shaving head

Живеј ги летните приказни и освои одмор од соништата!

Најдобрите 20 фотографии и приказни од натпреварот на Летни Приказни беа изложени во галеријата на МКЦ во Скопје каде што и го прогласивме победникот. Според изборот на жирито победничка е Бисера Илијоска. Фотографијата која ја има испратено Бисера, жирито го однесе во Занзибар – Танзанија каде што ја имаат доживеано слободата во Maasai танцувањето. А приказната заедно со фотографијата ја дополнуваат со ноти на среќа и безгрижност. 

Hakuna Matata народе! Не, ова не е kung fu удар од филмовите. Ова е слобода во Maasai танцувањето, збогатено со ноти на среќа и безгрижност.
Занзибар, Танзанија.

Summer Stories winner photo

Приказни

Потребна ви е инспирација? Приказните се насекаде, само треба да знаете каде да ги побарате.