Skyline Network Security Cameras

Камери за надзор

Палетата на камери за надзор од Canon ви нуди соодветно решение за места каде што е неопходен надзор. Компактни, а сепак со врвни перформанси, тие нудат исклучителен квалитет на слика дури и при слаба осветленост, на места со големи безбедносни ризици.

Имајте предвид дека компанијата Axis Communications од групацијата Canon сега е одговорна за продажбата и за поддршката за камерите за надзор од Canon.


Силните страни на технологиите на Canon

Камерите за надзор од Canon нудат многубројни функции, прилагодување на сликата во реално време, повеќекратно проследување и софистицирана аналитика на видеозаписи за да овозможат темелна обработка, следење и препознавање на потенцијалните нарушувања на безбедноста и да го претворат сето тоа во моќни докази.
Surveillance camera on wall
Modern building at night

Обработка на слика во секакви услови на осветлување

Применувајќи многубројни технологии за оптика и обработка на слика, безбедносните мрежни камери од Canon создаваат квалитетни слики со многу детали при секакви услови на осветлување.

Минимизирање на трошоците за проектите

Широкоаголниот приказ и напредните опции за откривање и алармирање, во комбинација со моќната заштита од временски услови и удари, ви нудат многубројни безбедносни опции за намалување на трошоците за проектите.
inside modern building

Палета на производи

Применувајќи го искуството за обработка на слика подолго од 70 години, сеопфатната палета на камери за надзор од Canon го покриваат секој агол. Различните модели на камери од типот PTZ, со купола и во кутија со Full HD или резолуција од 1,3MP, кои се дел од асортиманот, нудат широко видно поле и импресивен квалитет на слика - дури и при слаба осветленост.

PTZ-камери

Палета на 4K-камери со можност за далечинско поместување, вртење и зумирање (PTZ) и извонреден квалитет на слика, што се дизајнирани за различни примени и потреби за снимање.

Дознајте повеќе

Широко видно поле

Кога е потребно да се набљудуваат пространи површини, функциите за поместување, закосување и зумирање на овие модели се навистина од огромно значење. Огромните пространства брзо се надгледуваат - рачно или автоматски - а објектите лесно се следат и набљудуваат. Ако е потребна дополнителна инспекција, функцијата за моторизирано зумирање нуди детални и висококвалитетни снимки одблиску, дури и при слаба осветленост.

Изборни куќишта и дополнителна опрема

Монтирањето на нашите PTZ камери е флексибилно бидејќи можат да се напојуваат преку струјна мрежа или етернет кабел. Различните куќишта за камери, на пример куќиште со заматено или јасно стакло, овозможуваат флексибилно монтирање во различни опкружувања – од плацови за продажба на автомобили до концертни сали.

PTZ Cameras
Набљудувајте пространи површини и следете ги објектите со контрола без напор и на едноставен начин со нашите камери кои имаат функции за поместување, закосување и зумирање (PTZ).

Камери во купола

Во опкружувањата каде што дискретноста е приоритет, нашите камери во купола претставуваат совршено решение.

Дознајте повеќе

Компактни и дискретни

Нашите камери во купола се дизајнирани да бидат дискретни, така што нашите извонредно компактни модели VB-S се толку мали што можете да ги држите на дланка. Асортиманот на дополнителни алатки за монтирање со вградување овозможува сите модели да се монтираат дискретно и да не ја нарушат естетиката на опкружувањето во кое се монтираат.

Далечински PTRZ систем

Откако ќе ја инсталирате алатката за поставување на аголот на камерата - до која се пристапува преку компјутер - таа ќе ви овозможи далечински пристап до функциите (PT- R-Z) на камерата. Ова значи дека факторите како фокусирање и насочување на камерата не мора да се земат предвид при монтирањето, бидејќи сите тие може да се вршат преку компјутер. На овој начин заштедувате време и ќе ви бидат потребни помалку луѓе при монтирањето.

Dome Cameras

Камери во кутија

Создадени за да одговараат во различни ситуации за набљудување, нашите камери во кутија нудат широки агли на гледање и се соодветни за користење во внатрешни и надворешни услови.

Дознајте повеќе

Широкоаголен приказ

Широкоаголниот приказ до 112 степени овозможува набљудување на огромни површини со само една камера. Тоа значи дека мрежите за набљудување може да се состават од помалку камери, што резултира со помали трошоци. Дури и при најширок агол на гледање, квалитетот на сликата е импресивен, благодарение на објективот на Canon со оптичка корекција за намалување на ефектот “рибино око”.

Едноставно монтирање и ракување

Овие камери се дизајнирани за брзо и едноставно монтирање веднаш откако ќе ги извадите од кутијата, без потреба од претходно монтирање. Асортиманот на дополнителна опрема за надворешни услови овозможува флексибилност при надворешното поставување на ѕид, таван или столб. Кога се користат, електронскиот систем за фокус во заднина кај нашите камери во кутија VB-H и VB-M го задржуваат фокусот дури и при зумирање.

Box Cameras

PowerShot ZOOM

Зумирајте со овој ергономски, компактен и монокуларен телефото фотоапарат со 12 MP. Одликувајќи се со еден објектив што нуди брз зум со 3 чекори и светол EVF, овој брз и целосно автоматски фотоапарат PowerShot е идеален за дискретно набљудување, надзор и за снимање фотографии и видеозаписи од инциденти.

Дознајте повеќе

Џебниот PowerShot што секогаш ви ги доближува случувањата

Овој пренослив и дигитален монокулар нуди дискретно безбедносен мониторинг и надзор благодарение на одличната ергономичност и завршната обработка во црна мат боја, со можност за полнење преку USB-C2 заради максимална практичност.

Поголема моќ за специфични потреби

Снимајте видеоснимки во Full HD со времетраење до 29 мин. 59 сек. или снимајте фотографии од 12 MP со печат со време3 за да добиете резултати што ќе им помогнат на органите за спроведување на законот во опкружувањата со слаба осветленост, благодарение на високите вредности на ISO.

PowerShot ZOOM

Crowd People Counter Software

Count large numbers of people in a predefined area for a real-time response or statistical data.

Learn More

sample Intersection image

Не сте сигурни какви производи ви се потребни за вашето деловно работење?

Разговарајте со нашиот тим

2. Со фотоапаратот не се испорачува полнач. Минималните предуслови за полнење се извор за напојување со енергија компатибилен со USB PD што испорачува најмалку 5 V, 1,5 A и има USB Type-C-излез и користење на испорачаниот кабел USB Type-C-кон-Type-C.

3. Печат со датум само за фотографии.