Canon imageRUNNER ADVANCE C7270i Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип на машина

Повеќефункционален ласер во боја (одделно читач/печатач)

Најважни достапни функции

Печатење, копирање*, скенирање*, испраќање* и изборен факс


* Потребна е ЕДИНИЦА ЗА ДВОСТРАНО ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F1; За верзијата за печатење потребен е КАПАК НА ПЕЧАТАЧ-B1

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење (Ц-Б/БОЈА)

iR-ADV C7260i: 60/55 стр./мин. (A4), 30/27,5 стр./мин. (A3), 42,4/38,9 стр./мин. (A4R), 60/55 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C7270i: 70/65 стр./мин. (A4), 35/32,5 стр./мин. (A3), 49,5/46 стр./мин. (A4R), 70/65 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C7280i: 80/70 стр./мин. (A4), 40/35 стр./мин. (A3), 56,6/49,5 стр./мин. (A4R), 80/70 стр./мин. (A5R)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

1200 dpi x 1200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Двострано печатење

Автоматски (стандардно)

Печатење од мемориски медиуми

Поддржани мемориски медиуми:


USB мемориски уред, мемориски картички (SD, Compact Flash и Memory Stick преку изборна ЕДИНИЦА ЗА ЧИТАЊЕ/ЗАПИШУВАЊЕ НА МУЛТИМЕДИЈАЛНИ КАРТИЧКИ-A2)


Поддржани типови на фајлови за директно печатење: JPEG, TIFF, PDF*, XPS* (*Потребен е PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-AS1 за PDF или КОМПЛЕТ ЗА ДИРЕКТНО ПЕЧАТЕЊЕ (за PDF/XPS)-H1 за PDF/XPS. Не е достапно директно печатење на XPS од отстранливи медиуми.)

Поддршка за печатење од мобилни уреди и печатење преку Cloud

Достапен е широк избор на софтверски и решенија базирани на MEAP за да се обезбеди печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Внес на хартија (стандарден)

2 x касети за 1100 листови, 2 x касети за 550 листови (80 gsm) и повеќенаменски фах за 100 листови

Внес на хартија (опција)

1 x страничен магацин за хартија за 3500 листови (A4) (МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-C1)


1 x страничен магацин за хартија за 3500 листови (A4/A3) (POD DECK LITE-A1)


1 x магацин за хартија со повеќе фиоки за 6000 листови (A4/A3) (МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-A1) само за iR-ADV C7280i

Максимален капацитет за внес на хартија

iR-ADV C7260i/7270i: 6900 листови (A4), 4600 листови (A3)


iR-ADV C7280i: 9300 листови (A4), 7100 листови (A3)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

iR-ADV C7260i/7270i: Со единица за завршна обработка: 4000 листови (A4, 80 gsm)


iR-ADV C7280i: Со единица за завршна обработка: 4250 листови (A4, 80 gsm)

Можности за завршна обработка

iR-ADV C7260/7270i: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, правење дупки, вметнување, превиткување (C-/Z-превиткување)


iR-ADV C7280i: подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, правење дупки (повеќе шаблони), отсекување, вметнување, превиткување (C-/Z-/половично/двојно паралелно/наизменично-Z превиткување)

Поддржани типови на медиуми

Касети:


Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, однапред издупчена, за картички, за поврзување, меморандуми


Повеќенаменски фах:


Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, обложена, однапред издупчена, за картички, за поврзување, транспарентна, етикети, пликови, меморандуми


Изборни магацини за хартија:


Тенка, обична, рециклирана, во боја, тешка, однапред издупчена, обложена*, со текстура*, за поврзување*, транспарентна*, етикети*, пликови*, за картички**


*Потребен е POD DECK LITE-A1 за iR-ADV C7260/7270i


*Потребен е POD DECK LITE-A1 или МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-A1 за iR-ADV C7280i


** Потребен е МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-A1 за iR-ADV C7280i

Поддржани големини на медиуми

Касети за хартија 1, 2: A4


Касети за хартија 3, 4: A4, A4R, A5, A5R, A3, SRA3, 13"x19" (330 mm x 483 mm), слободна големина: 139,7 mm x 182 mm до 330,2 mm x 487,7 mm


Повеќенаменски фах: A4, A4R, A5, A5R, A3, SRA3, 13"x19" (330 mm x 483 mm), слободна големина: 100 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm


Пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL

Поддржани тежини на медиуми

Касети: 52 до 220 gsm; повеќенаменски фах: 52 до 300 gsm;


Двострано: 52 до 220 gsm

Јазик(ци) за опис на страница

UFRII/PCL (стандардно), Adobe PostScript Level 3 (потребен е PS КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ-AS1)

Фонтови

PCL фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap, 2 OCR фонтови, Andalé Mono WT J/K/S/T* (Јапонски, Корејски, едноставен и традиционален Кинески)


*Потребен е изборен КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1.


