Серија imageRUNNER ADVANCE 6500 II од Canon
Спецификации

Детални спецификации

Главен уред

Тип на машина

Повеќефункционален црно-бел ласер

Основни функции

Печатење, копирање1, скенирање2, испраќање3, складирање и изборен факс4

Брзина на процесор

Два прилагодени Canon процесори (споделени) со 1,75 Ghz

Контролен панел

TFT LCD WSVGA екран од 25,6 cm (10,1 и.)

Меморија

Стандардно: 3,0 GB RAM

Хард диск драјв

Стандардно: 250 GB
Максимум: 1 TB

Хард диск за пресликување

Изборно: 250 GB, 1 TB

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА
Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, Wireless LAN (IEEE 802.11 b/g/n)
Изборно: NFC, Bluetooth Low Energy

ДР.
Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1
Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Мрежни протоколи

TCP/IP, Тип: етернет II
Апликации за печатење: LPD/Raw/IPP/IPPS/FTP/WSD/Mopria/GCP/AirPrint/Windows10 Mobile Print
AppleTalk, тип на структура: етернет SNAP
Апликација за печатење: PAP (протокол за пристап до печатачот)
Веб-пребарувач

Внес на хартија (стандарден)

2 x касети за 1.500 листови + 2 x касети за 550 листови (80gsm)
Фах за 100 листови (80gsm)

Внес на хартија (опција)

Дополнителни 3.500 листови (POD DECK LITE-C1 или МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1)

Максимален капацитет за внес на хартија

7700 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Со фах за копирање: 250 листови (A4, 80 gsm)
Со фах за поместување: 500 листови (A4, 80 gsm)
Со над. ед. за з. об.: м. 3.500 листови (A4, 80 gsm)

Можности за завршна обработка

Подредување, групирање
Со надворешна единица за завршна обработка: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, правење дупки, вметнување, C и Z превиткување

Поддржани типови на медиуми

Касети 1/2:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, тешка хартија, меморандуми, хартија за банкноти

Касети 3/4:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, тешка хартија, меморандуми, хартија за банкноти, хартија за картички*.
*Потребен е дополнителен комплет за снабдување со картички-B1

Повеќенаменски фах:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, дебела хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, паус хартија 2, меморандуми, хартија за картички

POD DECK LITE-C1:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, тешка хартија, хартија за банкноти, транспарентна хартија, етикети, меморандуми, хартија за картички

МАГАЦИН-E1:
тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, однапред издупчена хартија, тешка хартија, хартија за банкноти, меморандуми

Поддржани големини на медиуми

Касети 1/2:
Стандардна големина: A4, B5

Касети 3/4:
Стандардна големина: A4, A4R, A3, A5R, B5, B5R
Прилагодена големина: 139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 431,8 mm

Повеќенаменски фах:
Стандардна големина: A4, A4R, A3, A5R, B5, B5R, пликови(бр. 10(COM 10),
ISO-B5, Monarch, ISO-C5, DL)
Прилагодена големина: 100 mm x 148 mm до 297 mm x 431,8 mm

МАГАЦИН-E1:
A4

POD DECK LITE-C1:
A4, A4R, A3, A5R и прилагодена големина (139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 431,8 mm)

Поддржани тежини на медиуми

Касети 1/2:
52 до 220 gsm

Касети 3/4:
52 до 220 gsm

Повеќенаменски фах:
52 до 256 gsm

Двостр.:
52 до 220 gsm

Маг. за хар.:
52 до 256 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 30 секунди или помалку
Од режим на мирување: 30 сек. или помалку
Режим на брзо вклучување: 4 секунди5

Димензии (Ш x Д x В)

imageRUNNER ADVANCE 6555i PRT II*: 670 mm x 779 mm x 1052 mm
imageRUNNER ADVANCE 6575i II*/6565i II*/6575i II*: 670 mm x 779 mm x 1220 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

1.362 mm x 1.353 mm (основно: повеќенаменски фах + отворени фиоки на касети + фах за копирање)
2.407 mm x 1.353 mm (целосна конфигурација: единица за завршна обработка на брошури + A3 магацин за хартија + единица за вметнување и превиткување + единица за правење дупки + отворени фиоки на касети)

