Професионално печатење

Canon varioPRINT 6220 TITAN

Спецификации

Детални спецификации

Технологија

 • Технологија за обработка на слика
  Технологија Gemini за инстант двострано печатење, технологија за напредна активна регистрација, Paper logic
 • Резолуција на машина
  LED, 600 x 1200 dpi, 85/106/125/141/180 lpi
 • Брзина на печатење
  221 A4 листови во минута
  118 A3 листови во минута
 • Привремени лиценци за брзина
  Привремените лиценци за брзина даваат флексибилност со надградување на брзината во ограничен временски период
 • Максимален месечен обем на печатење (A4)
  500.000 – 5.000.000 (A4 слики)

Општо

 • Ракување од страна на корисникот
  Интуитивен екран на допир во боја од 21,5 инчи со висока резолуција

Температура во

 • Потрошувачка на енергија
  Режим на подготвеност: 0,9 KW
  Режим на печатење: 4,3 KW

Заштита за печатење

 • Основни информации
  Единица за соединување по обработката за серијата varioPRINT 6000 MICR1 TITAN и изборно за varioPRINT 6000 TPxp TITAN

Ракување со хартија

 • Внес на хартија (стандарден)
  Модул за хартија со 4 фахови за хартија (2 x 1700 листови + 2 x 600 листови)
 • Опции
  Втор и трет модул за хартија
 • Максимален капацитет на хартија
  24.000 А4 листови од 4 стандардни и 8 изборни фахови за хартија (медиуми од 80 gsm)
  Опција за два фахови за хартија за зголемување на капацитетот за внес на A4 хартија
 • Тежина на хартија
  45 - 50 gsm со изборниот модул за лесни медиуми
  50 - 300 gsm за медиуми препорачани од Canon
  60 - 200 gsm за други медиуми
  Обложени медиуми: 120 - 200 gsm: стандардни, 80-120 gsm / 200 - 250 gsm: (само за одобрени медиуми)
 • Големини на хартија
  203 x 203 mm - 350 x 500 mm; Извештаи (178 x 252 mm)

Изборен модул за хартија

 • Опис
  Покрај стандардниот модул за хартија може да се вклучат и два дополнителни модула за хартија
 • Фах за хартија
  2 x 600 листови, 2 x 1700 листови (80 gsm) по модул за хартија
 • Максимален капацитет на хартија
  16.000 листови (вкупно 2 модула за хартија со два фахови за хартија)
 • Големини на хартија
  203 x 203 mm - 488 x 320 mm; Извештаи (178 x 252 mm)*

Модул за хартија Flex

 • Опис
  Флексибилен модул за внес на хартија кој може да прими и хартија со големина од 350x500 mm. Може да се користи и како Стандарден модул за хартија (како прв модул)
 • Фах за хартија
  2 x 600 листови, 1 x 1650 листови (80 gsm) по модул за хартија
 • Големини на хартија
  Горни 2 фахови: 203 x 203 mm (LEF) - 488 x 320 mm; Извештаи (178 x 252 mm)
  2 групни фахови: 203x208 mm (LEF) - 500 x 350 mm (SEF)
 • Максимална големина на хартија
  350 x 500 mm SEF само за модул за Flex хартија со фахови (групни фахови)
 • Минимална големина на хартија
  Нормални фахови: исто како Стандардниот модул за хартија; модул за Flex хартија со фахови 208 x 203 mm

Единица за редење со голем капацитет-H1

 • Опис
  Може да се додадат три единици за редење со висок капацитет
 • Редење
  2 x 3000 листови (80 gsm) по единица за редење
 • Големини на хартија
  203 x 203 mm - 350 x 500mm; изборно 178 x (203 - 320 mm)
 • Максимален капацитет на хартија
  18.000 листови (3 единици за редење)
 • Карактеристики
  Печатење на картички, DFD завршна обработка од трети производители

Изборна единица за завршна обработка

 • Опис
  Изборна единица за завршна обработка со захефтување и редење во комбинација со единица за редење со висок капацитет
 • Капацитет за печатење
  4000 листови (80 gsm, A4)
 • Капацитет на хефтање
  100 листови (80 gsm)
 • Големини на хартија
  208 x 275 mm - 220 x 306 mm
 • Захефтување
  Захефтување во агол, захефтување од две страни
 • Позиција на хефтање
  Портрет, пејзаж, книга
 • Карактеристики
  Изборно: кертриџ за единицата за захефтување за 50 листови и спојници (особено соодветни за печатење на тенки документи)