PS фонтови: 136 Roman

Компатибилност со оперативни системи

UFRII: Windows XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7/ Server 2008 R2/Windows 8, MAC OS X (10.4.9 или понов)


PCL: Windows XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7/ Server 2008 R2/Windows 8


PS: Windows XP/ Server 2003/ Vista/ Server 2008/ Windows 7/ Server 2008 R2/Windows 8, MAC OS X (10.4.9 или понов)


PPD: MAC OS 9.1 или понов, MAC OS X (10.2.8 или понов), Windows Server 2003/ Server 2008/ XP/ Vista/ Windows 7/Windows 8


Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com/ за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати.


Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање

Ве молиме погледнете ги наведените брзини на печатење

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

iR-ADV C7260i: прибл. 4,9/6,6 секунди (Ц-Б/БОЈА)


iR-ADV C7270i: прибл. 4,9/6,6 секунди (Ц-Б/БОЈА)


iR-ADV C7280i: прибл. 4,4/6,0 секунди (Ц-Б/БОЈА)

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi


Печатење: 1200 dpi x 1200 dpi

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400 % со чекор на зголемување од 1 %


Фиксен сооднос на зумирање: 25 %, 50 %, 70 %, 100 %, 141 %, 200 %, 400 %

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОНТРОЛОРОТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ FIERY

Изборен/стандарден

По избор

Име

imagePASS-A2 (вграден), ColorPASS-GX400 (надворешен)

Јазик(ци) за опис на страница

Adobe PostScript v. 3019


подобрен PCL6/PCL5 (само imagePASS-A2)


FreeForm v. 1 подобрено и v. 2.1


PPML GA v. 2.2 (само ColorPASS-GX400)


Adobe PDF Print Engine (само ColorPASS-GX400)

Меморија

imagePASS-A2: 2 GB, ColorPASS-GX400: 2 GB

Хард диск драјв

imagePASS-A2: 160 GB SATA, ColorPASS-GX400: 500 GB SATA

Брзина на процесор

imagePASS-A2: Intel E5300 2,6GHz, ColorPASS-GX400: Intel Core i5 660 3,6 GHz

Фонтови

138 инсталирани Adobe PS фонтови, поддршка за фонтови со двојни бајтови

Верзија/платформа на системот Fiery

imagePASS-A2: Sys 10e/E100, ColorPASS-GX400: Sys 10/PRO80-3

Интерфејс

1000/100/10MbE,


USB x 8 (преден x 2, заден x 6) (ColorPASS-GX400),


USB x 4 (imagePASS-A2)

Мрежни протоколи

TCP/IP, AppleTalk, Bonjour, SNMP, IPP, FTP, SMB, NTP, IPv6

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Изборен/стандарден

Изборна ЕДИНИЦА ЗА ДВОСТРАНО ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F1: скенер во боја со рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи за 300 листови (двострано скенирање во едно поминување)

Поддржана големина(и) на медиуми

A3, A4, A4R, A5, A5R, Слободни големини (Ш x Д): 139,7 mm x 128 mm до 432 mm x 304,8 mm

Поддржана тежина(и) на медиуми

Еднострано скенирање: 38 до 220 gsm; двострано скенирање: 50 до 220 gsm

Резолуција на скенирање

100 dpi, 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Scan speed

Еднострано (A4, 300 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/120 слики/мин.


Двострано (A4, 300 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 200/140 слики/мин.


Еднострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/70 слики/мин.


Двострано (A4, 600 dpi): (Ц-Б/БОЈА) 120/70 слики/мин.

БРЗИНА НА СКЕНИРАЊЕ (A4, 300 DPI)

Методи на скенирање

Директно скенирање: функцијата за испраќање е достапна кај сите модели.


Скенирање со повлекување: скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели.


Скенирање на USB мемориски уред: достапно кај сите модели.


