Colorado 1640
Спецификации

Детални спецификации

Печатење

Метод на печатење

Пиезоелектричен инк-џет Uvgel од Canon

Режими на печатење

159 m2/час - макс. брзина
114 m2/час - голема брзина
57 m2/час - печатење
40 m2/час - висок квалитет
20 m2/час - специјално
20 m2/час - задно осветлување

Резолуција на печатење

до 1800 dpi

Видови на мастила

Мастило UVgel 355 од Canon

Боја на мастило

CMYK

Пакување на мастило

2 шишиња со мастило од 1 литар
Резервоарот за мастило може да содржи до 2,5 литри по боја на мастило
Дополнувајте додека печатите

Глави за печатење

Глава за печатење UVgel 415 од Canon
Глава за печатење со високофреквентно и пиезоелектрично испуштање мастило на барање (2/боја)
PAINT (технологија за вградена пиезо-акустична млазница) непрекинато следи и врши компензација на грешките на млазницата што може да настанат за време на печатењето

Автоматско одржување

Отстранете ги секојдневните задачи за рачно одржување и заштедете му време на операторот

Curing

UV LED

Медиуми

Ширина на ролер

До 1625 mm

Маргина за печатење

5,3 mm*

Тежина на ролер

До 50 kg

Дијаметар на ролер

До 220 mm

Дебелина на медиуми

До 0,8 mm

Број на влезни ролери

2 (автоматско снабдување и префрлување со ролерите во зависност од користениот медиум)

UVgel технологија

Моментално прикачување и контрола на засилувањето на точките
Сушење при ниска температура - соодветно за тенки медиуми и медиуми чувствителни на топлина
Неверојатна отпорност на гребнатини
Лесно пластифицирање, рамномерен слој од мастило
Усогласување на бои со голема прецизност и доследност
Моментално сушење на отпечатените материјали без непријатна миризба

Сертификати за еколошка и безбедна употреба

Во затворени простории AgBB (општо)
GREENGUARD GOLD (ѕидни тапети, општо)
EN15102 (декоративни ѕидни прекривки)

Интерфејс

Етернет (100/1000 Mbit/s)

Димензии

Печатач Ш x Д x В

3022 x 1093 x 1310 mm

Тежина

Печатач

740 kg

Работно опкружување

Оперативен печатач

18 - 30°C (препорачано 20 – 27°C)
20-80% RH (без кондензација) (препорачано 30-60%)

Напојување

Потрошувачка

Печатење до 4 kW

Извор

2 влезови, секој по 200-240 V +/- 10%, 50/60 Hz, 16/6 A.

Регулаторни сертификати

Изјава за усогласеност

Печатачот е деклариран со Директивата за радио опрема (RED)-2014/53/EU

Радио

Усогласеност со EN62479, EN301 489-1, EN301 489-3, EN300-330
Сертификат за FCC дел 15 и RSS-210 (модул)

Сигурност

Усогласеност со IEC/EN/UL/CSA 62368-1. Соодветни ознаки: CE, TÜV-GS, C-UL-US, RCM

EMC

Емисии: усогласеност со класа A според CISPR 32, FCC дел 15 и ICES-003
Отпорност: усогласеност со CISPR 24
Соодветни ознаки: CE, FCC, IC, VCCI, RCM, CETECOM

Еколошки

WEEE, директива RoHS 2011/65 EU, REACH, CE

Софтвер

Поддржани RIP уреди

ONYX® Graphics, Caldera

* маргина од 11 mm кога е овозможена функцијата за контрола на медиумите (достапно за режими на печатење со брзина од 40 m²/hr за оптимален квалитет на печатење)

** освен кога за 2-от медиум е потребно прицврстено намотување, а потоа е потребна интеракција со операторот

Спецификациите се подложени на промена без претходна најава