varioPRINT 6220 TITAN
Спецификации

Детални спецификации

Технологија

Imaging technology

Технологија Gemini за инстант двострано печатење, технологија за напредна активна регистрација, Paper logic

Резолуција на машина

LED, 600 x 1200 dpi, 85/106/125/141/180 lpi

Брзина на печатење

221 A4 листови во минута
118 A3 листови во минута

Привремени лиценци за брзина

Привремените лиценци за брзина даваат флексибилност со надградување на брзината во ограничен временски период

Максимален месечен обем на печатење (A4)

500.000 – 5.000.000 (A4 слики)

Општо

Ракување од страна на корисникот

Интуитивен екран на допир во боја со висока резолуција од 15 инчи

Температура во

Потрошувачка на енергија

Режим на подготвеност: 0,9 KW
Режим на печатење: 4,3 KW

Заштита за печатење

Основни информации

Единица за соединување по обработката за серијата varioPRINT 6000 MICR1 TITAN и изборно за varioPRINT 6000 TP TITAN

Ракување со хартија

Внес на хартија (стандарден)

Модул за хартија со 4 фахови за хартија (2 x 1700 листови + 2 x 600 листови)

Карактеристики

Втор и трет модул за хартија

Максимален капацитет на хартија

24.000 А4 листови од 4 стандардни и 8 изборни фахови за хартија (медиуми од 80 gsm)
Опција за два фахови за хартија за зголемување на капацитетот за внес на A4 хартија

Тежина на хартија

45 - 50 gsm со изборниот модул за лесни медиуми
50 - 300 gsm за медиуми препорачани од Canon
60 - 200 gsm за други медиуми
Обложени медиуми: 120 - 200 gsm: стандардни, 80-120 gsm / 200 - 250 gsm: (само за одобрени медиуми)

Големини на хартија

203 x 203 mm - 350 x 500 mm; Извештаи (178 x 252 mm)

Стандарден модул за хартија

Фах за хартија

2 x 600 листови, 2 x 1700 листови (80 gsm)

Стандарден капацитет на хартија

4.600 листови

Големини на хартија

203 x 203 mm - 488 x 320 mm
178 x 252 mm*

Изборен модул за хартија

Опис

Покрај стандардниот модул за хартија може да се вклучат и два дополнителни модула за хартија

Фах за хартија

2 x 600 листови, 2 x 1700 листови (80 gsm) по модул за хартија

Максимален капацитет на хартија

16.000 листови (вкупно 2 модула за хартија со два фахови за хартија)

Големини на хартија

203 x 203 mm - 488 x 320 mm; Извештаи (178 x 252 mm)*

Модул за хартија Flex

Опис

Флексибилен модул за внес на хартија кој може да прими и хартија со големина од 350x500 mm. Може да се користи и како Стандарден модул за хартија (како прв модул)

Фах за хартија

2 x 600 листови, 1 x 1650 листови (80 gsm) по модул за хартија

Големини на хартија

Горни 2 фахови: 203 x 203 mm (LEF) - 488 x 320 mm; Извештаи (178 x 252 mm)
2 групни фахови: 203x208 mm (LEF) - 500 x 350 mm (SEF)

Максимална големина на хартија

350 x 500 mm SEF само за модул за Flex хартија со фахови (групни фахови)

Минимална големина на хартија

Нормални фахови: исто како Стандардниот модул за хартија; модул за Flex хартија со фахови 208 x 203 mm

Единица за редење со висок капацитет-H1

Опис

Може да се додадат три единици за редење со висок капацитет

Редење

2 x 3000 листови (80 gsm) по единица за редење

Големини на хартија

203 x 203 mm - 350 x 500mm; изборно 178 x (203 - 320 mm)

Максимален капацитет на хартија

18.000 листови (3 единици за редење)

Опции

Печатење на картички, DFD завршна обработка од трети производители

Изборна единица за завршна обработка

Опис

Изборна единица за завршна обработка со захефтување и редење во комбинација со единица за редење со висок капацитет

Капацитет за печатење

4000 листови (80 gsm, A4)

Капацитет на хефтање

100 листови (80 gsm)

Големини на хартија

208 x 275 mm - 220 x 306 mm

Захефтување

Захефтување во агол, захефтување од две страни

Позиција на хефтање

Портрет, пејзаж, книга

Опции

Изборно: кертриџ за единицата за захефтување за 50 листови и спојници (особено соодветни за печатење на тенки документи)

