Canon imageRUNNER ADVANCE C351iF Спецификации

Тип на машина

Повеќефункционален ласерски уред во боја за A4 формати (стандарден читач/печатач)

Најважни достапни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање и изборен факс (стандардно кај C351iF)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Брзина на печатење (црно-бело/во боја)

C350i/C351iF¹: 35/35стр./мин. (A4 еднострано), 26/26стр./мин. (A5 еднострано), 35/35стр./мин. (A4 двострано), 26/26стр./мин. (A5 двострано)


C250i: 25/25 стр./мин. (A4 еднострано), 26/26 стр./мин. (A5 еднострано), 25/25 стр./мин. (A4 двострано), 26/26 стр./мин. (A5 двострано)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

2400 dpi еквивалент x 600 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Двострано печатење

Автоматски (стандардно)

Директно печатење

Директно печатење достапно преку USB мемориски уред, далечински кориснички интерфејс и софтвер за пристап на интернет*


Поддржани типови на фајлови: JPEG, TIFF, PDF, XPS**


(* Нема поддршка за XPS печатење од веб-сајтови)


(** За XPS е потребен КОМПЛЕТ ЗА ДИРЕКТНО ПЕЧАТЕЊЕ (за PDF/XPS)-H1)

Печатење преку уреди поврзани на интернет

Достапен е широк избор на софтверски и решенија базирани на MEAP за да се обезбеди печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Внес на хартија (стандарден)

C250i/C350i: 1 x касета за 550 листови (80 gsm), повеќенаменски фах за 100 листови (80 gsm)


C351iF: 4 x касети за 550 листови (80 gsm), повеќенаменски фах за 100 листови (80 gsm)

ВНЕС НА ХАРТИЈА (ОПЦИЈА)

Paper input (Option for C250i/C350i)

1 x касета за 550 листови (80 gsm) (единица за снабдување на касетата-AG1)


3 x касети за 550 листови (80 gsm) (единица за снабдување на касетата-AH1)

Максимален капацитет за внес на хартија

2300 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Без единица за завршна обработка: 250 листови (80gsm)


Со единица за завршна обработка со захефтување: 500 листови без захефтување (80 gsm), 20 комплети со захефтување

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање


Со изборна единица за завршна обработка со захефтување-S1: подредување, групирање, захефтување (во агол)

Поддржани типови на медиуми

Касета/и:


тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, пликови*


*Поддршка за пликови само со стандардната касета 1.


Повеќенаменски фах:


тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, транспарентна хартија, етикети, пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL)

Поддржани големини на медиуми

Касета за хартија 1:


Стандардна големина: A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, пликови (бр.10 (COM10), Monarch, DL)


Прилагодена големина (98,4 mm до 216 mm X 190,5 mm до 355,6 mm)


Касети за хартија 2, 3 и 4:


Стандардна големина: A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи


Прилагодена големина (98,4 mm до 216 mm X 190,5 mm до 355,6 mm)


Повеќенаменски фах:


Стандардна големина: A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, прилагодена големина (98,4mm до 216mm x 148mm до 355,6mm), пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5,DL)

Поддржани тежини на медиуми

Касета/и: 60 до 163 gsm


Повеќенаменски фах: 60 до 220 gsm


Двострано: 60 до 163 gsm

Јазик(ци) за опис на страница

UFRII, PCL5c/6, Adobe PostScript Level 3 (стандардно кај сите модели)

Фонтови

PCL фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap, 2 OCR фонтови, Andale 4 (потребен е изборен комплет со меѓународни PCL фонтови-B1)


PS фонтови: 136 Roman фонтови

Компатибилност со оперативни системи

UFRII: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/7/Server 2008R2/8/8.1/Server 2012/Server 2012R2, MAC OS X (10.5.8 или понов)


PCL: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/7/Server 2008 R2/8/8.1/Server 2012/Server 2012R2


PS: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/7/Server 2008 R2/8/8.1/Server 2012/Server 2012R2, MAC OS X (10.5.8 или понов)


PPD: MAC OS 9.1 или понов, MAC OS X (10.3.9 или понов), Windows XP/Vista/7/8


Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com/ за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати.


Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на читање (црно-бело/во боја)

Ве молиме погледнете ги наведените брзини на печатење

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

C350i/C351iF: 5,9 сек./ 7,4 сек. (црно-бело/во боја)


C250: 8,4 сек. / 10,5 сек. (црно-бело/во боја)

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi


Печатење: 600 dpi x 600 dpi

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400% со чекор на зголемување од 1%


Фиксен сооднос на зумирање: 25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно кај сите модели (DADF 50 листови)

Поддржана големина(и) на медиуми

A4, A5, B5, прилагодени големини: 140 mm до 216 mm x 128 mm до 356 mm (при снабдување преку DADF)

Поддржана тежина(и) на медиуми

Еднострано скенирање: 50 до 105 gsm (DADF)


Двострано скенирање: 64 до 105 gsm (DADF)

Резолуција на скенирање

Црно-бело скенирање: 100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 dpi x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi


Скенирање во боја: 100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Брзина на скенирање

C350i/C351iF:


Црно-бело еднострано: 35 слики/мин. (A4, 300dpi X 300dpi), црно-бело двострано: 11 слики/мин. (A4, 300dpi X 300dpi)


Еднострано во боја: 35 слики/мин. (A4, 300dpi X 300dpi), двострано во боја: 11 слики/мин. (A4, 300dpi X 300dpi)


C250i:


Црно-бело еднострано: 25 слики/мин. (A4, 300dpi X 300dpi), црно-бело двострано: 9 слики/мин. (A4, 300dpi X 300dpi)


Еднострано во боја: 25 слики/мин. (A4, 300dpi X 300dpi), двострано во боја: 9 слики/мин. (A4, 300dpi X 300dpi)

Методи на скенирање

Директно скенирање: универзалната функција за испраќање во боја е стандардно присутна. Интеграцијата со голем број изборни софтвери за снимање врз основа на MEAP овозможува моќни работни процеси и конверзија. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.


Скенирање со повлекување: скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели.


Скенирање на USB мемориски уред: достапно кај сите модели


Скенирање кон мобилни уреди, уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање кон мобилни уреди, уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Спецификации на скенирање со повлекување

Colour Network ScanGear2


Софтверот Colour Network ScanGear2 ви овозможува да снимате документи од серијата imageRunner/imageRunner Advance во вашиот компјутер. Овој драјвер е наменет за Twain и WIA, како и за 32/ 64-битен Windows оперативен систем


Поддржани оперативни системи: Windows XP/Windows Vista//Windows 8/Windows 8.1/Windows 7/Windows Server 2003/Windows Server 2008/Windows Server 2012/Windows Server 2012 R2


*Драјверите се достапни преку http://software.canon-europe.com.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно кај сите модели

Резолуција на испраќање

100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 dpi x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Дестинации

E-пошта/интернет факс (SMTP), факс(изборно за C250i/C350i), компјутер (SMB, FTP, WebDAV)

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (макс. 2000 со можност за пребарување), локално (макс. 1800 вклучувајќи и 200 броеви за брзо бирање)

Формати на фајлови

TIFF, JPEG, PDF, XPS, PDF/XPS (компактен), PDF/A-1b, PDF/XPS со можност за пребарување, Office Open XML (PowerPoint)

Изборни универзални комплети на функции за испраќање

УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА НАПРЕДНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-E1: креирајте PDF скици (траг и рамномерност) и Adobe Reader дополнителни компоненти на PDF.


УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА БЕЗБЕДНОСНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-D1: испраќајте шифриран PDF и додавајте дигитален потпис на уредот кај PDF/XPS фајловите.


УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ СО ДИГИТАЛЕН ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1: додавајте дигитален потпис на корисникот кај PDF/XPS фајловите.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Изборен/стандарден

Изборно кај C250i/C350i (потребна е SUPER G3 FAX КАРТИЧКА-AN1) / стандардно кај C351iF

Брзина на модем

Super G3 33,6 kbps (до 3 секунди по страница¹)

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi


Фино: 200 x 200 dpi


Супер фино: 200 x 400 dpi


Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 6000 страници¹

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси

Резервна копија на меморија

Да

Други опции

Проследување преку факс, двоен пристап, PC факс (само TX)

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

Прибл. 34 секунди од вклучување (нормален режим), 10 секунди од вклучување (режим на брзо вклучување)

Враќање во функција од режим на мирување

10 секунди или помалку

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed,1000BaseT/100Base-TX/10Base-T, 1 x USB Host (преден), 2 x USB Host (заден), 1 x USB уред


Препорачано безжично решение од трети производители е Silex SX-BR-4600WAN. За повеќе детали ве молиме погледнете ја веб-страницата www.silex-europe.com

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/Port 9100/WSD/IPP/IPPS/SMB/FTP), IPX/SPX (NDS, Bindery)


*Поддршка за IPv4/IPv6

Processor speed

1,66 Ghz

Меморија

2,0 GB

Хард диск драјв

Хард диск драјв од 160 GB (простор за користење 80 GB)