Скенирање на мобилни уреди, уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди, уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Спецификации на скенирање со повлекување

TWAIN преку мрежен TWAIN драјвер (Colour Network ScanGear): Поддржани оперативни системи: Windows 2000/Windows XP/Windows Server 2003/Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 8 (32-битен, 64-битен во компатибилен режим)*


WIA преку мрежен WIA драјвер: Поддржани оперативни системи: Windows Vista/Windows Server 2008/Windows 7/Windows 8 (32-битен, 64-битен)*


* Драјверите се достапни преку http://software.canon-europe.com/

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

Изборен/стандарден

Достапно со ЕДИНИЦА ЗА ДВОСТРАНО ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F1

Резолуција на испраќање

100 dpi, 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Дестинации

E-mail/интернет факс (SMTP), PC (SMB, FTP), WebDAV.

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (1000)/Local (макс. 500)

Формати на фајлови

TIFF, JPEG, PDF, XPS, PDF/XPS со висока компресија, PDF/A-1b, PDF/XPS со можност за пребарување, Office Open XML (PowerPoint, Word)

Изборни универзални комплети на функции за испраќање

УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА НАПРЕДНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-E1: креирајте PDF скици (траг и рамномерност), Adobe Reader дополнителни компоненти на PDF.


УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ НА БЕЗБЕДНОСНИ ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-D1: испраќајте шифриран PDF и додавајте дигитален потпис на уредот кај PDF/XPS фајловите.


УНИВЕРЗАЛЕН КОМПЛЕТ ЗА ИСПРАЌАЊЕ СО ДИГИТАЛЕН ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1: додавајте дигитален потпис на корисникот кај PDF/XPS фајловите.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Изборен/стандарден

Изборно кај сите модели (потребна е SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AD2)

Брзина на модем

Super G3 33,6kbps (до 3 сек./страница)¹

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi


Фино: 200 x 200 dpi


Супер фино: 200 x 400 dpi


Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 6000 страници¹

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси од адресарот плус 256 нови одредишта

Резервна копија на меморија

3 часа

Други опции

Проследување преку факс, двоен пристап, PC факс (само TX)

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

Прибл. 31 сек. од вклучување (нормален режим). 7 сек. од вклучување (режим на брзо вклучување)

Враќање во функција од режим на мирување

30 сек.

Тип на интерфејс

USB2.0 Hi-speed; Етернет 1000BaseT/100Base-TX/10Base-T; 2 x USB Host

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/ Port 9100/ WSD/ IPP/ IPPS/ SMB/ FTP), IPX/ SPX (NDS, Bindery), AppleTalk


*Поддршка за IPv4/IPv6

Брзина на процесор

1,8 Ghz

Меморија

2,5 GB

Хард диск драјв

Стандарден хард диск драјв од 320 GB (простор за користење 160 GB), проширување до 1TB

Контролен панел

TFT SVGA екран на допир во боја од 21,3 cm (8,4 инчи) (стандарден); SVGA контролен панел во боја од 26,4 cm (10,4 инчи) поставен во исправена положба (изборен)

Димензии (Ш x Д x В)

689 mm x 932 mm x 1221 mm (со ЕДИНИЦА ЗА ДВОСТРАНО ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F1)

Простор за инсталирање (Ш x Д)

iR-ADV C7260i/7270i:


Стандардна конфигурација: 2320 mm x 1450 mm (со ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-L1 И МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-C1)


Со сите опции: 2850 mm x 1450 mm (со POD DECK LITE-A1, ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-L1 и ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ/ПРЕВИТКУВАЊЕ-G1)


iR-ADV C7280i:


Стандардна конфигурација: 2621 mm x 1450 mm (со ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-K1 и POD DECK LITE-A1)


Со сите опции: 3977 mm x 1450 mm (со МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-A1, ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-K1, ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ НА ДОКУМЕНТИ-H1, ЕДИНИЦА ЗА ПРЕВИТКУВАЊЕ ХАРТИЈА-G1 и ПРОФЕСИОНАЛНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-C1 (вклучувајќи и ЕДИНИЦА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА-B1)

Тежина

Прибл. 282 kg (со ЕДИНИЦА ЗА ДВОСТРАНО ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-F1)

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

iR-ADV C7260i/7270i: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 10A


iR-ADV C7280i: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 15A

Потрошувачка на енергија

iR-ADV C7260i/7270i:


