varioPRINT 140
Спецификации

Детални спецификации

Технологија

Опис

Црно-бел печатач / скенер / копир

Imaging technology

DirectPress®

Картриџи со тонер

Тонер со една компонента

Резолуција на машина

600 x 2400dpi

Опции

Технологија за трансфер и спојување на тонер (TTF), технологија HeatXchange, дополнување на тонер и хартија при работа; автоматско двострано печатење (до 300gsm), активна регистрација

Карактеристики

Светилка за предупредување на операторот со прилагодливи функции за предупредување, CCD интерфејс

Брзина на печатење (еднострано и двострано)

A4

143 слики/мин.

A3

75 слики/мин.

SRA3

70 слики/мин.

Сегмент

Препорачан просечен обем на печатење (A4)

200.000-800.000

Работен циклус (A4)

2.300.000 слики месечно

Општо

Ракување од страна на корисникот

Интегриран оперативен панел со екран на допир од 15” со полн опсег на бои;
Целосна интеграција на машината / контролoрот со една контролна точка
Контролор PRISMAsync
Далечински управувач: iOS/Android апликација
Далечинско надгледување: на работна маса преку далечинскиот кориснички интерфејс
Далечинско исчитување на мерењата: безбеден и едноставен пренос на исчитувањата на мерењата
Далечинско дијагностицирање: за максимално време на оперативност на печатачот
Далечинско надградување на софтверот: секогаш е достапен најнов софтвер и
функции
Интеграција со uniFLOW

Потребно време за загревање

150-270 секунди, во зависност од количината на тонер во чистачот

Потребно време до излегување на првата копија

Еднострано: 3,9 секунди

Време за печатење на првата страница

Еднострано и подготвено: 5,1 секунди

Толеранција на регистрација

Максимум +/- 0,5 mm (A4 слики)

Димензии на главната машина (ШxДxВ)

1130 x 765 x 1040 mm (без кориснички интерфејс)
1130 x 765 x 1430 mm (со кориснички интерфејс)

Тежина на главната машина

263 kg (со скенер / автоматски механизам за снабдување со документи)

Сертификати

EPA Energy Star®/ усогласеност со TEC, RoHS, Cetecom /
CE Class A, FCC Class A, UL / TüV / CE, REACH

Безбедност на производот и опкружување

Усогласеност со EPA/TEC, усогласеност со RoHS, Cetecom / CE Class A, FCC Class A, UL / TüV / CE, VCCI, ErP, China RoHS, CRDH FDA (USA), WEEE, стандарди за еколошка набавка, EAC, KC, RCM, International Energy Star

Други усогласености

Дел 508, EPEAT SILVER, сертификат за отстранување на мастилата

Оперативен систем

Windows 10

Процесор

3,1 GHz

Меморија

4GB

Хард диск драјв

500 GB

Интерфејс

10/100/1000 Base-T

Јазик(ци) за опис на страница

APPE (Adobe® PDF Print Engine): Adobe® PostScript® 3TM/ проследување на PostScript®; PPML/GA Level 1; PPML верзии 1.5, 2.1 и 2.2
PDF 1,7; PCL 6; XPS; IPDS (опции); поддршка за Xerox® PPP

Фонтови

136 фонтови од тип 1 за романски јазици
Користење на PostScript фонтови преку уредувачот на подесувања

Протоколи

TCP/IP (LPR/LPD, приклучок), SMB статична/автоматска IP (преку DHCP), SNMP v1-v3 (MIB на печатач, приватна MIB), MIB за надгледување на задачи, IPP

Драјвери за печатачи

PS3 UPD - Windows Server 2003(R2) / Vista/ Windows Server 2008/ Windows 7/ Windows Server 2008 R2/ Windows 8/ Windows server 2012/ Windows 8.1/ Windows 2012 R2/ Windows 10/ Windows Server 2016
PS3 PPD - постари верзии на Windows и MAC/ Linux-CUPS/ друго
PS3 - Macintosh (Mac OS 10.6/10.7/10.8/10.9/10.10/ 10.11/ 10.12/ 10.13)
PCL6 UPD - Windows Server 2003(R2)/Vista /Windows Server 2008/ Windows 7/ Windows Server 2008 R2/ Windows 8/ Windows server 2012/ Windows 8.1/ Windows 2012 R2/ Windows 10/ Windows Server 2016
PCL6 GPD - постари верзии на Windows и MAC/ Linux-CUPS/ друго
MicroSoft XPS UPD - Microsoft Windows Client Vista/ Windows Server 2008/ Windows 7/ Windows Server 2008 R2/ Windows 8/ Windows server 2012/ Windows 8.1/ Windows 2012 R2/ Windows 10/ Windows Server 2016
Уреди од типот SAP (SAP R/3 4.6 и понови верзии)