Контролен панел

WVGA TFT LCD екран на допир во боја од 17,8 cm (7 инчи) кој се закосува

Димензии (Ш x Д x В)

Стандардно:


C250i/C350i: 511 мм x 621 мм x 610 мм


C351iF¹: 511 mm x 621 mm x 1035 mm


По избор:


C250i/C350i со единица за снабдување на касетата-AG1: 511 мм x 621 мм x 1035 мм


C250i/C350i единица за снабдување на касетата-AH1: 511 мм x 621 мм x 1035 мм


C250i/C350i со рамно подножје од тип-D1: 511 mm x 621 mm x 1035 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

852 мм x 908 мм (главна единица + отворен повеќенаменски фах + отворени фиоки на касети)


1407 mm x 908 mm (главна единица + единица за завршна обработка со захефтување + отворен повеќенаменски фах + отворени фиоки на касети)

Тежина

C351iF¹: прибл. 64kg без тонер


C350i/250i: прибл. 44kg без тонер

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 4,3-5,6 Amp

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1,5 KW


Режим на подготвеност: прибл. 45,6 W


Режим на мирување: прибл. 1 W или помалку¹


Рејтинг за типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)²: 1,3 kWh (C350i/C351iF) / 0,8 kWh (C250i)


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Нивоа на шум

Нивоа на шум на звучен притисок¹


(референтни податоци, LpAm, положба на стоење до уредот):


C351iF /350i


Активен режим: 51 dB


Режим на подготвеност: 12 dB


C250i:


Активен режим: 48 dB


Режим на подготвеност: 15 dB

СОФТВЕР И УПРАВУВАЊЕ СО ПЕЧАТАЧ

Software and printer management 1

MEAP: моќна платформа со JAVA која овозможува интегрирање на уредот со голем избор на софтверски решенија од Canon и трети производители.


MEAP Web: овозможува развивање и активирање на MFP апликациите преку веб услуги


Универзален управувач за најавување: практично најавување, персонализација и функција за следење на користењето и контрола.


ПЕЧАТЕЊЕ и СКЕНИРАЊЕ од мобилни уреди: едноставниот софтвер iR-ADV, без потреба од сервер, овозможува печатење од и скенирање кон мобилни телефони и таблет уреди со Android и iOS.


MailBox Lite-i: им овозможува на корисниците да складираат документи за печатење во специјално поштенско сандаче во уредот и да ги пронајдат подоцна кога ќе треба да ги испечатат.


За повеќе детали во врска со други софтвери, вклучувајќи го и софтверот MEAP, ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба

Software and printer management 2

iW конзола за управување за централизирано управување со уредот (следење и предупредувања за потрошни материјали и грешки, адресар, конфигурација и ажурирање на firmware, дистрибуција на MEAP апликации, снимање на бројач, управување со драјвери и ресурси);


Компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање);


Систем за испорака на содржини (далечинска дистрибуција на Firmware, iR опции и MEAP апликации);


Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon; далечински кориснички интерфејс (RUI);


Софтвер за далечински пристап: ја прикажува сликата од уредот на компјутер и овозможува далечинско користење на функциите на уредот преку компјутер

Сигурносни функции

Стандардно:


Филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, Trusted Platform Module (TPM), безбедно печатење, заклучување на хард диск со лозинка, бришење на податоци, ID на оддел, SSO-H, систем за управување со пристап.


По избор:


Универзален управувач за најавување¹, шифрирано безбедно печатење, шифриран PDF, шифрирање на хард диск, потписи на корисник и уред, безбедносни водени печати, MailboxLite-i¹.


За следните елементи потребен е uniFLOW: функција My Print Anywhere за безбедно печатење, спречување на губењето на податоци.

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Шише со тонер

C-EXV 47 црн/цијан/магента/жолт тонер (потрошувачка: BK 19.000 / CMY 21.500 страници)¹

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ИЗБОРНИТЕ УРЕДИ

Единица за завршна обработка со захефтување

Име: единица за завршна обработка со захефтување-S1


Број на фахови: 1


Капацитет за проследување: Со захефтување: 20 комплети. Без захефтување: 500 листови


Максимален капацитет на единицата за захефтување: до 30 листови


Тежина на хартија: 60 до 220 gsm


Позиција на единица за захефтување: една (горен лев агол)


Димензии (Ш x Д x В): 589 мм x 459 мм x 301 мм


Тежина: прибл. 14 kg

Единица за снабдување на касетата

Име: единица за снабдување на касетата-AG1


Опис: изборна единица за снабдување на касетата со капацитет на хартија од 1 x 550 листови. Го зголемува капацитетот за хартија на касетата до 1.200 листови.


