Дигитално печатење

Тројната инвестиција
се исплатеше

Woman looks at photo prints from a display on top of high speed inkjet press

Различни дизајнери за рекламно печатење

Solent Design Studio е компанија што нуди сеопфатни услуги за рекламно печатење. Семејната фирма создава голем избор на отпечатени производи, меѓу кои и деловни стационарни шаблони, летоци, прирачници, календари и книги, за корисници во јужниот дел на Англија.

Two men stand back to back in front of Solent warehouse

Потребна е инвестиција во дигитална опрема

Solent Design Studio започна да нуди услуги за дигитално печатење во мал тираж, но знаеше дека дигиталната опрема што ја користи е застарена. Компанијата требаше да го зголеми капацитетот за работа во мал тираж, да премине од литографско во дигитално печатење и да го зголеми своето портфолио на апликации со нови подлоги, формати и завршни обработки во мат боја.

По разговорот со консултантите од Canon и посетата на изложбениот салон, компанијата Solent Design Studio инвестираше во две дигитални машини за печатење во боја - imagePRESS C10000VP со брзина од 100 стр./мин. и imagePRESS C750 од Canon - и VarioPrint 6160 за црно-бело печатење.

Man examines pages of photo prints from commercial printer

Дигитална револуција со печатење висококвалитетни фотографии

Благодарение на континуираниот развој, дигиталното деловно работење опфаќа приближно половина од приходите на компанијата.

Огромното подобрување на дигиталниот квалитет ѝ овозможи на компанијата Solent Design Studio да претвори значителен дел од литографските процеси во дигитални - дури и за задачите за кои се потребни длабоки бои, специјални бои и нијанси. Тоа значи дека компанијата сега може да извршува нови задачи во мал тираж, што претходно не било можно поради малата должина на материјалите што ги создавала литографската машина за печатење и малиот квалитет на претходните дигитални печатачи.

Man crouches with hand on top of tall stack of matt finish printed pages


ЦЕЛОТО ИСКУСТВО СО КОМПАНИЈАТА CANON БЕШЕ АПСОЛУТНО ИНСПИРАТИВНО ОД МОМЕНТОТ КОГА ПРИСТИГНАВМЕ ТАМУ.

Martin Reynolds,
Управен директор на Solent Design Studio

Нови можности и многу повеќе

Извонредниот квалитет на печатење и многубројните опции за медиуми што ги нудат дигиталните машини за печатење од Canon отвора нови можности за Solent Design Studio.

Деловното работење веќе опфати и печатење на книги во хоризонтален A4-формат, благодарение на опцијата за двострано печатење што ја нуди imagePRESS C750. Освен тоа, 90% од визит-картичките се печатат дигитално со imagePRESS C10000VP што може прецизно да ги репродуцира Pantone-боите и да ги испорача задачите со многу мал обем во пакување.

Како што се зголемува бројот на придобиени корисници, така Solent Design Studio сè повеќе се истакнува од останатите компании бидејќи нуди подобар квалитет на печатење и зголемен избор на услуги.КОГА ЌЕ ИМ ПОКАЖЕМЕ НА КОРИСНИЦИТЕ ШТО МОЖЕМЕ СЕГА ДА ПЕЧАТИМЕ ДИГИТАЛНО, ТИЕ СЕ ВООДУШЕВУВААТ.

Дознајте како нашите услуги за дигитално печатење можат да го подобрат вашето деловно работење

Разговарајте со нашиот тим