Тежина

Прибл. 234 kg6

Спецификации за копирање **

Брзина на копирање

iR-ADV 6575i II*: 55 стр./мин. (A4), 32 стр./мин. (A3), 40 стр./мин. (A4R), 35 стр./мин. (A5R)
iR-ADV 6565i II*: 65 стр./мин. (A4), 32 стр./мин. (A3), 47 стр./мин. (A4R), 35 стр./мин. (A5R)
iR-ADV 6575i II*: 75 стр./мин. (A4), 37 стр./мин. (A3), 54 стр./мин. (A4R), 35 стр./мин. (A5R)

Време до првата копија (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

iR-ADV 6575i II*: прибл. 3,3 секунди или помалку
iR-ADV 6565i II*: прибл. 3,3 секунди или помалку
iR-ADV 6575i II*: прибл. 3,1 секунди или помалку

Резол. на коп.

Читање:600 dpi x 600 dpi
Печатење: 1.200 dpi x 1.200 dpi

Повеќе копии

До 9.999 копии

Зголемување

25%-400% (во чекори од 1%)

Спецификации за скенирање **

Стандарден тип

iR ADV 6555i PRT II*: стандарден: читач и капак на валјакот
iR ADV 6575i II*/6565i II*/6575i II*: стандарден читач и двостран автоматски механизам за снабдување со документи во едно поминување (DADF)

Спец. на скен. со повл.

Colour Network ScanGear2. TWAIN и WIA
Поддржан оперативен систем: Windows Vista/7/8.1/10/Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2/Server 2016

Резолуција на скенирање

100 x 100 dpi, 150 x 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 x 200 dpi, 300 x 300 dpi, 200 x 400 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi

Прифат. ориг./тежини

Валјак: лист, книга, 3-димензионални предмети (до 2kg)

Големина на механизмот за снабдување: A4, A4R, A3, A5, A5R

Тежина на механизмот за снабдување:
1-стр. ск.: 38 до 220 gsm/64 до 220 gsm(ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)
2-стр. ск.: 50 до 220 gsm/64 до 220 gsm(ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Начин на скенирање

Испраќањето е достапно кај сите модели
Скенирање на USB: достапно кај сите модели
Скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни инфо.
Скенирање кон услуги на Cloud: достапни се повеќе решенија за скенирање кон услуги на Cloud. Обратете се кај вашиот продавач за дополнителни информации.
Скенирањето TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Брзина на скенирање (црно-бело/во боја; A4)

Еднострано скенирање (црно-бело): 120 слики/мин. (300 dpi) / 120 слики/мин. (600 dpi)
Еднострано скенирање (во боја): 120 слики/мин. (300 dpi) / 60 слики/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање (црно-бело): 240 слики/мин. (300 dpi) / 150 слики/мин. (600 dpi)
Двострано скенирање (во боја): 220 слики/мин. (300pi) / 60 слики/мин. (600 dpi)

Капацитет за хартија

300 лист. (80 gsm)

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (авт.)

Спецификации за испраќање **

Изборен / стандарден

Стандардно кај сите модели

Дестинација

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3 Факс (изборно), IP Факс (изборно)

Режим на бои

Автоматски избор на бои (целосен опсег на бои, сиви тонови)
Авт. избор на бои (опсег на бои/ црно-бело)
Цел. опсег на бои, сива и црно-бело

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање

100x100 dpi, 150x150 dpi, 200x100 dpi, 200x200 dpi, 200x400 dpi, 300x300 dpi, 400x400 dpi, 600x600 dpi

Протокол за комуникација

Датотека: FTP, SMB v3.0, WebDAV
Е-п./И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едн., цел.)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со можност за пребарување, применување заштита на PDF датотеки преку Adobe Live Cycle Rights Management™, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b, шифрирано), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word), PDF/XPS (дигитален потпис)
Изборно: PDF (Trace&Smooth)

Спецификации за факс **

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Максимален број на линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3: 33,6 kbps8
G3:14,4kbps

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Резолуција

400x400 dpi, 200x400 dpi, 200x200 dpi, 200x100 dpi

Големина за испраќање/снимање

A5, A5R* до A3
*Испр. како A4

Факс меморија

До 30.000 страници9

Броеви за брзо бирање

Мак. 200

Групно бирање/одредишта

Мак. 199 броеви

Секвенцијално пренесување

Мак. 256 адр.

