450MB слободен простор на ХДД , USB порта, CD ROM единица, High colour (16bit-а), екран 1.024 x 768
За USB (USB1.1 еквивалент) ¹: Windows 98 ², 98SE, 2000 Pro, ME, XP (Home/Pro/Media Center 2004): CPU: Pentium II 300Mhz или повисоко. 128 MB, 450MB слободен простор на ХДД, USB порта, CD ROM единица, High colour (16bit-а), екран 1.024 x 768
За USB2.0 Hi-Speed ¹: Mac OS X v10.2.8 или понов: PowerPC G4/G5/Intel процесор, 128 MB RAM, USB порта, 32.000 бои, екран 1.024 x 768
За USB (USB1.1 еквивалент) ¹: Mac OS X v10.2.8 или понов: PowerPC G3/G4/G5, 128 MB RAM, USB порта, 32.000 бои, екран 1.024 x 768

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се предмет на промена без најава

Брзини на скенирање измерени со режим USB2.0 Hi-Speed. Само време на скенирање, преносот на податоци не е вклучен

CanoScan и ScanGear се заштитни знаци на Canon Inc.

Microsoft, Windows и логото на Windows се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на корпорацијата Microsoft во Соединетите Американски Држави и/или во други земји

Сите имиња на марки и производи се заштитни знаци на нивните компании

Спецификација CEL 1.0

Фуснота

¹ Зголемената резолуција е функција на единицата ScanGear CS

¹ Само скенирање филм

¹ For host PC/Mac system the standard equipped USB port is supported
² ScanSoft OmniPage SE does not support Win 98 first edition