Максимум: прибл. 2 KW/2,5 kW


Режим на подготвеност: прибл. 200 W


Режим на мирување: прибл. 0,9 W¹


TEC вредност²: 4,2 kwh/4,9 kwh


iR-ADV C7280i:


Максимум: прибл. 2,5 KW


Режим на подготвеност: прибл. 200 W


Режим на мирување: прибл. 0,9 W¹


TEC вредност²: 5,6 kwh


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум (Ц-Б/БОЈА)

Звучен притисок¹


Активен: Ц-Б/БОЈА: iR-ADV C7260i: 57db, iR-ADV C7270i: 58db, iR-ADV C7280i: 58db


Режим на подготвеност: iR-ADV C7260i: 35db, iR-ADV C7270i: 35db, iR-ADV C7280i: 33db

Софтвер и управување со печатач

iW конзола за управување за централизирано управување со уредот (следење и предупредувања за потрошни материјали и грешки, адресар, конфигурација и ажурирање на firmware, дистрибуција на MEAP апликации, снимање на бројач, управување со драјвери и ресурси);


Компатибилност со услугите eMaintenance преку вграден RDS (овозможува снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање);


Систем за испорака на содржини (далечинска дистрибуција на Firmware, iR опции и MEAP апликации);


Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon; далечински кориснички интерфејс (RUI); Network ScanGear; инсталатор за NetSpot уред; MEAP (Multifunctional Embedded Application Platform - Повеќефункционална платформа за вградени апликации); MEAP Web

Сигурносни функции

Стандардно: Филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, Trusted Platform Module (TPM), безбедно печатење, заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, универзален управувач за најавување, ID на оддел, SSO-H, поштенско сандаче, систем за управување со пристап.


Изборно: Шифрирано безбедно печатење, шифриран PDF, пресликување и шифрирање на хард диск, потписи на корисник и уред, безбедносни водени печати, заклучување на скенирањето на документи, отстранување на хард диск.


За следните елементи потребен е uniFLOW: функција My Print Anywhere за безбедно печатење, спречување на губењето на податоци.

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџ(и) со тонер

C-EXV 45 ТОНЕР BK/CY/MG/YL (потрошувачка: 80000 страници (BK), 52000 страници (CY/MG/YL))¹

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ИЗБОРНИТЕ УРЕДИ

Staple/Booklet Finisher 1

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-L1/ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-L1 за iR-ADV C7260i/7270i


Број на фахови: 3


Капацитет на фах:


Горен фах (A): A4/A5R 250 листови, A3/A4R 125 листови


Среден фах (B): A4/A5R 1300 листови, A3/A4R 650 листови


Долен фах (C): A4 2450 листови, A4R 1700 листови, A3/A4R 650 листови


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Позиција на захефтување: во агол, двојно, спојување на брошури (само со единица за завршна обработка на брошури)


Капацитет на единица за захефтување: 50 листови A4; 30 листови A3/A4R


Големина на хартија за спојување на брошури (само со единица за завршна обработка на брошури): A3, A4R


Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури (само со единица за завршна обработка на брошури): 16 листови (64 страници, 80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В):


761 mm x 656 mm x 1121 mm (со извлечен фах)


646 mm x 656 mm x 1121 mm (кога фахот е затворен)


Тежина: прибл. 48 kg (единица за завршна обработка со захефтување), 72 kg (единица за завршна обработка на брошури)

Staple/Booklet Finisher 2

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-K1/ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-K1 за iR-ADV C7280i


Број на фахови: 3


Капацитет на фах:


Горен фах (A): A4/A5R 250 листови, A3/A4R 125 листови, SRA3/13"x19" 30 листови


Среден фах (B): A4/A5R 1500 листови, A3/A4R/SRA3/13"x19" 750 листови


Долен фах (C): A4 2500 листови, A5R 1500 листови, A3/A4R/SRA3/13"x19" 750 листови


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Позиција на захефтување: во агол, двојно, спојување на брошури (само со единица за завршна обработка на брошури)


Капацитет на единица за захефтување: 100 листови A4, 50 листови A3/A4R


Големина на хартија за спојување на брошури (само со единица за завршна обработка на брошури): A3, A4R, SRA3, 13"×19", слободни големини: 210 mm x 279,3 mm до 330,2 mm x 487,7 mm;


Капацитет на единицата за захефтување за спојување на брошури (само со единица за завршна обработка на брошури): 20 листови (80 страници, 80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В):


