Canon Серија imageRUNNER ADVANCE C7500 Спецификации

ГЛАВЕН УРЕД

Тип на машина

Повеќефункционален ласер во боја

Основни функции

Печатење, копирање, скенирање, испраќање, складирање и изборен факс

Брзина на процесор

Два прилагодени процесори од Canon (споделени) со 1,75 Ghz

Контролен панел

Стандарден: TFT LCD WSVGA екран на допир од 25,6 cm


Изборен: SVGA контролен панел од 26,4 cm поставен во исправена положба

Меморија

Стандардно: 4,0GB RAM

Хард диск

Стандардно: 250GB Максимум: 1TB

Хард диск за пресликување

Изборно (250GB, 1TB)

Приклучок за интерфејс

МРЕЖА Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T, безжичен LAN (IEEE 802.11 b/g/n); Изборно: NFC, Bluetooth со мала потрошувачка на енергија


ДРУГО Стандардно: USB 2.0 (главен компјутер) x2, USB 3.0 (главен компјутер) x1, USB 2.0 (уред) x1; Изборно: сериски интерфејс, интерфејс за контрола на копирањето

Внес на хартија (стандарден)

2 x 1.100 листови (80gsm) + 2 x 550 листови (80gsm)


Повеќенаменски фах за 250 листови (80gsm)

Внес на хартија (опција)

1x магацин за 3.500 листови (80gsm) (МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1)


1x магацин за 3.500 листови (80gsm) (POD DECK LITE-C1)


1x Магацин со повеќе фиоки за 6.000 листови (80gsm) (МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-C1)

Максимален капацитет за внес на хартија

9.300 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

Со единица за завршна обработка: 3.500 листови (A4, 80 gsm) *ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-V2 или ЕДИНИЦА ЗА БРОШУРИ-V2


4.250 листови (A4, 80gsm) *ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-X1 или ЕДИНИЦА ЗА БРОШУРИ-X1

Можности за завршна обработка

Подредување, групирање, офсет печатење


Со единица за завршна обработка: захефтување, средишно спојување, правење дупки (повеќе шаблони), отсекување, вметнување, превиткување (C-/Z-/половично/двојно паралелно/наизменично-Z превиткување)

Поддржани типови на медиуми

Касети:


Тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, однапред издупчена, транспарентна, за банкноти, меморандуми, плик, поштенска картичка, картичка


Повеќенаменски фах:


Тенка, обична, хартија, во боја, рециклирана, однапред издупчена, транспарентна, за банкноти, меморандуми, плик, поштенска картичка, картичка, паус, етикети, обложена, со текстура


Изборни магацини за хартија:


Тенка, обична, рециклирана, дебела, во боја, однапред издупчена, меморандуми, за банкноти, индексна**, транспарентна**, двојна поштенска картичка*, четири поштенски картички*, етикети**, плик*, обложена**, со текстура**, паус*


*Потребен е POD DECK LITE-C1


** Потребен е POD DECK LITE-C1 или МАГАЦИНОТ ЗА ХАРТИЈА СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-C1

Поддржани големини на медиуми

Касета 1/2:


A4, B5


Касета 3/4:


Стандардна големина: A3, B4, A4, A4R, B5R, B5, A5R, SRA3, 13”x19” (330 mm x 483 mm), пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL)


Прилагодена големина: 139,7 mm x 182 mm до 330,2 mm x 487,7 mm


Прилагодена големина на пликови: 98 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm


Повеќенаменски фах:


Стандардна големина: A3, B4, A4, A4R, B5R, B5, A5R, SRA3, 13”x19” (330 mm x 483 mm), пликови: бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL, Прилагодена големина на пликови: 90 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm


Прилагодена големина: 100,0 mm x 148,0 mm до 330,2 mm x 487,7 mm


Слободна големина: 100 mm x 182 mm до 330,2 mm x 487,7 mm

Поддржани големини на медиуми 2

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1:


A4, B5


POD DECK LITE-C1:


A3, B4, A4, A4R, B5R, B5, A5R, SRA3, 13”x19” (330 mm x 483 mm)


Пликови: (бр.10(COM10), Monarch, ISO-C5, DL)


Прилагодена големина: 139,7 mm x 148 mm до 330,2 mm x 487,7 mm


МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-C1:


A3, B4, A4, A4R, B5R, B5, A5R, SRA3, 13”x19” (330 mm x 483 mm)


Прилагодена големина: 139,7 mm x 182 mm до 330,2 mm x 487,7 mm

Поддржани тежини на медиуми

Касета 1/2: 52 до 220 gsm


Касета 3/4: 52 до 256 gsm


Повеќенаменски фах: 52 до 300 gsm


Двострано: 52 до 220 gsm

Потребно време за загревање

Од моментот на вклучување: 30 секунди или помалку¹


Од режим на мирување: 30 секунди или помалку


Режим на брзо вклучување: 4 секунди или помалку

Димензии (Ш x Д x В)

689 mm x 941 mm x 1.220 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

1.913 mm x 1.524 mm (основна конфигурација: отворен фах + единица за брошури-V2)


3.818 mm x 1.524 mm (целосна конфигурација: МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-C1 + ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-N1 + ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-A1 + ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-N1 + ЕДИНИЦА ЗА БРОШУРИ-X1)

