РЕШЕНИЈА ЗА ОБРАБОТКА НА СЛИКА

КОМПЛЕТ ЗА РАЗВОЈ НА СОФТВЕР (SDK)

Придружете се во Canon Developer Programme за да ги подобрите и приспособите вашите работни процеси за обработка на слика со нашата најсовремена технологија за подобрување на вашето деловно работење.
КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ
SDK

Придобивки што ги нуди SDK на Canon

Canon инвестираше значителни средства за да им понуди на клиентите најекономично и најфлексибилно решение за висококвалитетно фотографирање. Контролирајте ги фотоапаратите далечински од Windows, Mac, оперативен систем Raspberry Pi или Ubuntu со дигиталниот комплет за развој на софтвер од EOS (EDSDK) и користете го истиот код за сите компатибилни фотоапарати од Canon. За да ја искористите предноста на поддршката за повеќе платформи кај одредени модели за брз развој, новиот API за контрола на фотоапаратот (CCAPI) опфаќа повеќе платформи и овозможува безжично користење во сите оперативни системи како Windows, Mac, Android, iOS или Linux.

 • ПРИДОБИВКИ

  Далечинско снимање

  Откријте, поврзете и активирајте го фотоапаратот.

 • ПРИДОБИВКИ

  Следење и преглед во живо

  Проверете ги експозицијата и композицијата на субјектот.

 • ПРИДОБИВКИ

  Префрлување слики

  Преземајте и бришете слики и форматирајте картички.

 • ПРИДОБИВКИ

  Подесувања на фотоапарат

  Проверете и изменете ги поставките на фотоапаратот, вклучувајќи ги брзината на блендата, решетката и ISO.

Дознајте како Canon SDK може да ви помогне во деловното работење

Гледајте го нашето видео за да дознаете повеќе за клучните технологии и функции, како се корисни и како може да ви помогнат да го подобрите вашиот работен процес.
ПОГЛЕДНЕТЕ ВЕДНАШ
SDK

Како функционира

EDSDK и CCAPI најдобро може да се опишат како интерфејси за програмирање апликации (API) кои им овозможуваат на авторите на софтверот контрола врз функционалноста на фотоапаратот за да понудат решенија за компаниите во кои работат или кои ги поседуваат. Можноста за интеграција на контролата врз фотоапаратот во нивните софтверски апликации, значи дека контролата на фотоапаратот може да се управува автоматски за да се генерираат слики и да се пренесат податоци веднаш. Ова поедноставување на сеопфатните процеси ги намалува трошоците и заштедува време.

Придружете се во порталот за развој на софтвер

Canon Developer Programme им овозможува на бизнисите од трети страни и на сите развивачи да го преземат SDK и да се поврзат со производите и технологијата на Canon, како и да добијат корисна поддршка и совети.

Соработувајте со нас

Регистрираните развивачи можат да пристапат и да преземат детална документација, информации за API и да користат специјална софтверска библиотека, како и да комуницираат со други корисници. Овие технички ресурси се наменети за софтверските инженери за развој на прилагодени апликации со разновидни функции за нашите производи.

SDK

Зошто Canon?

Canon е водечко име во обработката на слика веќе 80+ години. Ние сме водечка компанија во создавањето решенија за дигитална обработка на слика за потрошувачите, претпријатијата и индустриите. Обработката на слика е во суштината на нашето деловно работење и ние се стремиме да им помогнеме на луѓето да ги поместат границите на можното преку висококвалитетно фотографирање и видео.
SDK

Функционалност

Снимањето одлична содржина е само првиот дел од беспрекорен работен процес; а подеднакво важно е и нејзиното споделување, поради што нашите решенија SDK со фотоапарати од Canon се опремени со одлични можности за поврзување со апликации и прилагоден софтвер коишто ви овозможуваат да споделувате повеќе на сите ваши платформи.

 • Голем опсег фотоапарати и објективи што соодветствуваат на сите буџети и потреби
 • Wi-Fi и USB во сите наши уреди EOS
 • Мемориски картички за лесно форматирање и отстранување

Компатибилност и доследност

Фотоапаратите од Canon испорачуваат доследно ракување и интуитивна контрола со исклучителни резултати. Споделете ги вашите дела со светот со напредни можности за снимање и проследување.

 • Хибридно решение за фотографии и видеоснимки
 • Доследни бои и острина од почеток до крај
 • Лесно ракување со одлична приспособливост за да им одговара на сите корисници

SDK
SDK

Безбедност и сигурност

Разбираме дека времето на неактивност чини пари. Фотоапаратите од Canon често ја докажуваат нивната сигурност и функционираат во тешки услови. Приклучете ги фотоапаратите на AC-адаптер или батерија и уживајте во долгогодишната употреба благодарение на легендарната издржливост на Canon.

 • Системот EOS и EOS R нудат извонредна сигурност
 • Оригиналните батерии на Canon се дизајнирани да обезбедат долготрајна активност
 • Наменски тим за техничка поддршка и извонредна поддршка по продажбата

ЧПП за SDK

Дали имате прашање за кое не можете да го најдете одговорот? Нашиот дел за ЧПП ќе ви помогне.
 • EDSDK

  Професионални
  EOS-1 D X Mark III, EOS-1D X Mark II, EOS-1D X, EOS-1D C, EOS-1DS Mark III, EOS-1D Mark IV, EOS-1D Mark III

  Напредни аматерски
  EOS R3, EOS R5, EOS R6, EOS R, EOS Ra, EOS R6 Mark II, EOS 5D Mark IV, EOS 5DS R, EOS 5DS, EOS 5D Mark III, EOS 5D Mark II

  Од средна класа
  EOS RP, EOS R8, EOS R7, EOS R10, EOS 6D Mark II, EOS 6D, EOS 7D Mark II, EOS 7D, EOS 90D, EOS 80D, EOS 70D, EOS 60D, EOS 50D, EOS 40D

  Од основна класа
  EOS R50, EOS M6 Mark II, EOS M50 Mark II, EOS M50, EOS M200, EOS M6, EOS M5, EOS M3, EOS M2, EOS M, EOS M100, EOS M10, EOS 77D, EOS 760D, EOS 850D, EOS 250D, EOS 800D, EOS 200D, EOS 750D, EOS 700D, EOS 100D, EOS 650D, EOS 2000D, EOS 1300D, EOS 1200D, EOS 1100D, EOS 600D, EOS 550D, EOS 500D, EOS 450D, EOS 1000D, EOS 4000D

  Компактни
  PowerShot G5X Mark II, PowerShot G7X Mark III, PowerShot SX70 HS

  CCAPI

  Професионални
  EOS-1D X Mark III

  Напредни аматерски
  EOS R3, EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II

  Од средна класа
  EOS RP, EOS R8, EOS R7, EOS 90D

  Од основна класа
  EOS R50, EOS R10, EOS M50 Mark II, EOS R100, EOS 850D, EOS M200, EOS M6 Mark II, EOS 250D

  Компактни
  PowerShot G5 X Mark II, PowerShot G7 X Mark III, PowerShot SX70 HS

 • Поддржани оперативни системи
  EDSDK: Windows, Mac, оперативен систем Raspberry Pi или Ubuntu (за Arm)
  CCAPI: не зависи од оперативен систем

 • Поддржани интерфејси
  EDSDK: USB
  CCAPI: Wi-Fi

Сакате да дознаете повеќе?

Следете го линкот и член на нашиот тим од сегментот за соработка на компании со компании којшто е одговорен за производите за професионална обработка на слики ќе стапи во контакт со вас.

Слични статии