782 mm x 765 mm x 1040 mm (со извлечен фах)


654 mm x 765 mm x 1040 mm (кога фахот е затворен)


Тежина: прибл. 64 kg (единица за завршна обработка со захефтување), 110 kg (единица за завршна обработка на брошури

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ

Единица за отсекување брошури

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ОТСЕКУВАЊЕ БРОШУРИ-A1 за iR-ADV C7280i


Отсекување на еден раб (страна на отворање)


Отсекување по ширина: 2-20 mm


Отсекување по дебелина: до 20 листови (вклучува корици)


Тежина на хартија: 60 до 300 gsm


Тежина: прибл. 32 kg

Магацин за хартија 1

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-C1 за iR-ADV C7260i/7270i/7280i


Големина на хартија: A4


Тежина на хартија: 52 до 220 gsm


Капацитет за хартија: 3500 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 323 mm x 583 mm x 570 mm


Тежина: прибл. 37 kg

Paper Deck Unit 2

POD DECK LITE-A1 за iR-ADV C7260i/7270i/7280i


Големина на хартија: A3, A4, A4R, SRA3, 13"x19"


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Капацитет за хартија: 3500 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 601 mm x 621 mm x 570 mm


Тежина: прибл. 50 kg

Paper Deck Unit 3

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-A1 за iR-ADV C7280i


Големина на хартија: A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"x19"


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Капацитет на хартија: 2000 листови x 3 фиоки, вкупно 6000 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 950 mm x 797 mm x 1040 mm


Тежина: прибл. 150 kg

Единица/и за правење дупки

НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2 ДУПКИ-A1, НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1, НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1 за iR-ADV C7260i/7270i


(Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-L1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-L1)


Вид на правење дупки:


НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2 ДУПКИ-A1: 2 дупки


НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2/4 ДУПКИ-A1: 2 дупки (FRN) и 4 дупки (FRN)


НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 4 ДУПКИ-A1: 4 дупки (SWE)


Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm


Прифатлива големина на хартија при правење дупки: 2 дупки A3, A4, A4R* (*само со НАДВОРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ 2 ДУПКИ-A1), 4 дупки A3, A4

Puncher Unit/s

Единица за правење дупки-BG1/BH1 за iR-ADV C7280i (потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-K1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-K1)


Вид на правење дупки:


Единица за правење дупки-BG1: со избор од 2 дупки и 4 дупки (FRN)


Единица за правење дупки-BH1: 4 дупки (SWE)


Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm


Прифатлива големина на хартија при правење дупки: 2 дупки A3, A4, A4R; 4 дупки: A3, A4

Document Insertion/Folding Unit

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ/ПРЕВИТКУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-G1 за iR-ADV C7260i/7270i (потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-L1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-L1)


Превиткување:


Z-превиткување: A4R, A3; тежина на хартија: 60 до 105 gsm


C- превиткување: A4R; тежина на хартија: 60 до 105 gsm


Капацитет за печатење: C-превиткување 40 листови


Број на фахови за вметнување: 1 фах


Големина на хартија за вметнување: A3, A4, A4R, SRA3, 13"x19"


Тежина на хартија за вметнување: 60 до 256 gsm


Капацитет на хартија: 100 листови x 1 фах (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 247 mm x 679 mm x 1242 mm


Тежина: прибл. 76 kg

Document Insertion Unit

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-J1 за iR-ADV C7260i/7270i (потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-L1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-L1)


Број на фахови: 1 фах


Големина на хартија: A3, A4, A4R, SRA3, 13"x19"


Тежина на хартија: 60 до 256 gsm


Капацитет на хартија: 100 листови x 1 фах (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 247 mm x 679 mm x 1242 mm


Тежина: прибл. 40 kg

Document Insertion Unit

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-H1 за iR-ADV C7280i (потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-K1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-K1)


Број на фахови: 2 фахови


Големина на хартија: A3, A4, A4R, SRA3, 13"x19", слободна големина: 182 mm x 182 mm до 330,2 mm x 487,7 mm;


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Капацитет на хартија: 200 листови x 2 фахови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 336 mm x 793 mm x 1407 mm


Тежина: прибл. 61 kg

Document Folding Unit

ЕДИНИЦА ЗА ПРЕВИТКУВАЊЕ ХАРТИЈА-G1 за iR-ADV C7280i (потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-K1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-K1)