Контролор

 • Опис
  Контролор PRISMAsync; тип: C53 iBase
 • Интерфејс
  10/100/1000 MB, 2x 1GB приклучоци за етернет мрежа
 • Јазици за опис на страница
  APPE (Adobe® PDF Print Engine)
  • Adobe® PostScript® 3TM/ streaming PostScript®
  • PPML/GA Level 1
  • PPML верзии 1.5,2.1 и 2.2
  PDF 1.7
  PCL 6
  IPDS (изборно)
 • Протоколи
  TCP/IP (LPR/LPD, лежиште), SMB статичка/автоматска IP (преку DHCP)
  SNMP v1-v3 (печатач MIB, приватна MIB, следење на задачи MIB), IPP

Работен процес

 • Печатење од USB
  Автоматско откривање на јазик за PostScript, PDF и PCL 6
  Моментално префрлување од IPDS или PCL5e /PJL на PostScript 3, PDF или PCL 6
  Можност за проследување за сите PDL
  Софтвер Xerox DigiPath®/FreeFlow и поддршка за билети за задачи со софтверот DPlink
  PDF, PS, PCL, XPS преку USB приклучок на панелот за ракување
  Поддршка за поврзување на Kodak SmartBoard® со KDKlink

Софтвер Prisma®

 • PRISMAprepare
  PRISMAsatellite
  PRISMAspool
  Dpconvert
  Vpconvert
  PRISMAdirect
  PRISMAsync Remote Control
  PRISMAproduction

Лесен медиумски комплет

 • Опис
  Специјален инсталациски комплет за да системот ја поддржи употребата на медиуми >44 gsm, има потреба од компресиран воздух, препорачан во случај на работа со лесни медиуми
 • Големини на хартија
  203 x 203 mm - 350 x 500mm, сите поддржани големини од модулите за внес на хартија
 • Тежина на хартија
  обична хартија > 44 gsm, насока на влакното во насоката на транспорт

Единица за изработка на брошури (BLM200)

 • Капацитет за захефтување
  2 - 25 листови (медиуми од 80 gsm)
 • Капацитет за печатење на подвижната лента
  Во зависност од дебелината на брошурата: до 100 брошури;
  достапна е изборна моќна единица за редење
  Подвижната лента поддржува неограничено редење бидејќи брошурите ги испорачува во надворешен фах
 • Тежина на хартија Страници на брошурата:
  60 - 300 gsm
 • Корици на брошурата:
  до 300 gsm
 • Мин. големина на хартија
  203 mm x 248 mm
 • Макс. големина на хартија
  320 mm x 470 mm
 • Карактеристики
  Средишно спојување со користење на картриџи за единица за захефтување, превиткување на половина (1 лист)
 • Опции
  Модул за отсекување на предна страна; модул за превиткување во вид на коцка;
  Ротатор за максимална продуктивност при печатење на A5 брошури;
  Моќна единица за редење за 400 брошури

Единица за изработка на брошури (BLM550+)

 • Капацитет за средишно спојување
  2-52 листови (медиуми од 80 gsm); 2-56 листови, медиуми од 70 gsm
 • Капацитет за печатење на подвижната лента
  Во зависност од дебелината на брошурата: до 35 брошури; достапна е изборна единица за редење на книги.
  Подвижната лента поддржува неограничено редење бидејќи брошурите ги испорачува во надворешен фах
 • Тежина на хартија Страници на брошурата:
  70 - 300 gsm
 • Корици на брошурата:
  до 300 gsm
 • Мин. големина на хартија
  203 mm x 203 mm
 • Макс. големина на хартија
  350mm x 503 mm
 • Функции Средишно спојување
  до 6 спојувања по брошура, превиткување на половина (1 лист); отсекување на предна страна; формирање на шаблон за коцка; ротатор за максимална продуктивност при печатење на A5 брошури
 • Опции Единица за редење на книги за работни средини
  Капацитет за редење од 1040 mm, кој овозможува приближно:
  - 450 брошури од 10 листови/40 страници (2 mm шаблон)
  - 180 брошури од 25 листови/100 страници (5 mm шаблон)
  - 90 брошури од 50 листови/200 страници (10 mm шаблон)

Завршна обработка од трети производители

 • Благодарение на отворениот интерфејс DFD, серијата varioPRINT 6000 TITAN е флексибилна на завршна обработка од 3-ти страни.

*со изборна поддршка за големина за извештаи

 1. vP6000 TITAN MICR има време за извршување на процесите од 6 недели.