Canon imagePROGRAF iPF5100 Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Класа

17-инча

Тип на мастило

LUCIA пигментно мастило, 12 бои (MBK, BK, PC, C, PM, M, Y, R, G, B, GY, PGY)

Максимална резолуција на печатење

2.400 x 1200dpi

Брзина на печатење

(A2 ролна)


Обична хартија - 00:41:00 (скица)


Обложена хартија - 01:14:00 (стандардно)


Сјајна фотохартија - 02:19:00 (стандардно)

Димензии, тежина

Мрежа: главен уред 999 (Ш) x 810 (Д) x 344 (В) mm ; тежина прибл.49kg


спакувано: главен уред со палета 1140 (Ш) x 914 (Д) x 675 (В) mm; тежина прибл.75kg

Напојување

Напојување: AC 100 - 240V (50/60 Hz), AC 100 - 120V (50/60 Hz)


Потрошувачка на струја: 100 W или помалку


Потрошувачка на струја во мирување (во режим на ниско напојување): 220 - 240 V - 6 W или помалку (9 W: кога е монтиран IEEE1394)


Исклучено напојување (мирување): 1 W или помалку (во согласност со Извршната наредба на Претседателот на Соединетите Американски Држави)

Работно опкружување

Температура: 15-30 степени Целзиус, влажност: 10 - 80% (без кондензација)

Акустична бучава

Звучен притисок: работа: 53dB (A) или помалку, мирување: 35dB (A) или помалку


Звучна моќ: работа: 6,5 Бели или помалку

ПРЕЦИЗНОСТ НА ЛИНИЈА

Дисплеј на контролна табла за ракување

Голем ЛЦД: 16 x 1 колони х 1 ред, клучна x 11, ЛЕД x 5


Јазик на ЛЦД - Англиски-САД, Француски, Германски, Италијански, Шпански, Кинески (едноставен), Корејски, Јапонски (Канји)

ЈАЗИК НА ПЕЧАТАЧ

Интерфејс

Тип: вграден


Режим: полна брзина (12 Mbit/sec), голема брзина (480Mbit/sec), голем пренос


Тип конектор - серија B (4 пина)

Етхернет

Тип: вграден


Стандард: IEEE 802.3 10base-T; IEEE 802.3u 100base-TX/ авто-преговарање; IEEE 802.3 x полно двонасочно


Протокол: IPX/SPX (Netware 3.2 (J), 4.1 (J), 4,11 (J), 5.0 (J), 5.1 (J), SNMP (Canon-MIB), HTTP, TCP/IP, AppleTalk

ПРОТОКОЛ

IEEE1394

Тип: слот картичка


Стандард: IEEE1394 - 1995, P1394a, полу-двонасочно, податоци/Strb диференцијално сериски


Време на пренос на податоци: 100/ 200/ 400 Mbit/sec


Тип конектор - во согласност со IEEE1394 - 1995, 6 пина, без напојување


Поддржани оперативни системи: Windows 2000, XP, Vista 32 bit/64 bit, Macintosh OS 10, Leopard


Придружен софтвер: imagePROGRAF драјвер за печатач 2007 (Win/Mac), imagePROGRAF монитор за статус, Media Configuration Tool (алатка за конфигурација на медиум), додаток за печатење за Photoshop, додаток за печатење за Digital Photo Professional, Digital Photo Front-Access


Прописи: ознака CE, сертификат CB

ГЛАВА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Модел

PF-03

Тип

Bubble-jet на барање

Конфигурација на глава

6 бои интегриран тип (6 чипа по глава x глави за печатење)

Растојание меѓу прскалки

1200 dpi x 2

Прскалки по чип

2560 дизни по боја

Големина на капка

4 pl по боја

РЕЗЕРВОАР ЗА МАСТИЛО

Модел

PFI-101 (130ml, C, M, Y, PC, PM, R, G, B), PFI-103 (130ml, BK, MBK, GY, PGY)

РАКУВАЊЕ СО МЕДИУМ

Хартија во ролна

Една ролна, задно-полнење, преден излез

Листови

Касета, предно полнење, преден излез (рачно вовлекување со помош на прачка за заклучување медиум)