Контролор

Опис

Контролор PRISMAsync; тип: C53 iBase

Интерфејс

10/100/1000 MB, 2x 1GB приклучоци за етернет мрежа

Јазик(ци) за опис на страница

APPE (Adobe® PDF Print Engine)
• Adobe® PostScript® 3TM/ streaming PostScript®
• PPML/GA Level 1
• PPML верзии 1.5,2.1 и 2.2
PDF 1.7
PCL 6
IPDS (изборно)

Протоколи

TCP/IP (LPR/LPD, лежиште), SMB статичка/автоматска IP (преку DHCP)
SNMP v1-v3 (печатач MIB, приватна MIB, следење на задачи MIB), IPP

Работен процес

Печатење од USB

Автоматско откривање на јазик за PostScript, PDF и PCL 6
Моментално префрлување од IPDS или PCL5e /PJL на PostScript 3, PDF или PCL 6
Можност за проследување за сите PDL
Софтвер Xerox DigiPath®/FreeFlow и поддршка за билети за задачи со софтверот DPlink
PDF, PS, PCL, XPS преку USB приклучок на панелот за ракување
Поддршка за поврзување на Kodak SmartBoard® со KDKlink

Софтвер Prisma®

PRISMAprepare
PRISMAsatellite
PRISMAspool
Dpconvert
Vpconvert
PRISMAdirect
PRISMAsync Remote Control
PRISMAproduction

Лесен медиумски комплет

Опис

Специјален инсталациски комплет за да системот ја поддржи употребата на медиуми >44 gsm, има потреба од компресиран воздух, препорачан во случај на работа со лесни медиуми

Големини на хартија

203 x 203 mm - 350 x 500mm, сите поддржани големини од модулите за внес на хартија

Тежина на хартија

обична хартија > 44 gsm, насока на влакното во насоката на транспорт

Изработувач на брошури (BLM200)

Капацитет за захефтување

2 - 25 листови (медиуми од 80 gsm)

Капацитет за печатење на подвижната лента

Во зависност од дебелината на брошурата: до 100 брошури;
достапна е изборна моќна единица за редење
Подвижната лента поддржува неограничено редење бидејќи брошурите ги испорачува во надворешен фах

Тежина на хартија Страници на брошурата:

60 - 300 gsm

Корици на брошурата:

до 300 gsm

Мин. големина на хартија

203 mm x 248 mm

Макс. големина на хартија

320 mm x 470 mm

Опции

Средишно спојување со користење на картриџи за единица за захефтување, превиткување на половина (1 лист)

Карактеристики

Модул за отсекување на предна страна; модул за превиткување во вид на коцка;
Ротатор за максимална продуктивност при печатење на A5 брошури;
Моќна единица за редење за 400 брошури

Изработувач на брошури (BLM550+)

Капацитет за средишно спојување

2-52 листови (медиуми од 80 gsm); 2-56 листови, медиуми од 70 gsm

Капацитет за печатење на подвижната лента

Во зависност од дебелината на брошурата: до 35 брошури; достапна е изборна единица за редење на книги.
Подвижната лента поддржува неограничено редење бидејќи брошурите ги испорачува во надворешен фах

Тежина на хартија Страници на брошурата:

70 - 300 gsm

Корици на брошурата:

до 300 gsm

Мин. големина на хартија

203 mm x 203 mm

Макс. големина на хартија

350mm x 503 mm

Функции Средишно спојување

до 6 спојувања по брошура, превиткување на половина (1 лист); отсекување на предна страна; формирање на шаблон за коцка; ротатор за максимална продуктивност при печатење на A5 брошури

Опции Единица за редење на книги за работни средини

Капацитет за редење од 1040 mm, кој овозможува приближно:
- 450 брошури од 10 листови/40 страници (2 mm шаблон)
- 180 брошури од 25 листови/100 страници (5 mm шаблон)
- 90 брошури од 50 листови/200 страници (10 mm шаблон)

Интегрирана единица за монтирање на камера

Внатрешна проверка со камера

Завршна обработка од трети производители

Благодарение на отворениот интерфејс DFD, серијата varioPRINT 6000 TITAN е флексибилна на завршна обработка од 3-ти страни.
Неколку примери за завршна обработка од трети страни се
Единицата за совршено спојување BGB 3202
GBC PowerPunch

*со изборна поддршка за големина за извештаи

  1. vP6000 TITAN MICR има време за извршување на процесите од 6 недели.