Резервна копија на меморија

Да

Функции за факс

Избор на оригинални видови, двостран оригинал, книга во две страници, оригинали во различни големини, густина за скенирање, острина, сооднос на копирање, бришење на рамка, создавање задача, наведување на името на испраќачот (при испраќање факс), име на испраќачот (TTI), избирање телефонска линија (при испраќање факс), директно испраќање, одложено испраќање, преглед, завршен печат, известување за завршена задача, TX извештај, откривање на повлекување повеќе листови при снабдувањето

Спецификации за складирање

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX
50 доверливи санд. за факс
Макс. скл. на 30.000 стр.

Advanced Space

Прот. за ком.: SMB или WebDAV
Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows Vista/7/8.1/10)
Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)

Напреден простор, достапен простор на дискот

Прибл. 16GB (HDD)
Прибл. 480GB (со HDD од 1TB)

Функции на напредниот простор

Оневозможување на напредниот простор, филтрирање на меморискиот простор, проверка на идентитет за најавување во напредниот простор, функција за пребарување, функција за подредување, печатење PDF датотека со лозинка, поддршка за imageWARE Secure Audit Manager

Мемориски медиуми

Стандардно: USB

Спецификации за безбедноста

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), софтвер за управување uniFLOW Online Express што се основа на Cloud, проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап
Изборно: функција My Print Anywhere за безбедно печатење (потребен е uniFLOW)

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на пошт. сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск(проверено со FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)
Изборно: пресл. на хард диск, отстр. на хард диск, спречување на губењето на податоци (треба uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтр. на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифр. комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идент., POP проверка на идент. пред SMTP

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5, шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потпис на уред, безбедносни водени печати
Изборно: потпис на корисник, заклучување на скенирањето документи

Услови во опкружувањето

Раб. услови

Т.: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)
Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 10 Amp

Потрошувачка на енергија

Макс.: приб. 2,4 KW
Печатење: 1.397,9 Wh или помалку
Подгот.: п. 260 W
Мир.: прибл. 0,9 W или помалку10
Исклучена дополнителна компонента: 0,3 W
Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)11:
4,9 kWh (iR-ADV 6575i II*/6555i PRT II*)
6,1 kWh (iR-ADV 6565i II*)
6,7 kWh (iR-ADV 6575i II*)

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)12
iR-ADV 6575i II*: активен режим (црно-бело): 67,8 dB или помалку13, режим на подготвеност: 43 dB или помалку14
iR-ADV 6565i II*: активен режим (црно-бело): 71,3 dB или помалку15, режим на подготвеност: 53 dB или помалку16
iR-ADV 6575i II*: активен режим (црно-бело): 74,8 dB или помалку17, режим на подготвеност: 53 dB или помалку18

Звучен притисок (LpAm)19
Положба на стоење до уредот:
iR-ADV 6575i II*: активен режим (црно-бело): 50 dB или помалку20, режим на подготвеност: 20 dB или помалку21
iR-ADV 6565i II*: активен режим (црно-бело): 51 dB или помалку22, режим на подготвеност: 20 dB или помалку23
iR-ADV 6575i II*: активен режим (црно-бело): 51 dB или помалку24, режим на подготвеност: 21 dB или помалку25

Стандарди

Квалиф. за ENERGY STAR®
Еко оз.
Blue Angel26
Усогласеност со EU RoHS

Софтвер и управување со печатачот

Следење и правење извештаи

Универзален управувач за најавување (ULM): лесно управувајте со вашите трошоци преку вградената функција за извештаи за да ги евидентирате и контролирате трошоците на ниво на корисник кај сите уреди.
uniFLOW Online Express: заедно со ULM може да добиете дополнителна контрола, да ги означувате трошоците по корисник/оддел и да утврдите кои трошоци може да се намалат преку централна локација што се основа на Cloud.

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:
Софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди (вклучува следење на потрошни материјали, следење на статус и предупредувања, дистрибуција на адресари, поставки за конфигурација, фирмвер и MEAP апликации, снимање на бројач и известување, управување со драјвери и ресурси)
eMaintenance:
компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали, далечинско дијагностицирање и известување за обезбедувачите на услуги, за да се добие ефикасно, брзо и проактивно одржување)
Сис. за исп. на содр.:
овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:
Драјвер усогласен со TWAIN, кој овозможува компј. на мрежата да ја искористат функц. на уредот за скен. со повлекување.

