Печатачи за широки формати

Canon Colorado 1630

Спецификации

Детални спецификации

Печатење

 • Метод на печатење
  Пиезоелектричен инк-џет UVgel
 • Режими на печатење
  Режими на печатење со сјајна завршна обработка:
  111 m2/час - макс. брзина
  78 m2/час - голема брзина
  55 m2/час - брзина
  39 m2/час - печатење
  29 m2/час - висок квалитет
  19 m2/час - специјална примена

  Режими на печатење со мат завршна обработка1
  36 m2/час - голема брзина
  27 m2/час - брзина
  22 m2/час - печатење
  18 m2/час - квалитет
  18 m2/час - задно осветлување
  13 m2/час - специјална примена
  10 m2/час - густина на задно осветлување
 • Резолуција на печатење
  До 1800 dpi
 • Видови на мастила
  Мастило UVgel 460 од Canon
 • Боја на мастило
  CMYK
 • Пакување на мастило
  1 шише со мастило од 0,7 литри, резервоарот за мастило може да содржи до 1,8 литри по боја на мастило, дополнувајте додека печатите
 • Глави за печатење
  Глави за печатење UVgel 425, глава за печатење со високофреквентно и пиезоелектрично испуштање мастило на барање

  PAINT (технологија за вградена пиезо-акустична млазница) непрекинато следи и врши компензација на грешките на млазницата што може да настанат за време на печатењето
 • Автоматско одржување
  Отстранете ги секојдневните задачи за рачно одржување и заштедете му време на операторот
 • Сушење
  UV LED

Медиуми

 • Ширина на ролна
  До 1625 mm
 • Маргини за печатење
  5,3 mm 2
 • Тежина на ролна
  До 50 kg
 • Дијаметар на ролна
  До 220 mm
 • Дебелина на медиуми
  До 0,8 mm
 • Внес на медиум
  Печатење од надворешна страна
  Автоматско и рачно полнење
  Печатење со страницата навнатре 3
  Двострано печатење 4
 • Број на влезни ролни
  1 или 2 5
  (автоматско снабдување и префрлување со валјак во зависност од користениот медиум)
 • Систем за земање медиуми
  Можно е лабаво и прицврстено намотување

Технологија

 • Технологија
  Технологија UVgel - моментално прикачување и контрола на засилувањето на точките
  Сушење при ниска температура - соодветно за тенки медиуми и медиуми чувствителни на топлина
  Неверојатна отпорност на гребнатини
  Лесно пластифицирање, рамномерен слој од мастило
  Усогласување на бои со голема прецизност и доследност
  Моментално сушење на отпечатените материјали без непријатна миризба

FLXfinish+

 • FLXfinish+6
  Ви нуди избор помеѓу сјајна или мат завршна обработка и мешавина од мат/сјајна завршна обработка, без потреба од менување на мастилата или медиумите или, пак, дополнителен канал за лак.

Сертификати

 • Еколошка и безбедна употреба
  Во затворени простории AgBB GREENGUARD GOLD
  CE EN 15102 (декоративни ѕидни прекривки) ASTM F793 Type II
  M1
  B-s1d0
  Émissions dans l’air intérieur A+
 • Медиуми
  Гаранција за систем со интегрирани компоненти (ICS) Avery Dennison, гаранција за перформанси 3M

Интерфејс

 • Интерфејс
  Етернет (100/1000 Mbit/s)

Димензии

 • Печатач (Ш x Д x В)
  3.020 x 1.095 x 1.300 mm

Тежина

 • Печатач
  750 kg

Работно опкружување

 • Оперативен печатач
  18 - 30°C (препорачано 20 - 27°C) 20 - 80% RH (без кондензација)
  (препорачано 30 - 60%)

Копче за напојување

 • Потрошувачка
  0 W - исклучен
  250 W - во режим на подготвеност
  1,6 kW - подготвен
  2,3 kW - печатење

  2 влезови, секој по 200-240 V +/- 10%, 50/60 Hz, 16/6 A.
 • Извор
  Печатачот е деклариран со Директивата за радио опрема (RED) - 2014/53/EU

Регулаторни сертификати

 • Изјава за усогласеност
  Усогласеност со EN62479, EN301 489-1, EN301 489- 3, EN300-330
  Сертификат за FCC дел 15 и RSS-210 (модул)
 • Радио
  Усогласеност со IEC/EN/UL/CSA 62368-1. Соодветни ознаки: CE, TÜV-GS, C-UL-US, RCM
 • Безбедност
  Емисии: усогласеност со класа A според CISPR 32, FCC дел 15 и ICES-003
  Отпорност: усогласеност со CISPR 24
  Соодветни ознаки: CE, FCC, IC, VCCI, RCM, CETECOM

EMC

 • Животна средина
  WEEE, директива RoHS 2011/65/EU, REACH, CE

Софтвер

 • Поддржани RIP-уреди
  ONYX Graphics, Caldera, EFI, PrintFactory, ColorGATE, ErgoSoft, Shiraz, AGFA
 • API
  API на Colorado за продавачи во улога на трети страни
 1. изборен модул
 2. маргина од 11,0 mm кога е овозможена функцијата за контрола на медиуми. Спецификациите може да се променат без претходно известување
 3. изборен модул
 4. изборен модул
 5. изборен модул
 6. изборен модул