Превиткување:


Z-превиткување: големина на хартија: A3, A4R; тежина на хартија: 52 до 105 gsm


C-превиткување: големина на хартија: A4R; тежина на хартија: 52 до 105 gsm


Наизменично Z-превиткување: големина на хартија: A4R; тежина на хартија: 52 до 105 gsm


Двојно паралелно: големина на хартија: A4R; тежина на хартија: 52 до 90 gsm


Превиткување на половина: големина на хартија: A4R; тежина на хартија: 52 до 105 gsm


Капацитет за печатење: C-превиткување и наизменично Z-превиткување: 40 листови, двојно паралелно: 20 листови


Димензии (Ш x Д x В): 336 mm x 793mm x 1190 mm


Тежина: прибл. 71 kg

Professional Puncher

ПРОФЕСИОНАЛНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-C1 за iR-ADV C7280i (потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-K1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-K1 и ПРОФЕСИОНАЛНА ЕДИНИЦА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА СО ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-B1)


Прифатлива тежина на хартија при правење дупки: 75 до 216 gsm (обична хартија), Pro Click: 75 до 176 gsm


Прифатлива големина на хартија при правење дупки: A4


Алатки за правење дупки: пластичен чешел 21 дупка, двојна јамка 23 дупки (кружно), двојна јамка 34 дупки (кружно), спирала во боја 47 дупки, поврзување со пластична лента 12 дупки, кружни прстени со отворање 4 дупки, кружни прстени со отворање 2 дупки, прстени со отворање 4 дупки (SWE), прстени со отворање 3 дупки, Pro Click 34 дупки


Димензии (Ш x Д x В): 305 mm x 792 mm x 1040 mm


Тежина: прибл. 80 kg

ДОПОЛНИТЕЛНИ ОПЦИИ

Hardware accessories

КОМПЛЕТ ЗА ОТКРИВАЊЕ НА ДВОЈНО ПОВЛЕКУВАЊЕ НА ХАРТИЈА-A1: овозможува откривање на двојно повлекување од магацинот за хартија со повеќе фиоки со цел да ја зголеми прецизноста при снабдувањето со хартија.


ФАХ ЗА АЛАТКИ-A2: овозможува дополнително проширување на работната површина, за да можете да поставите тастатура.


ЕДИНИЦА ЗА МЕНУВАЊЕ КЛУЧЕВИ-B1: на администраторите им овозможува да активираат и/или деактивираат системски функции кои се достапни до сите корисници, со користење на физички клуч.


ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ ОД МАЛО РАСТОЈАНИЕ MiCARD PLUS: читач на картички од мало растојание наменет за проверка на идентитет на корисници базирана на картички, кој поддржува повеќе технологии на картички (HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.).

ХАРДВЕРСКА ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА 2

Дополнителна опрема за контролорот за печатење

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ НА БАР-КОДОВИ-D1: овозможува печатење на бар-кодови преку употреба на технологијата Jet Caps.

Издавање на документи

IW DESKTOP: моќен софтвер за издавање на отпечатени материјали кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори, врши завршна обработка заради создавање на документи со професионален изглед и одлично се поврзува со печатачот. Вклучува креирање на PDF, внесување коментари и можности за компресија за дигитални работни процеси како пробно печатење и овластување.

Контролор базиран на EFI-Fiery - опции

i1 PROCESS CONTROL: содржи спектрофотометар за мерење на боите, следење и контрола на квалитетот на печатењето, и поддржува создавање на ICC профили за монитори и CMYK печатачи.


ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-B1 (за colorPASS-GX400): на корисникот му нуди можност за заклучување на хард диск драјвот од серверот во системот за да обезбеди нормално функционирање и можност за отстранување и пренесување на драјвот на безбедна локација по исклучување на серверот.


КОМПЛЕТ СО ДРЖАЧ И GUI ЗА СЕРВЕР: вклучува монитор, тастатура, глувче и држач за ColorPASS-GX400.

Контролор базиран на EFI-Fiery - опции 2

ПАКЕТ ЗА ПРОДУКТИВНОСТ (за imagePASS-A2): придодава функции за напредна продуктивност и управување со задачите, како и одредени функции на пакетот Graphic Arts, Premium Edition. Во компонентите се вклучени: Hot folders, Postflight, ImageViewer.