Алатки за оптимизација

Canon aлатка за кон. драјвери
Алатка за менување на фабр. зададени поставки на драјверите за печатење на Canon (само при сервисирање)
Инст. на уреди NetSpot:
Едноставна соф. алатка која ви овозможува да ги поставите мреж. прот. за уредите од Canon поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефун. платф. за вгр. апликации):
Платформа со JAVA за уреди од Canon, која обезбедува поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.
MEAP Web:
Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апл. преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP:
Моќен софтвер за издавање отпеч. материјали кој овозможува лесно комб. на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со проф. изглед. Вклучува созд. на PDF, внесување коментари и компресија за едн. диг. работни процеси како пробно печатење и овластување

Спецификации на контролорот за печатење Fiery (вграден)

Изборен / стандарден

Избор. кај сите модели

Име

imagePASS-Y2 (надворешно)

Резолуција на печатење

600/ 1.200 dpi

Јазик(ци) за опис на страница

PCL, Adobe PostScript 3, APPE

Меморија

4 GB

Хард диск драјв

500 GB

Брзина на процесор

Intel Celeron G1820 2,7 GHz

Систем

Fiery FS150Pro

Фонтови

PS: 138 Adobe PS фонтови
PCL: 113 PCL фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows VISTA 32-битен и 64-битен / Windows 8 32-битен и 64-битен / Windows 8.1 32-битен и 64-битен / Windows 10 32-битен и 64-битен / Windows Server 2008 32-битен и 64-битен / Windows Server 2008 само R2 64-битен / Windows Server 2012 само 64-битен / Windows Server 2012 R2 само 64-битен / Windows Server 2016 само 64-битен / MAC OS (10.7 или понов)

Димензии (Ш x Д x В)

233 mm x 530 mm x 464 mm

Интерфејс

2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB x 7 (преден x 1: USB 2.0, заден x 6: USB 2.0 x 4, USB 3.0 x 2)

Стандардни функции на контролерот за печатење Fiery

Автоматска папка, безбедно бришење, комплет VDP-A1, комплет за каталог на хартија, виртуелен печатач

Опции на контролерот за печатење Fiery

FIERY IMPOSE , FIERY COMPOSE , FIERY IMPOSE COMPOSE , отстранлив хард диск, интерфејс за интеграција и држач (екран од 19", тастатура, глувче и држач за мебел), Fiery ImageViewer

Мрежни протоколи

TCP/IP (LPD/ Port 9100/ IPP/ SMB/ FTP), ATP/ DDP (AppleTalk)/директно печатење од мобилни уреди/печатење преку PrintMe Cloud

Потрошни материјали

Картриџи со тонер

ЦРН ТОНЕР C-EXV 36

Тонер (проценета потрошувачка @6% покриеност)

ЦРН ТОНЕР C-EXV 53: 56.000 страници

Опции за залиха на хартија

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА

Име: МАГ. ЗА ХАРТ.-E1
Гол. на хар.: A4
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Кап. за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
Дим. (Ш x Д x В): 363 mm x 630 mm x 572 mm
Тежина: прибл. 34 kg

Име: POD DECK LITE-C1
Големина на хартија: A4, A4R, A3, A5R и прилагодена големина (139,7 mm x 182 mm до 297 mm x 431,8 mm)
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Кап. за хартија: 3.500 листови (80 gsm)
Дим. (Ш x Д x В): 656 mm x 686 mm x 570 mm
Тежина: прибл. 68 kg

Излезни опции

Единица за завршна обработка со захефтување

Име: ОБРАБ. СО ЗАХЕФ.-V2 (надв.)
Број на фахови: 3
Капацитет на фах A (горе): A4/A5R 250 листови, A3/A4R 125 листови
Капацитет на фах B (средина): A4/A5R 250 листови, A3/A4R 125 листови
Капацитет на фах C (долу): A4/A5R 3.000 листови, A3 1.500 листови
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување:
A4: 65 листови (80 gsm)
A3/A4R: 30 листови (80 g/m2)
Еко единица за захефтување:
A3/A4: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање:
65 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 527 mm x 623 mm x 1.099 mm (кога фахот за проширување не е извлечен)
Тежина: прибл. 35 kg