Безбедност

E-shredding, HTTPS, заштитен ѕид, PIN за Doc Box, проверка на идентитет на корисник за SDS, отстранлив хард диск, IPv6, лиценца за заштита на софтвер (проверувач на интегритет), проверка на идентитет на корисник според улогата на корисникот: главен оператор, системски администратор и сервисер

Опции

Распоред (8 часа понапред), DocBox за напредно уредување на задачи, еден ред за чекање и управување со задачи за копирање и печатење, истовремено ставање во ред-подготовка-печатење-чистење, обработка на повеќе задачи, истовремено извршување на повеќе задачи (печатење / копирање / скенирање), компатибилност со JDF приклучок, далечинско исчитување на мерењата, далечинско дијагностицирање, далечинско надградување на софтверот и далечински управувач

Изборни лиценци

DocBox, распоред, скенирање кон датотека/е-пошта, скенирање во боја кон датотека/е-пошта, E-shredding, повеќе редови за чекање, проследено печатење, сметководство, DPlink (интеграција во корисничката инфраструктура Xerox), KDKlink (интеграција во корисничката инфраструктура Kodak), PRISMAlytics Dashboard, uniFLOW
Комплет фонтови: корејски, јапонски, едноставен кинески, традиционален кинески

Температура во

Ниво на звучен притисок

Режим на подготвеност: макс. 33dB
Режим на печатење: макс. 66 dB

Испуштање штетни гасови во озонот

Нема (машина)

Потреби за напојување со енергија

1-фазно, 200 - 240 V; 50/60 Hz

Потрошувачка на енергија

Режим на подготвеност: 270 W
Низок режим на напојување: 150 W
Режим на мирување: 4,3 W (без контролер)
При работа (двострано): 2,2 kW

Оптимална температура и релативна влажност

17° C - 30° C / 20% - 80%

Собна вентилација

50 m3 или >2AC/час при големина на просторија > 50 m3

Внатрешен модул за хартија

Фах за хартија

2 x 1500 листови (80gsm)
2 x 500 листови (80gsm)

Големина и тежина на хартија

50 - 300gsm
A4, B5 и A5 (групен фах 1+2)
140 x 182mm - до 320 x 432mm (фах 3)
140 x 182mm - до 320 x 488mm (фах 4)

Технологија за снабдување со хартија

Снабдување со валјаци, Paper Logic кај сите фахови

Надворешен модул за хартија-D1

Опис

Изборен надворешен модул за внес на хартија со еден или со два фахови за хартија

Прв модул

2 x 1700 листови (80gsm, сите големини)
2 x 600 листови (80gsm, сите големини)
Двојна конфигурација: макс. 2 x 3400 листови (80 gsm, A4)
2 x 600 листови (80gsm, сите големини)

Максимален капацитет на хартија

8.000 листови (A4 80gsm) / 4.600 листови (сите големини)

Големина и тежина на хартија

50 - 300gsm
203 x 203 mm - 320 x 488 mm (сите фахови)

Технологија за снабдување со хартија

Снабдување со вовлекување, поделба на воздух, Paper Logic кај сите фахови

Димензии (Ш x Д x В)

987 x 743 x 1056 mm

Тежина на уред

203 kg

Потреби за напојување со енергија

90-264 V, 40-67 Hz, 200 W

Опции

Автоматско откривање на големината на хартијата, откривање на празен фах, полнење на хартија при работа, индикатор за ниво на хартија, обработка на табеларни листови, поддршка за прилагодена големина на хартии, два изборни фахови за хартија 230 V 10 A 230 V 10 A

Печатење

Управување со задачи

DocBox, ред и историја, просторија за чекање

Резолуција на печатење

Adobe PostScript 3: 1200 x 1200 dpi, 600 x 2400 dpi
PCL: 600 x 600dpi

Максимална површина во која може да се печати

Adobe PostScript 3: 3 mm странично, максимум 308 x 484 mm
PCL: 6 mm

Фреквенција на екран

PCL: максимум 106 lpi
Adobe PostScript 3: максимум 200 lpi

Нивоа на сива боја

Adobe PostScript 3: 200
PCL: 125

Опции

RIP при одредени брзини на машината, однапред извршен RIP, печатење-подготовка-ставање во ред (проследување), Mixplex, поддршка за Hotfolder и повеќе редови за чекање

Копирање

Резол. на коп.

