PRISMAprepare
Спецификации

Детални спецификации

Поддржана инфраструктура

Оперативен систем

Оперативен систем од 32 бита:

 • Microsoft® Windows® Server 2008 SP2 (Standard, Enterprise)
 • Microsoft Windows 10 (1703, 1709, 1803) (Professional, Enterprise)
 • Microsoft Windows 8/8.1 или Update 1 (Professional, Enterprise)
 • Microsoft Windows 7 SP1 (Professional, Enterprise, Ultimate)

Оперативен систем од 64 бита:

 • Windows Server 2016 1607 (Standard, Essential, Datacenter)
 • Windows Server 2012 R2 (Datacenter, Standard, Essential, Foundation)
 • Windows Server 2012 (Datacenter, Standard, Essential, Foundation)
 • Microsoft Windows Server 2008 R2 SP11 (Standard, Enterprise)
 • Microsoft Windows 10 (Professional, Enterprise)
 • Microsoft Windows 8/8.1 или Update 1 (Professional, Enterprise)
 • Microsoft Windows 7 SP12 (Professional, Enterprise, Ultimate)

Компоненти на Windows

 • Microsoft .NET Framework v4.712
 • Microsoft Core XML Services (MSXML) 6.0

Конверзија на локална датотека

MS Office 2010 или понов

Систем на датотеки

NTFS >= 40 GB слободен простор

Мрежа

TCP/IP (IPv4 и IPv6), 100/1000 MB/s
Протоколот LPR е овозможен, доколку е потребен за напојување на печатачот

Друго

Најнови важни ажурирања од Windows Update

Конфигурации за PRISMAprepare V7.1

Опции за подготвување

Слика, составување, содржини, бои, распоред, медиуми, печатење

Напредно создавање на документи

По избор

Напредно распоредување

По избор

Уредување бои во точка

По избор

Бришење на скенирање

По избор

VDP

По избор

Автоматизација

По избор

Финална подготовка за печатење

По избор

Од подготовка до завршна обработка

Изборно3

Истовремени корисници

До 99

Број на поддржани системи за печатење

Неограничено

Поддржани механизми (Canon)

Поддржани се дигитални машини за печатење со механизам за снабдување со листови од Canon и Océ, како и врвни системи за канцелариско печатење и повеќефункционални системи

Поддржани механизми (друго)

Поддржан е секој печатач што ја користи стандардната технологија со драјвер за Windows. Се применуваат ограничувања за избор на медиуми и за поддршка за завршна обработка

Предуслови за хардверот

Процесор

Перформанси >= Intel Core i5

Може да се користи и еквивалент на Intel (како AMD) или VMware Gx-сервер кој е во согласност со овие побарувања за перформанси.

Нема ограничувања во однос на 32/64-битен хардвер и едно/две јадра.

Меморија

>= 2 GB (на VMware-серверите може да биде потребна поголема меморија)

Хард диск драјв

>= 80 GB (UDMA, SATA / SCSI U320), RPM >= 7,2 K
Просечно пребарување <= 10 ms, просечно време за пристап <= 5 ms

Видео

>= 1280 x 1024, реални бои (24/32 бита)

Екран

>= 19”

Скенер

Скенер компатибилен со TWAIN (за увезување на оригинални хартиени документи)

Производот е тестиран со следните скенери:

 • Fuji fi-6670
 • DR-510C од Canon
 • Kodak i370

 1. Prepare to Finish is a connector. Софтверот Ultimate Bindery V4 мора да се купи посебно.
 2. Prepare to Finish is a connector. Софтверот Ultimate Bindery V4 мора да се купи посебно.
 3. Prepare to Finish is a connector. Софтверот Ultimate Bindery V4 мора да се купи посебно.