PAPER PATH SWITCH

Тип на медиум

Стандардна хартија 80gsm, стандардна хартија 90gsm, матирана обложена хартија 90gsm, матирана обложена хартија 140gsm, екстра матирана обложена хартија 180gsm, непроѕирна хартија 120gsm, самолеплива графичка хартија со висока резолуција 140gsm, гранична хартија со висока резолуција 180gsm, сјајна фотографска хартија 190gsm, сатенска фотографска хартија 190gsm, хартија што моментално суши сјајна 200gsm, хартија што моментално суши сатенска 200gsm, сјајна фотографска хартија 240gsm, сатенска фотографска хартија 240gsm, фотохартија со висок сјај 255gsm, фотохартија полуматирана 255gsm, фотохартија бисерна 260gsm, фотореалистична хартија 210gsm, тешка сјајна фотохартија 300gsm, тешка сатенска фотохартија 300gsm, комерцијална хартија за преглед 200gsm, комерцијална хартија за RC преглед 210gsm, комерцијална хартија за RC преглед 270gsm, сјајна хартија за преглед 195gsm, полусјајна хартија за преглед 195gsm, полусјајна хартија за преглед 255gsm, уметничка хартија екстра мазна 250gsm, прем уметничка хартија релјефна 225gsm, прем уметничка хартија мазна 225gsm, водоотпорно уметничко платно, огноотпорно платно.

Големина на медиум

Хартија во ролна (ширина) - ISO: A3, A2 други: 8”, 10", 14", 16", 17", B4, B2, 300mm, A3+


Сечен лист - ISO: A4, A3, A3+, A2, B4, B3, B2, DIN: C4, C3, C2, JIS: B4, B3, B2, ANSI: 8.5 x 11", 8.5 x 14", 11 x 17", 13 x 19", 17 x 22" ARCH: 9 x 12", 12 x 18", 18” x 24” фото:14 x 17", 12 x 16", 10 x 12", 10 x 15", 8 x 10", 16 x 20" (САД големина на фотографија), постер:20” x 30”, 200 x 900mm, други: 13 x 22"

Дебелина на медиум

Хартија во ролна и сечен лист: 0,08 - 0,8 mm, предно рачно полнење: 0,8 - 1,5mm

Максимален надворешен пречник на хартија во ролна

150,0mm

Основна големина на хартија

Внатрешен пречник на јадро на ролна: 2" / 3"

Ширина на медиум

Хартија во ролна: 203 - 432 mm


Сечен лист: 203,2 - 432 mm

Минимална должина за печатење хартија

203mm

Максимална должина за печатење хартија

Хартија во ролна: 18 m (варира според ОС и апликацијата))


Сечен лист: 1,6 m

Маргини (горни, долни, странични)

Препорачано подрачје: хартија во ролна: горе: 20 mm, долу: 5 mm, страна: 5 mm; сечен лист: горе: 20 mm; долу: 27 mm, страна: 5 mm


Подрачје на печатење: хартија во ролна: горе: 3 mm, долу: 3 mm, страна: 3 mm; хартија во ролна (печатење без раб): горе: 0 mm, долу: 0 mm, страна: 0 mm, сечен лист: горе: 3 mm, долу: 23 mm, страна: 3 mm

Ширина на медиум за печатење без рамка

257 mm (JIS B4), 329mm (JIS A3+), 420 mm (ISO A2), 431.8 mm (ISO A2+/17”), B2 (515mm), A1 (594mm) 10", 14", 16"

ОПЦИЈА

Стандарден печатач

Подножје за печатач ST-11

PORTABLE MEDIA BASKET

Комплет држач за ролна

(2-инчно вретено на јадро со 3-инчен додаток на цевка за медиум и простор за печатење без раб) - RH2-11

КОМПЛЕТ ДРЖАЧ ЗА РОЛНА

Плоча за проширување IEEE1394

EB-05

ПОТРОШЕН МАТЕРИЈАЛ

Резервоар за мастило

PFI-101 (C, M, Y, PC, PM, R, G, B), PFI-103 (BK, MBK, GY, PGY)

Глава за печатење

PF-03

НОЖ ЗА СЕЧЕЊЕ

Одржување на патрон

MC-05