Единица за завршна обработка на брошури

Име: ОБРАБ. НА БРОШУРИ-V2 (надв.)
Број на фахови: 3
Капацитет на фах A (горе): A4/A5R 250 листови, A3/A4R 125 листови
Капацитет на фах B (средина): A4/A5R 250 листови, A3/A4R 125 листови
Капацитет на фах C (долу): A4/A5R 3.000 листови, A3 1.500 листови
Теж. на харт.: 52 до 256 gsm
Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
Капацитет на единицата за захефтување: захефтување во агол и двојно захефтување: A4: 65 листови (80 gsm);
A3/A4R: 30 листови (80 gsm)
Еко единица за захефтување:
A3/A4: 5 листови (52 до 64 gsm)
4 листови (65 до 81,4 gsm)
3 листови (81,5 до 105 gsm)
Захефтување на барање:
65 листови (80 gsm)
Големина на хартија за спојување на брошури:
A3, A4R, прилагодена големина (195 mm x 270 mm до 297 mm x 431,8 mm)
Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури:
20 листови x 10 групи (81 gsm) (вклучувајќи 1 лист за корица до 256 gsm)
Капацитет за превиткување без захефтување до 3 листови (A3/A4R)
Димензии (Ш x Д x В): 527 mm x 623 mm x 1.099 mm (кога фахот за проширување не е извлечен)
Тежина: прибл. 58 kg

Единица/и за правење дупки

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1:
2 или 4
*Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2
Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm
Прифатлива големина на хартија при правење дупки: две дупки A3, A4, A4R; четири дупки: A3, A4

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-P1 (изборна и за неа е потребна или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2)
Број на фахови за вметнување: 1 фах
Големина/ тежина на хартија за вметнување: A3, A4, A4R / 60 до 256 gsm
Капацитет за вметнување: 100 листови 80 gsm
Димензии (Ш x Д x В): 662mm x 679mm x 1.242mm
Тежина: прибл. 40kg

Единица за вметнување/превиткување документи

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ/ПРЕВИТКУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-J1 (потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-V2)
Број на фахови за вметнување: 1 фах
Големина/тежина на хартија за вметнување: A3, A4, A4R / 60 до 256 gsm
Капацитет за вметнување: 100 листови (80 gsm)
Големина/тежина на хартија за C-превиткување: A4R / 60 до 105 gsm
Капацитет за печатење со C-превиткување: 40 листови (80 gsm)
Големина/тежина на хартија за Z-превиткување: A3, A4R/ 60 до 105 gsm
Капацитет за печатење со Z-превиткување: 40 листови (80 gsm)
Димензии (Ш x Д x В): 662mm x 679mm x 1.242mm
Тежина: прибл. 76kg

Фах за копирање

ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-R1: нуди едноставен фах за основни потреби за печатење.
Кап.: 250 листови (80 gsm)

Хардверска дополнителна опрема

Читачи на картички

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW

ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ-F1 - систем за пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)

ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-A4 - комплет за читачот на картички со копирање-F1.

Други

ДОПОЛНИТЕЛЕН КОМПЛЕТ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО КАРТИЧКИ-B1 - на корисниците им овозможува печатење на хартија за картички со A4 големина, која се става во касетите за хартија 3 и 4

КАРТРИЏ ЗА ПЕЧАТИ-C1 - картриџ за печати на скенираните и испратените оригинали

ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1 - дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.

Опции за безбедност

Безбедност на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B1 - ја зголемува безбедноста на документите преку вметнување скриена лента и код за заклучување во ископираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс.

Безбедност на податоците

КОМПЛЕТ ЗА ПРЕС. НА HDD-J1 - овозможува дуп. на под. во случај на хард. дефект на хард дискот за обнова на подат.

2,5-ИНЧЕН HDD ОД 250GB-N1 - за функцијата за пресликување на хард диск е потребен допол. HDD.

2,5-ИНЧ. HDD ОД 1TB-P1 - резервен HDD за зголем. на просторот за складирање на уредот. Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1TB.

ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AL1 - овозможува физичко отстранување на хард дискот кога уредот не се користи, за да се заштитат доверливите податоци

Опции за контролерите и системот

Дополнителна опрема за печатење

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).

PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-BC1 - нуди поддршка за мрежно печатење за Adobe PostScript 3.

Опции за испраќање

УНИВ. КОМПЛЕТ ЗА ИСПР. СО ДИГ. ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идент. на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.

УН. КОМ. ЗА ИСПР. PDF „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да соз. и испраќа PDF Trace and Smooth

Печатење баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

КОНТРОЛЕР ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY (вграден)

IMAGEPASS-Y1 - Canon и EFI заеднички развија контролор за печатење базиран на FIERY кој е дизајниран за канцелариските работни групи и опкружувања со големи барања на кои им се потребни високи перформанси за обработка или печатење различни податоци. Поддржува PCL и Adobe PS3.

КОМПЛЕТ СО ОТСТРАНЛИВ ХАРД ДИСК-B4 - му овозможува на корисникот да го отстрани хард дискот од серверот (кога не се користи) заради складирање на безбедна локација.

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРОТ ОСНОВАН ВРЗ EFI-FIERY (вграден)

FIERY IMPOSE - решение со вкрстени платформи за распоред. страници на документи достапно преку Command WorkStation на контролорот базиран на FIERY.
FIERY COMPOSE - решение со вкрстени платформи за составување на документи за контролорот базиран на FIERY, достапно преку Command WorkStation.
FIERY IMPOSE AND COMPOSE - решение за распоредување страници и правење композиција за контролорот, кое во еден пакет ги вклучува SeeQuence Impose и SeeQuence Compose.

Дополнителна опрема за системот

КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3 - сериски интерфејс за Cost Recovery Solutions.
КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ ПРЕКУ BLUETOOTH - A1 - чипот за Bluetooth овозможува ком. помеѓу главниот уред и другите уреди преку Bluetooth
КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-C1 - контролниот панел за NFC е изборен комплет што овозможува комуникација помеѓу главниот уред и другите уреди преку NFC

Дополнителна опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AS1 - функција на факс.
SUPER G3 ФАКС КАРТ. ЗА ВТОРА ЛИН.-AS1 - додава втора лин. за факс
КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1 - му овозможува на уредот да прима и испраќа факсови од друг уред поврзан со факс картичка.
КОМП. ЗА ИСП. ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (Super G3 ФАКС кар.-AS1) кор. испраќаат и примаат документи по факс преку IP мрежа за факс

Други опции

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1 - се прикачува на мех. за снаб. со док., олеснувајќи го пристапот за кор. кои седат.
КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1 - снимениот глас ги потврдува основните поставки на менито, правејќи го системот поедноставен за користење за луѓето со оштетен вид.
КОМ. ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-D1 - му овозможува на кор. да постави разни функции на уредот користејќи глас. инстр. и звуци.

Картриџ за единицата за захефтување

КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 - за захефтување

КАРТРИЏ ЗА ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-Y1 - за средишно спојување

**Не е достапно кај iR ADV 6555i PRT II*

 1. Не е достапно кај 6555i PRT II*
 2. Не е достапно кај 6555i PRT II*
 3. Не е достапно кај 6555i PRT II*
 4. Не е достапно кај 6555i PRT II*
 5. Времето што е потребно за важните операции да станат достапни за користење на екранот на допир изнесува 3 секунди или помалку.
 6. Вклучувајќи го шишето со тонер.
 7. Печатење PDF документи само од веб-страници.
 8. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 9. Според стандардот ITU-T табела бр. 1
 10. Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W не е достапен во сите случаи. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации
 11. Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Метод. за тестирање е дефинирана од Energy Star (http://www.eu-energystar.org).
 12. Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Метод. за тестирање е дефинирана од Energy Star (http://www.eu-energystar.org).
 13. Печатење PDF документи само од веб-страници.
 14. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
 15. Печатење PDF документи само од веб-страници.
 16. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
 17. Печатење PDF документи само од веб-страници.
 18. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
 19. Режимот на мирување со потрошувачка од 0,9 W не е достапен во сите случаи. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации
 20. Печатење PDF документи само од веб-страници.
 21. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
 22. Печатење PDF документи само од веб-страници.
 23. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
 24. Печатење PDF документи само од веб-страници.
 25. Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779
 26. Не е достапно кај 6555i PRT II*