Скенери за големи формати

Canon Colortrac SmartLF SCi 36

Спецификации

Спецификации

 • Разновидно скенирање

  Снимајте документи со ширина до 914 mm (36") x дебелина од 0,08" (2 mm)

 • Прецизно снимање слики

  Скенирање во боја до 9600 dpi со SmartWorks Imaging

 • Без време за загревање

  Патентирана технологија за обработка на слика SingleSensor овозможува моментално скенирање

 • Максимално зголемете ја продуктивноста

  црно-бело 13 инчи во секунда (ips)/скенирање во боја 12 ips при 200 dpi

 • Флексибилно ракување и поставување

  Две патеки за документи со преден влез, заден излез, враќање на предна страна или изборен водич за враќање документи што го прикажува скенираниот материјал на операторот

 • Минимизирајте го времето на неактивност

  USB 3.0 за брзо префрлување податоци

 • Едноставно користење

  Интуитивниот и целосен софтвер за скенирање и копирање е идеален во динамични опкружувања

 • Усогласеност со ENERGY STAR

  Се исклучува при мирување за да заштеди енергија

 • Мали трошоци за користење

  LED-светилките имаат предвиден работен век од 50.000 часови

Детални спецификации

Спецификации за производот

 • Тип
  Colortrac SmartLF SCi 361
 • Сензор за скенирање
  SingleSensor
 • Оптичка резолуција
  1200 dpi
 • Светлосен извор
  Систем за двонасочно осветлување со LED
 • Страна на скенирање
  Во центар и странично (десно)
 • Интерфејс
  USB 3.0 и USB 2.0
 • Димензии (ШxДxВ)
  отпакувано 115 x 15,2 x 38,1 cm
 • Тежина
  24 kg
 • Потреби за напојување со енергија
  100-240 VAC со автоматско откривање +/-10%, 50-60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  53 W/1,35 W/0,16 W (скенерот е исклучен, надворешниот уред за напојување е вклучен)
 • Работни услови
  10–35°C, 35–80% релативна влажност (без кондензација)
 • Усогласеност за заштита на животната средина
  Сертификати CE, cUL/UL, CCC, EAC, BIS, FCC Class A, ICES, EMC, VCCI, KC, EuP, WEEE, RoHS, REACH и ENERGY STAR®

Спецификации на скенирање

 • Црно-бело
  до 13 инчи / сек.
 • Боја
  SCi 36e: до 12 инчи/сек.;
  SCi 36c: до 6 инчи/сек.;
 • Прецизност на скенирање
  ± 0,1% ± 1 пиксел
 • Број на пиксели
  43200
 • Излезна резолуција
  9600 dpi (SmartWorks Imaging), 1200 dpi (SmartWorks Touch)2
 • Излезен режим
  TIF, JPG, PNG, PDF, PDF/A, DWF, CALS, BMP, JPEG-2000(JP2), JPEG2000 Extended (JPX), TIF-G3, TIF-G4 и други3

Спецификации на документи

 • Ширина
  36 инчи (914 mm)4
 • Должина
  JPEG со 65.535 линии. која било должина на PDF, TIF до 4 GB;
  Софтверот за скенирање SmartWorks Imaging (изборен) нуди неограничени можности за TIFF и PDF, а форматот JPEG е ограничен до 65.535 линии.
 • Дебелина
  2 mm (0,08 инчи)
 • Режим за долги документи
  Да
 • Скенирање визит картички
  Не
 • Скенирање пластични картички
  Да
 • Одвојување на листови
  Не
 • Капацитет на механизам за снабдување со листови
  Не

Специјални функции

 • Специјални функции
  Софтвер за скенирање SmartWorks Imaging Professional, апликација/услужна програма за далечинска контрола LINK и SingleSensor

Софтвер кој се испорачува во пакетот

 • Windows
  Софтвер за скенирање SmartWorks Touch
 1. Достапни се 3 модели: SCi 36m (црно-бело), SCi 36c (во боја) & SCi 36e (подобрено)
 2. Скенерите SmartLF SCi и софтверот SmartWorks Imaging што скенираат со 9600 dpi во кој било режим во боја и во форматот TIFF без компресија се ограничени да скенираат со ширина до 40 mm (1,5”) и должина до 160 mm (6,3”). Не е можно скенирање со поголеми ширини при 9600 dpi, ниту скенирање во други формати на датотеки
 3. Компатибилност на датотеки: AutoCAD (како raster-слика), CAD, GIS и други апликации за уредување/складирање raster-слики.
 4. Максимална ширина на медиуми од 38 инчи (965 mm)