Скенери за големи формати

Canon Colortrac SmartLF SGi 44

Спецификации

Спецификации

 • Врвен квалитет

  Технологија CCD што се користи кај фотоапарати со професионален квалитет

 • Висока продуктивност

  Нуди висок квалитет и продуктивност за секојдневните задачи за скенирање, особено за технички слики, но и за графика во боја со ширина до 44”

 • Лесно скенирајте дебели медиуми

  Овозможува скенирање на документи со дебелина до 15 mm

 • Меморија од 2 GB за скенирани податоци

  Гарантира непречен напредок на документот, дури и ако компјутерот ненадејно забави

 • Започнете брзо да скенирате и копирате

  Софтверот SmartLF „за директно извршување“ ви овозможува лесно и брзо инсталирање на машината

 • Можност за поврзување во мрежа

  Со гигабитна етернет врска за брзо уживање во брзи и ефикасни префрлувања на датотеки

 • Не се штетни за животната средина

  Скенерите Smart LF SGi имаат квалификација за ENERGY STAR*

Детални спецификации

Спецификации за производот

 • Тип
  Colortrac SmartLF SGi 441
 • Сензор за скенирање
  6 x CCD
 • Оптичка резолуција
  До 1200 dpi
 • Светлосен извор
  Систем за двонасочно осветлување со LED
 • Страна на скенирање
  Страна (десно)
 • Интерфејс
  USB2, SuperSpeed USB3 и GBit-етернет
 • Димензии (ШxДxВ)
  143 x 45 x 21 cm
 • Тежина
  51 kg
 • Потреби за напојување со енергија
  Надворешно напојување со енергија 100~250 VAC со автоматско препознавање +/-10%, 50-60 Hz
 • Потрошувачка на енергија
  72 W/2,5 W/0,16 W (исклучен скенер, вклучено уред за напојување е вклучен)
 • Работни услови
  10–35°C, 35–80% релативна влажност (без кондензација)
 • Усогласеност за заштита на животната средина
  Сертификати CE, cUL/UL, CCC, EAC, BIS, FCC Class A, ICES, EMC, VCCI, KC, EuP, WEEE, RoHS, REACH и ENERGY STAR®

Спецификации на скенирање

 • Црно-бело
  до 13 инчи / сек.
 • Боја
  SGi 44e: до 8 инчи/сек.; SGi 44c: до 4 инчи/сек. ;2
 • Прецизност на скенирање
  ± 0,1% ± 1 пиксел
 • Број на пиксели
  52.800
 • Излезна резолуција
  9600 dpi (SmartWorks Imaging), 1200 dpi (SmartWorks Touch)
 • Излезен режим
  TIF, JPG, PNG, PDF, PDF/A, DWF, CALS, BMP, JPEG-2000(JP2), проширен JPEG2000 (JPX), TIF-G3, TIF-G4 и други

Спецификации на документи

 • Ширина
  До 44 инчи (111,8 cm)3
 • Должина
  JPEG со 65.535 линии. која било должина на PDF, TIF до 4 GB;
  Софтверот за скенирање SmartWorks Imaging (изборен) нуди неограничени можности за TIFF и PDF, а форматот JPEG е ограничен до 65.535 линии.
 • Дебелина
  15 mm (0,6 инчи)
 • Режим за долги документи
  Да
 • Скенирање визит картички
  Не
 • Скенирање пластични картички
  Да
 • Одвојување на листови
  Не
 • Капацитет на механизам за снабдување со листови
  Не

Специјални функции

 • Специјални функции
  Софтвер за скенирање SmartWorks Imaging Professional, апликација/услужна програма за далечинска контрола LINK и SingleSensor

Софтвер кој се испорачува во пакетот

 • Windows
  Софтвер за скенирање SmartWorks Touch
 1. Достапни се 2 модели: SGi 44c (во боја) и SGi 44e (подобрено)
 2. Raw RGB од скенерот. sRGB со SmartWorks TOUCH; sRGB, Adobe RGB и Device RGB (Profiled RGB) со SmartWorks Imaging
 3. Максимална ширина на медиуми од 46 инчи (116,8 cm)