Димензии (Ш x Д x В): 511 mm x 508 mm x 425 mm


Тежина: прибл. 15 kg


Име: единица за снабдување на касетата-AH1¹


Опис: изборна единица за снабдување на касетата со капацитет на хартија од 3 x 550 листови. Го зголемува капацитетот за хартија на касетата до 2.300 листови.


Димензии (Ш x Д x В): 511 mm x 508 mm x 425 mm


Тежина: прибл. 19 kg

-

Хардверска дополнителна опрема 1

Рамно подножје од тип-D1: подножјето може да се постави под стандардниот касетен модул за да го подигне уредот кога стои самостојно. (висина на подножје: 426 mm)

Hardware accessories 2

ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ ОД МАЛО РАСТОЈАНИЕ MiCARD PLUS: читач на картички од мало растојание наменет за проверка на идентитет на корисници базирана на картички, кој поддржува повеќе технологии на картички (HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.).

Дополнителна опрема за контролорот за печатење

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ НА БАР-КОДОВИ-D1: овозможува печатење на бар-кодови преку употреба на технологијата Jet Caps.


КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-B1: додава PCL поддршка за Andale Mono WT J (јапонски), Andale Mono WT K (корејски), Andale Mono WT S (едноставен кинески) и Andale Mono WT T (традиционален кинески).

Document publishing

iW DESKTOP: софтвер за издавање и печатење со повлекување кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори, врши завршна обработка заради создавање на документи со професионален изглед и одлично се поврзува со печатачот. Вклучува креирање на PDF, внесување коментари и можности за компресија за дигитални работни процеси како пробно печатење и овластување.

System accessories

СОФТВЕР ЗА ПРИСТАП НА ИНТЕРНЕТ-J1: обезбедува пристап до интернет и MEAP веб-апликации.


SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AN1: придодава функционалност на факс уред (стандардно кај C351iF)


КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1: на уредот му овозможува примање и праќање факсови од друг компатибилен уред поврзан со факс картичка.


КУТИЈА СО ЧИТАЧ ЗА IC КАРТИЧКИ-A1: кутија во која е сместен читач за IC картички, како што е читачот за MiCard на уредот.


КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: овозможува поврзување (CCVI I/F) помеѓу терминал за контрола на копирање од трети страни и серијата iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.


КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K2: за Cost recovery Solution. Тој овозможува сериска комуникација помеѓу уреди за тргување со железни парички од трети страни и iR ADV производи од Canon со цел да ги намалите трошоците. Режимот за полнење MFP е достапен со КОМПЛЕТОТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K2.

Device security accessories

КОМПЛЕТ ЗА ШИФРИРАЊЕ НА HDD ПОДАТОЦИ-C6: ги шифрира сите податоци за сликите и подесувања на уредот пред да ги складира во хард дискот на уредот.

Дополнителна опрема за безбедност на документи

БЕЗБЕДНОСЕН ВОДЕН ПЕЧАТ-B1: го спречува умножувањето на чувствителните отпечатени документи преку вметнување на скриени водени печати кои стануваат видливи при копирање.


СОФТВЕР ЗА ШИФРИРАНО ПЕЧАТЕЊЕ-D1: шифрирање на задачите за печатење кои се на пат кон уредот и потребно внесување на лозинка во печатачот пред да може да се отпечатат чувствителните документи.


ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B1: оваа функција го зголемува нивото на безбедност на документите преку вметнување на скриена лента и код за заклучување во рамките на ископираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс.

Дополнителна опрема за пристапност

Стандардно:


СОФТВЕРСКИ КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ПРИСТАП-B1: овозможува користење на екранот на контролниот панел на уредот од оддалечени компјутери.


Опција:


РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF УРЕДОТ-A1: се прикачува на механизмот за снабдување со документи, олеснувајќи го пристапот за корисниците кои седат.

Други опции

ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1: обични хефталки за единица за завршна обработка со захефтување-S1

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ C351iF не може да се нарача без единицата за снабдување на касетата-AH1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ C351iF не може да се нарача без единицата за снабдување на касетата-AH1

¹ C351iF не може да се нарача без единицата за снабдување на касетата-AH1

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 1 ват не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Бесплатен софтвер кој е достапен во центарот за преземање на софтвер (http://software.canon-europe.com/). За услуги за конфигурација и инсталација, ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

¹ Врз основа на покриеност од 5% (A4)

¹ C351iF не може да се нарача без единицата за снабдување на касетата-AH1