Видови на објективи од Canon

Дизајнирани според највисоките оптички стандарди, објективите од Canon го прошируваат вашиот креативен потенцијал. Истражувајте според видот на објективи од Canon и усовршете се со Canon.
Објектив се прикачува на Canon EOS R6 Mark II.

Нашите објективи

Имаме видови на објективи од Canon за секој жанр и модел на фотоапарат. Пронајдете го вашиот вид на објектив од Canon, вклучувајќи сѐ од широкоаголни до телефото објективи и DSLR до фотоапарати без огледало.

Пребарувајте по тип на објектив

Пребарувајте по вид на објективи од Canon. Уживајте во објективи за макро, телефото и широк агол, специјализирајте се со разновидни објективи со зум или фиксни примарни објективи и создајте ја својата замисла со објективи со можност за закосување и поместување и објективи со ефект на „рибино око“.

 • Макро објективи

  Дизајниран да ги открие и најмалите детали – совршен за снимање цвеќиња и инсекти.

 • Телефото објективи

  Фотографирајте диви животни, спорт или настани од далечина и ослободете ја вашата креативност.

 • Широкоаголни објективи

  Опфатете повеќе од сцената во кадарот - идеално за улично фотографирање и фотографирање пејзажи.

 • Објективи со ефект на „рибино око“

  Многу субјекти уживаат во објектив со ефект на „рибино око“ од Canon поради можноста за забава, креативност и експериментирање, од пејзажи и астрофотографија, па сѐ до див свет и архитектура.

 • Објективи од серијата L

  Дознајте зошто серијата Canon L е репер за професионално фотографирање.

 • Примарни објективи

  Примарните објективи од Canon произведуваат остри слики што инаку не се добиваат со други објективи бидејќи ви овозможуваат поголема флексибилност со светлината. Бидете совршени со примарни објективи.

 • Објективи со зум

  Уживајте во флексибилноста и разновидноста на објектив со зум од Canon. Ги вклучува сите фокусни должини, вклучувајќи и широкоаголни за пејзажи и телефото за убави портрети.

 • Објективи со можност за закосување и поместување

  Понудете предност што ја нема конкуренцијата со иновативната разновидност на објектив со можност за закосување и поместување од Canon. Совршен за архитектура и истакнување со креативни ефекти за видеозаписи.

 • Пребарувајте по приклучок за објективи

  Пронајдете го соодветниот вид на објектив од Canon за вашето куќиште на фотоапарат по приклучок. Од објективи RF и RF-S за фотоапарати без огледало од серијата EOS R, до објективи EF и EF-S за DSLR-фотоапарати, пронајдете го соодветниот објектив за вас.

 • RF и RF-S

  Предвидени за употреба со фотоапаратите со EOS R-систем, објективите RF и RF-S нудат подобар квалитет, брзина и функционалност благодарение на врвната оптичка технологија и дизајн.

 • EF, TS-E, MP-E

  Откријте висококвалитетни, брзи и сигурни објективи EF за нашите DSLR-фотоапарати од Canon. Објективите со EF-приклучок се компатибилни со сите постоечки фотоапарати EOS, вклучувајќи ги и фотоапаратите од новите серии EOS R и EOS M, доколку се користат со соодветниот адаптер за објективи.

 • EF-S

  Објективите EF-S се компатибилни со фотоапарати од сериите EOS R и EOS M, доколку се користат со соодветниот адаптер за објективи, а притоа се лесни и произведуваат извонредни слики наменети за DSLR-фотоапарати со APS-C-сензори.

 • EF-M

  Преносливи и лесни, објективите EF-M се специјално дизајнирани за фотоапаратите од серијата EOS M.

 • Адаптери EOS R од Canon

  Користете ги постоечките објективи EF и EF-S со фотоапарат со EOS R-систем и откријте нови нивоа на креативност.

 • Додатоци за продолжување од Canon

  Зголемете го опсегот на вашиот објектив и доближете се поблиску до вашиот објект.

 • Добијте инспирација

  Дознајте повеќе за жанровите и категориите што ги сакате со нашите водичи за купување и центар за учење. Добијте совети, трикови и препораки од нашите амбасадори и експерти на Canon.

 • ОСНОВИ ЗА ФОТОГРАФИРАЊЕ

  Како да изберете објектив

  Сѐ што треба да знаете за објективи, почнувајќи од видови на објективи до функции што треба да ги барате.

 • ФОТОГРАФИРАЊЕ ПРИ ПАТУВАЊА

  Најдобри фотоапарати и објективи за патување

  Без разлика дали истражувате градски улици или рурални области или, пак, летате до другиот крај на светот, добро е да патувате со лесен багаж. Ова е најидеалната опрема од Canon за снимање доживувања, без да го надминете вашиот буџет.

 • МАКРО ФОТОГРАФИРАЊЕ

  Најдобрата почетна опрема за макро

  Избирање фотоапарати, објективи и дополнителна опрема за детално макро фотографирање.

 • ФОТОГРАФИРАЊЕ ПОРТРЕТИ

  Совршен објектив за портрети

  Што да земете предвид кога избирате објектив за портрети?

 • ФОТОГРАФИРАЊЕ ПЕЈЗАЖИ

  Најдобри објективи за пејзажи

  Сите информации што ви се потребни за да изберете достапни примарни објективи и објективи за зумирање.

 • ФОТОГРАФИРАЊЕ ДИВИ ЖИВОТНИ

  Најдобри објективи за диви животни

  Снимајте прекрасни слики од диви животни и птици со овие примарни објективи и објективи со зум.

 • НОЌНО ФОТОГРАФИРАЊЕ

  Најдобра опрема од основна класа за ноќни снимки

  Фотоапарати и објективи за извонредно ноќно фотографирање.

 • ФОТОГРАФИРАЊЕ ДВИЖЕЊА

  Најдобри објективи за фотографирање движења

  Нашиот водич за најдобри објективи за фотографирање движења.

 • ФОТОГРАФИРАЊЕ ХРАНА

  Најдобри објективи за фотографирање храна

  Снимајте прекрасни фотографии од храна со нашиот избор на објективи од Canon кои мора да ги имате.

 • ВОДИЧ ЗА КУПУВАЊЕ

  Најдобра опрема за надежни професионалци

  Три амбасадори од Canon дискутираат за најдобри фотоапарати и објективи за почетниците во оваа индустрија.

 • СТАТИЈА

  Мислење од експерт: примарни RF или објективи со зум - што е подобро?

  Експертот на Canon, Mike Burnhill, го истражува најдоброто што можат да го понудат објективите со зум и примарните RF-објективи и ви помага да изберете што е најсоодветно за вашите потреби.

  *Достапно само на неколку јазици.

 • Објективи од Canon по палета на фотоапарати

  Разгледајте ја обемната палета на заменливи објективи и дополнителна опрема за фотоапаратите EOS DSLR и фотоапаратите без огледало од Canon.

  Не сте сигурни кој објектив е компатибилен со вашиот фотоапарат?

  Важно е да се знае кој тип на објектив работи со вашиот фотоапарат, а ако сакате да дознаете повеќе за компатибилноста на објективите, кликнете на линкот подолу.
  Дознајте повеќе
  Жена прикачува RF-објектив на фотоапарат со R-систем.