Canon’s Sustainability Approach

Пристапот кон одржливост на Canon

Нашиот пристап кон одржливост има за цел да се справи со проблемите што најмногу влијаат врз нашата способност за развој на позитивната моќ на технологиите и услугите за обработка на слика.

Нашата стратегија

Дознајте повеќе за нашата стратегија за одржливост, вклучувајќи го и тоа како ги идентификувавме и категоризиравме клучните проблеми.

Преземете PDF

compass-and-map-in-hand-of-person

Нашите перформанси

Дознајте повеќе за целите што ги поставивме за да ги подобриме нашите перформанси за одржливост до 2020 година.
Нашите перформанси за одржливост веќе ни овозможија да ја задржиме оцената Gold на EcoVadis четврта година по ред.

Перформанси за одржливост

race-track

Наши потрошувачи

Нашите иницијативи за одржливост се создадени за да ја максимизираат вредноста што им ја нудиме на потрошувачите. Погледнете како го правиме тоа.

Преземете PDF

Key-Solution-2_570x652

Canon Global

Стратегијата за одржливост за EMEA на Canon придонесува за глобалниот пристап на Canon кон одржливоста, која е објаснета во најновиот глобален извештај за одржливост на Canon.

Погледнете ја стратегијата

Извештај за одржливост

canon-global

Усогласеност и политика

Нашата стратегија за одржливост се заснова врз обезбедувањето на таканаречените „брилијантни основни принципи“, кои ги покриваат сите области на соодветната усогласеност и сертифицирање. Исто така, развивме политики за да обезбедиме континуирано подобрување на нашето управување со влијанијата врз општеството и животната средина:

Прочитајте повеќе