i-SENSYS X 1643P од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Машина за печатење

Брзина на печатење

Еднострано (A4): до 43 стр./мин.

Двострано (A4): до 36,0 слики/мин.

Еднострано (A5 пејзаж): до 65,2 стр./мин.

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Резолуција на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 30 секунди од моментот на вклучување или помалку (зададено) 

Прибл. 3 секунди од моментот на вклучување или помалку (брз режим)*


*Потребно е да се променат поставките во брз режим

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл. 5,7 секунди

Препорачан месечен обем на печатење

2.000 - 7.500 страници месечно

Работен циклус

Макс. 150.000 страници месечно*

*Работниот циклус е дефиниран како максимален број на отпечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Напредни функции за печатење

Безбедно печатење*

Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF/XPS)

Печатење баркодови*

Поддршка за Google Cloud Print

iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business

Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business


*Потребна е дополнителна опрема - SD картичка-C1 
*Потребна е дополнителна опрема - комплет за печатење бар-кодови-F1

Работа со медиуми

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 550 листови

Повеќенаменски фах за 100 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 550 листови x 3

Излезно лежиште за хартија

150 листови со страната за печатење надолу

Типови на медиум

Обична хартија, тешка хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, хартија за поврзување, етикети, пликови, поштенска картичка

Големини на медиум

Касета (стандардна):
A4, B5, A5, A5 (хоризонтално), A6, LTR, LGL, EXE, STMT, FLS, K16
Прилагодена големина - ширина: 105,0 до 216,0 mm, должина: 148,0 до 355,6 mm

Повеќенаменски фах:
A4, B5, A5, A5 (хоризонтално), A6, LTR, LGL, EXE, STMT, FLS, K16, пликови
(COM10, Monarch, DL, ISO-C5), картички со индекс (3"x5")
Прилагодена големина - ширина: 76,2 до 216,0 mm, должина: 127,0 до 355,6mm

Касета (изборна):
A4, B5, A5, A5 (хоризонтално), A6, LTR, LGL, EXE, STMT, FLS, K16
Прилагодена големина - ширина: 105,0 до 216,0 mm, должина: 148,0 до 355,6 mm

Тежина на медиуми

Касета: 60 до 120 g/m²
Повеќенаменски фах: 60 до 199 g/m²

Двострано печатење

Автоматски
Касета (стандардна и изборна):
A4, LTR, LGL, FLS
Прилагодена големина - ширина: 210,0 до 216,0 mm, должина: 279,4 до 355,6 mm
60 до 120 g/m2

Општи карактеристики

Потреби за напојување со енергија

220-240V (±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1390W или помалку
Активен режим: прибл. 600 W или помалку
Режим на подготвеност: прибл. 10,1 W или помалку
Режим на мирување: прибл. 1,2 W или помалку
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,52 kWh/неделно*
За детални информации за регулативата Lot26, ве молиме одете на:
http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx


*Според US ENERGY STAR® верзија 3.0.

Нивоа на шум

Јачина на звук*
Активен режим: 69 dB
Режим на подготвеност: нечуен

Звучен притисок* 
Активен режим: 54 dB
Режим на подготвеност: нечуен

*Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296 

Димензии (Ш x Д x В)

409 mm x 376 mm x 275 mm

Тежина

Прибл. 11,5 kg

Раб. услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)

Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

5-линиски LCD екран, 5 LED индикатори (онлајн, подготвено, порака, задача и заштеда на енергија), копчиња, нумеричка тастатура со 10 копчиња

Контролор

Брзина на процесор

528 MHz + 264 MHz

Меморија

1 GB

Јазици на печатач

UFRII (извонредно брзо прикажување), PCL5e*, PCL6, Adobe® PostScript3

*Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.

Фонтови

105 PCL фонтови, 136 PS фонтови

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 High-Speed, 10BASE-T/100 BASE-TX/1000BASE-T

Софтвер и управување со печатач

Remote User Interface (RUI),
Управување со ID на оддел,
iW Enterprise Management Console: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.
Компатибилност со uniFLOW и uniFLOW Login Device Client за SFP MEAP

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 7 / Server® 2019 / Server® 2016 / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / Server® 2003R2 / Server® 2003

Mac OS X верзија 10.9.5 и понова верзија / Mac OS 10.15 и понова верзија

Linux*/Citrix


*Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе стане достапен во втората половина на 2020 година

Потрошни материјали

Сè-во-едно картриџи

ТОНЕР T06 (20.500 страници*)

*Врз основа на ISO/IEC 19752

Дополнителна опрема / опции

Елементи

Механизам за снабдување со хартија PF-C1 (касета за 550 листови) x 3 
Рамно подножје од тип-V2
Рамно подножје од тип-AB1
SD картичка-C1 (SD картичка со меморија од 8 GB)
Комплет за печатење бар-кодови-F1 (овозможува печатење на бар-кодови)*
Комплет PCL-фонтови-C1 (овозможува печатење на Unicode кај SAP и нуди поддршка за фонтот Andale)*
MiCard Multi (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)
Micard Plus (читач на картички за идентификација со RFID или магнетни картички со uniFLOW)

*Комплетот за печатење бар-кодови-F1 и комплетот PCL-фонтови-C1 не може да бидат инсталирани истовремено