ПАКЕТ GRAPHIC ARTS, PREMIUM EDITION, V.2.2 (за colorPASS-GX400): обезбедува моќни можности за пробно печатење и оптимизирани работни процеси со излезни симулации за опкружувања со графичка уметност.


SEEQUENCE IMPOSE: решение за распоредување страници на документи кое е достапно преку алатката Command WorkStation на контролорот базиран на FIERY.


SEEQUENCE COMPOSE: решение за составување и правење композиција на документи за контролорот базиран на FIERY со WYSIWYG интерфејс, кое е достапно преку алатката Command WorkStation.


SEEQUENCE SUITE: пакет кој ги вклучува SeeQuence Impose и SeeQuence Compose

Системска дополнителна опрема

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА ЗА ВТОРА ЛИНИЈА-AD1: Додадете ја оваа картичка за да добиете втора факс линија на вашиот уред.


КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1: му овозможува на уредот да се поврзе како клиент за да испрати/прими факс преку друг imageRUNNER ADVANCE уред на мрежата, кој поддржува испраќање факс.


СОФТВЕР ЗА ПРИСТАП НА ИНТЕРНЕТ-H1: Ви овозможува пристап на веб-страници и други интернет содржини, кои може да ги превземате и печатите без потреба од компјутер.


КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K1: (за Cost recovery solution) овозможува сериска комуникација помеѓу уреди за тргување со железни парички од трети страни и уреди од палетата iR-ADV на Canon со цел да ги намалите трошоците. Со користење на комплетот за сериски интерфејс-K1, кај уредите се активира вградениот режим MFP Charge Mode.


КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1: (за Cost recovery solution) овозможува поврзување (CCVI I/F) помеѓу терминал за контрола на копирање од трети страни и серијата iR-ADV од Canon со цел да ги намалите трошоците.

DOCUMENT SECURITY

Дополнителна опрема за безбедност на документи

DOCUMENT SCAN LOCK KIT-B1: Increases document security levels by embedding hidden track and lock code within copied or printed documents to restrict unauthorised copying, sending, and faxing.


SECURE WATERMARK-B1: Deters duplication of sensitive documents by embedding hidden watermarks that become visible when copied.


ENCRYPTED PRINTING SOFTWARE-D1: Encrypts the print job in transit to the device and requires a password at the printer before sensitive documents can be printed.

Дополнителна опрема за пристапност

ADF ACCESS HANDLE-A1: Attaches to the document feeder, making access easier for seated users.


REMOTE OPERATORS SOFTWARE KIT-B1: Allows use of the device control panel screens from remote computers.


VOICE GUIDANCE KIT-F2: Recorded voice provides confirmation of basic menu settings, making the system easier to use for the visually impaired.


VOICE OPERATION KIT-C2: Enables the user to set various functions on the device using verbal instructions and audible feedback.

Други опции

STAMP INK CARTRIDGE-C1


STAPLE CARTRIDGE-D3: Saddle staple cartridge for BOOKLET FINISHER-L1


STAPLE-J1: Plain staple cartridge for BOOKLET FINISHER-L1 and STAPLE FINISHER-L1


STAPLE-N1: Plain staple cartridge for BOOKLET FINISHER-K1 and STAPLE FINISHER-K1


STAPLE-P1: Saddle staple cartridge for BOOKLET FINISHER-K1

Одрекување од одговорност

All specifications subject to change without notice

All specifications subject to change without notice

Фуснота

¹ Based on ITU-T Standard Chart No. 1

¹ Based on ITU-T Standard Chart No. 1

¹ 1 watt sleep mode may not be possible in all circumstances. Certain network configurations and options may prevent the device from entering deep sleep mode. Please refer to the user guide for more information


² Typical Electricity Consumption (TEC) rating represents the typical electricity consumed by a product during 1 week, measured in kilowatt-hours (kWh). The test methodology is defined by Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Declared noise emission in accordance with ISO 7779

¹ Based on 6 % coverage

¹ Based on ITU-T Standard Chart No. 1

¹ Based on ITU-T Standard Chart No. 1

¹ 1 watt sleep mode may not be possible in all circumstances. Certain network configurations and options may prevent the device from entering deep sleep mode. Please refer to the user guide for more information


² Typical Electricity Consumption (TEC) rating represents the typical electricity consumed by a product during 1 week, measured in kilowatt-hours (kWh). The test methodology is defined by Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Declared noise emission in accordance with ISO 7779

¹ Based on 6 % coverage