600 x 1200 dpi

Контрола на експозиција

Автоматски / рачно (во 9 чекори), текст, текст / фотографии, фотографии

Зум

25 - 400%; автоматски

Фреквенција на екран

200 lpi

Нивоа на сива боја

200

Опции

Автоматско оптимизирање на квалитетот за текст/фотографии

Скенирање

Резолуција

75, 100, 150, 200, 300 (зададено), 600 dpi

Скенирање во боја

Изборно

Дестинација

Скенирање-кон-е-пошта, скенирање-кон-DocBox, скенирање-кон-FTP, скенирање-кон-USB, скенирање кон PDF (DocBox), скенирање кон SMB

Формат на фајл

PDF (со една и повеќе страници), TIFF, JPEG / sRBG (скенирање во боја), скенирање на нивоа на сива боја

Опции

Преглед со мали сликички (DocBox), профили за скенирање, преглед на статусот,
Едно скенирање-повеќе печатења, скенирање при загревање, скенирање при печатење, скенирање на подгрупа, скенирање во RGB бои, различни големини на скенирање на фајлови

Единица за двострано исчитување на слики во боја-N1

Капацитет

200 листови (80 gsm)

Максимална резолуција

600 x 600 dpi

Maximum scan speed (Duplex)

A4, црно-бело/во боја, 300 x 300 dpi: 115 слики/мин. до 139 слики/мин./136 слики/мин.
A4, црно-бело, 600 x 600 dpi: до 139 слики/мин.
A4, во боја, 600 x 600 dpi: до 36 слики/мин.

Големина на оригинал со автоматско откривање

A3, A4, A4R, A5, A5R, A6R Слободни големини (Ш x Д): мин. 140,0 mm x 69,9 mm, макс. 432 mm x 305,0 mm

Тежина на хартија

1-страно: 38 - 220 gsm
2-страно: 38 - 220 gsm

Единица за вметнување документи-N1

Број на фиоки

2 прегради

Капацитет на фиока

200 листови/ преграда

Тежина на хартија

52 - 300gsm

Големини на хартија

A3, A4, A4R, SRA3, 13"x19", Слободна големина (182 × 182 mm до 330,2 × 487,7 mm)

Извор на напојување/ потрошувачка на енергија

230 V 10 A

Димензии

336 mm (746 mm вклучувајќи и фах) × 793 mm × 1407 mm

Тежина

61 kg

Единица за редење со висок капацитет-H1

Капацитет на фах за редење

Фах за редење: 6.000 листови (80 gsm) во два реда по 3.000 листови во секој

Капацитет на горен фах

Горен фах: 200 листови

Прифатлива тежина на хартија

50 - 300gsm

Прифатлива големина на хартија

Максимална како што е дефинирано за главната машина. Прилагодени големини помеѓу мин.
140 x 182mm до 320 x 488mm, различни големини, картички и превиткани листови
230V 10A (втората единица за редење може да се напојува со енергија од првата)

По избор

Комплети за интерфејс DFD за 860 mm и 1002 mm

Димензии

899 x 745 x 1040 mm

Тежина

Прибл. 120 kg

Единица за превиткување хартија-J1

Основни информации

Z-превиткување, C-превиткување, цик-цак превиткување, двојно паралелно

Прифатлива тежина на хартија

50 - 105gsm
Двојно паралелно: 50 - 90gsm

Прифатлива големина на хартија

A4R
Z-превиткување: A3, B4

Извор на напојување со енергија

Од единицата за завршна обработка-W1 или единицата за средишна завршна обработка-W1

Димензии

336 x 793 x 1190 mm

Тежина

71 kg

Единица за завршна обработка со захефтување W1 Pro

Основни информации

Единица за завршна обработка со захефтување и складирање

Број на фиоки

2

Капацитет на горен фах (A)

A4/A4R/A5R 1.000 листови, A3 1.000 листови, SRA3/13"x19" 1.000 листови

Капацитет на долен фах (B)

A4 4.000 листови, A4R 2.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови

Капацитет за редење на захефтани материјали

A4 200 групи или максимум 3.000 листови

Позиција на хефтање

Во агол, двојно

Прифатлива тежина на хартија

50 - 300gsm

Капацитет на хефтање

A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови

Извор на напојување со енергија

230 V x 10 A

Димензии

800 x 792 x 1239 mm

Тежина

130 kg

Единица за завршна обработка на брошури W1 Pro

Основни информации

Иста функционалност како единицата за завршна обработка со захефтување W1, дополнително средишно спојување и функција за V-превиткување
Достапни се брошури до 100 страници (2 - 25 листови)
Капацитет за складирање до 5000 листови и до 100 листови со хефтање

Број на фиоки

2

Капацитет на горен фах (A)

1.000 листови A4/A4R/A5R, 1.000 листови A3, 1,000 листови SRA3/13"x19"

Капацитет на долен фах (B)

A4 4.000 листови, A4R 2.000 листови, A3 1.500 листови, SRA3 1.000 листови

Капацитет за редење на захефтани материјали

A4 200 групи или максимум 3.000 листови

Позиција на хефтање

Во агол, двојно

Прифатлива тежина на хартија

50 - 300 gsm

Големина на хартија за спојување на брошури

A3, A4R, SRA3, 13"x19", Слободна големина 210x279,4 mm до 330,2x487,7 mm

V-превиткување

До 5 листови

Извор на напојување со енергија

230 V x 10 A

Димензии

800 x 792 x 1239 mm

Тежина

Прибл. 180 kg

Единица за отсекување брошури F1

Отсекување на еден раб

Страна на отворање

Отсекување по ширина

2 - 28mm

Отсекување по дебелина

До 50 листови (вклучувајќи корици, половично)

