СТУДИЈА ЗА АНАЛИЗА

Решенија што заштедуваат простор и нудат нови можности

Two men in dark trousers and light shirts stand in front of a large Canon digital printing press.

Важни деловни документи

Компанијата за управување со податоци Star Storage почна да нуди услуги за печатење и дистрибуција за да им понуди целосно решение за заштита на информации и архивирање документи на нејзините корисници. Од банки до компании за телекомуникации и помошни услуги, клиентите имаат доверба во услугите на компанијата Star Storage за печатење и испорака на важни деловни документи во рок од 24 часа.

Woman with short dark hair wearing navy trousers and a long-sleeved white shirt uses a scanner on top of a Canon commercial digital printing press.

Помало решение за поголем развој

По период на континуиран развој, компанијата утврди дека треба да ги прошири своите производствени можности. Имајќи го предвид ограничениот простор, потребно беше ново решение што ќе ја зголеми продуктивноста и ќе отвори нови можности без да зафаќа поголем простор.

Man in sky blue polo shirt and a baseball cap loads A4 paper into the open drawer of a large Canon digital printing press.

Продуктивни решенија

Благодарение на поголемата продуктивност на уредите од Canon, компанијата Star Storage ги замени своите десет дигитални машини за печатење со можност за сечење хартија со само пет машини за печатење од Canon. Познавајќи ја сигурната историја на VarioPrint, компанијата Star Storage избра две машини за печатење VarioPrint 6250, varioPRINT 110 од Canon за црно-бело печатење и две машини за печатење во боја imagePRESS C800 од Canon.Постои огромен потенцијал во печатењето трансакциски-промотивни материјали, а машините за печатење во боја од Canon се нашиот прозорец кон таа иднина.

Silvius Neagu, Director of Output Management Outsourcing Division
Two middle-aged men in light blue shirts and stand behind a commercial printer as reams of printed paper weave through the open-ended machine.

Прозорец кон иднината

Новите уреди од Canon значително ѝ помогнаа на компанијата преку максимално зголемување на продуктивноста и ефикасноста. Компанијата Star Storage сега може да печати 20% повеќе страници без потреба од повеќе работници и зголемување на деловниот простор.

Компанијата може да стане поконкурентна преку намалување на своите производствени трошоци, благодарение на помалите трошоци по страница и помалата потрошувачка на енергија на уредите. Освен поголема сигурност и брзина, компанијата Star Storage сега има потенцијал да понуди нови услуги и да ги зголеми можностите на печатењето трансакциски документи.СИГУРНОСТА НА ОПРЕМАТА ОД CANON Е ДОКАЖАНА.

Напишано од Silvius Neagu


Дознајте како нашите услуги за професионално печатење можат да го подобрат вашето деловно работење.

Разговарајте со нашиот тим