Прифатлива тежина на хартија

50 - 300gsm

Капацитет на излезен фах

30 брошури

Извор на напојување со енергија

Единица за завршна обработка на брошури W1

Димензии

2.095 mm (вклучувајќи продолжеток, подвижна лента и излезен фах: 162 mm) x 790 mm x 1.040 mm

Тежина

Прибл. 152 kg

Единица за отсекување брошури со две сечила-A1

Основни информации

Отсекување на горни и долни рабови

Отсекување по ширина

2 - 15 mm

Отсекување по дебелина

До 50 листови (вклучувајќи корици, половично)

Прифатлива тежина на хартија

50 - 300 gsm

Капацитет на излезен фах

30 брошури

Извор на напојување со енергија

230 V x 10 A

Димензии

536 mm x 770 mm x 1040 mm

Тежина

Прибл. 145 kg

Единица за правење дупки BT1 / BU1

Основни информации

Потребна е единицата за завршна обработка на брошури W1 или единицата за завршна обработка со захефтување W1

Вид на правење дупки

BT1: со избор од 2 дупки и 4 дупки (FRN), BU1: 4 дупки (Swe)

Прифатлива тежина на хартија при правење дупки

52-300 gsm

Прифатлива големина на хартија при правење дупки

2 дупки: A3, A4, A4R, Слободна големина (182 x 182 до 297 x 432,0 mm) 4 дупки: A3, A4, Прилагодена големина Слободна големина ( 257 x 182 mm до 297 x 432 mm)

Тежина

Прибл. 7,7 kg

Повеќефункционална професионална единица за правење дупки-B1

Основни информации

Надворешна линиска единица за правење дупки

Прифатлива тежина на хартија

75-300 gsm (обична хартија), 118-300 gsm (обложена хартија), 157-300 gsm (преклопување/ обична и обложена хартија)

Прифатлива големина на хартија

Правење дупки: A4, A4R, SRA4, A3, SRA3
Преклопување: A4R, A3, SRA3, 13x19

Алатки за правење дупки

Пластичен чешел 21 дупка, двојна јамка 23 дупки (кружни/правоаголни), двојна јамка 34 дупки (кружни/правоаголни), спирала во боја 47 дупки, поврзување со пластична лента 12 дупки, прстени со отворање 4 дупки, прстени со отворање 2 дупки, прстени со отворање 4 дупки (шведски), прстени со отворање 3 дупки, преклопување

Извор на напојување со енергија

230 V x 2 A

Димензии

445 mm × 795 mm × 1040 mm

Тежина

Прибл. 102 kg

DFD ADAPTER-A1

Основни информации

Овозможува поврзување со DFD непосредно до машината

Прифатлива тежина на хартија

Исто како машината

Прифатлива големина на хартија

Исто како машината

По избор

Комплет за интерфејс DFD за 1002 mm. Стандардната висина на DFD е 860 mm

Извор на напојување со енергија

230 V x 10 A

Димензии

300 mm x 745 mm x 1040 mm

Тежина

Прибл. 60 kg

FINISHER BRIDGE-A1

Основни информации

Овозможува поврзување на единицата за завршна обработка со захефтување W1 Pro и единицата за завршна обработка на брошури-W1 Pro со опрема за завршна обработка DFD од 3-ти страни. Секогаш во комбинација со DFD-адаптерот-A1

Прифатлива тежина на хартија

Исто како машината

Прифатлива големина на хартија

Исто како машината

Извор на напојување со енергија

Напојување и контрола преку DFD-адаптерот-A1

Димензии

600 mm x 745 mm x 150 mm

Тежина

Прибл. 30 kg

Излезен фах

Основни информации

Основен фах со складирање со лицето завртено нагоре/ надолу

Големини на хартија

Сите достапни големини на единицата за означување

Тежина на хартија

50 до 300 gsm

Капацитет за печатење

250 листови 80 gsm Обична хартија

Димензии

360 mm × 547 mm × 256 mm

Тежина

Прибл. 4,2 kg

Единица за завршна обработка од 3-та страна

Основни информации

Серијата varioPRINT 140 може да се конфигурира и со завршни обработки од 3-ти страни. Погледнете го изборот на наведени и одобрени единици за завршна обработка
Изработувачи на брошури Plockmatic Pro 50 и Pro 35
Изработувач на брошури BLM300
GBC eWire Pro
SDD Press Trim
Модул за квадратно превиткување SDD