Тежина

Прибл. 270 kg вклучувајќи тонер

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Брзина на печатење (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

iR-ADV C7565i:


65/60 стр./мин. (A4), 32/30 стр./мин. (A3), 46/42 стр./мин. (A4R), 65/60 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C7570i:


70/65 стр./мин. (A4), 35/32 стр./мин. (A3), 49/46 стр./мин. (A4R), 70/65 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C7580i:


80/70 стр./мин. (A4), 40/35 стр./мин. (A3), 56/49 стр./мин. (A4R), 80/70 стр./мин. (A5R)

Резолуција на печатење

2.400 dpi x 2.400 dpi

Јазици за опис на страница

UFR II, PCL 6, Genuine Adobe PostScript Level 3 (стандарден)

Двострано печатење

Автоматски (стандардно)

Директно печатење

Директно печатење достапно преку USB мемориски уред, како и софтверите Advanced space, Remote UI и Web Access¹


Поддржани типови на датотеки: TIFF, JPEG, PDF, EPS и XPS.

Печатење од мобилни уреди и Cloud

Достапен е широк избор на софтверски и решенија базирани на MEAP за да се обезбеди печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет и услуги базирани на Cloud во зависност од вашите потреби.


Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Фонтови

PCL: 93 Roman, 10 Bitmap, 2 OCR, Andalé Mono WT J/K/S/T* (јапонски, корејски, едноставен и традиционален кинески), фонтови за баркодови**


PS фонтови: 136 Roman


*Потребен е изборен КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1


**Потребен е изборен КОМПЛЕТ ЗА БАР-КОДОВИ-D1

Оперативен систем

UFRII+PS: Windows Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/Windows 8/Server 2012/Windows 8.1/Server 2012 R2/Windows 10, MAC OS X (10.6.8 или понов)


PCL: Windows Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/Windows 8/Server 2012/Windows 8.1/Server 2012 R2/Windows 10


PPD: MAC OS 9.1 или понов, MAC OS X (10.3.9 или понов), Windows Vista/Windows 7/Windows 8/Windows8.1/Windows10


Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP.


Отворете http://www.canon-europe.com/support/business-product-support за повеќе информации.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на копирање

iR-ADV C7565i: 65/60 стр./мин. (A4), 32/30 стр./мин. (A3), 46/42 стр./мин. (A4R), 65/60 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C7570i: 70/65 стр./мин. (A4), 35/32 стр./мин. (A3), 49/46 стр./мин. (A4R), 70/65 стр./мин. (A5R)


iR-ADV C7580i: 80/70 стр./мин. (A4), 40/35 стр./мин. (A3), 56/49 стр./мин. (A4R), 80/70 стр./мин. (A5R)

Потребно време до излегување на првата копија

iR-ADV C7565i: прибл. 4,8/5,9 секунди или помалку


iR-ADV C7570i: прибл. 4,8/5,9 секунди или помалку


iR-ADV C7580i: прибл. 4,4/5,4 секунди или помалку

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi


Печатење: до 2.400 dpi x 2.400 dpi

Повеќе копии

До 999 копии

Зголемување

25% - 400% (во чекори на зголемување од 1%)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Стандарден вид

Двостран автоматски механизам за снабдување во едно поминување со валјак

Поддржани големини

A3, B4, A4R, A4, B5R, B5, A5R, A5, B6R

Спецификации на скенирање со повлекување

Colour Network ScanGear2. За TWAIN и WIA


Поддржани оперативни системи: Windows Vista/7/8/8.1/10


Server 2008/Server 2008 R2/Server 2012/Server 2012 R2

Резолуција на скенирање

100 x 100 dpi, 150 x 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 400 dpi, 300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi

Прифатливи оригинали

Големина на медиуми за стаклениот капак: лист, книга, 3-димензионални предмети (до 2kg)


Големина на медиуми за механизмот за снабдување: A3, B4, A4R, A4, B5R, B5, A5R, A5, B6R


Тежина на медиуми за механизмот за снабдување:


1-страно скенирање: 38 до 220 gsm/64 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)


2-страно скенирање: 50 до 220 gsm/64 до 220 gsm (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Начин на скенирање

Функцијата за испраќање е достапна кај сите модели


Скенирање на USB мемориски уред: достапно кај сите модели


Скенирање кон мобилни уреди или уреди поврзани на интернет:


Достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди или уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Скенирање кон услуги на Cloud. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.


Скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели

Брзина на скенирање (црно-бело/во боја; A4)

Еднострано (црно-бело): 120 слики/мин. (300pi) / 120 слики/мин. (600 dpi)


Еднострано (во боја): 120 слики/мин. (300pi) / 70 слики/мин. (600 dpi)


Двострано (црно-бело): 240 слики/мин. (300pi) / 150 слики/мин. (600 dpi)


Двострано (во боја): 220 слики/мин. (300pi) / 90 слики/мин. (600 dpi)

Капацитет за хартија

300 слики/мин. (80 gsm)

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

Одредиште

E-пошта/интернет ФАКС (SMTP), SMB, FTP, WebDAV, поштенско сандаче, Super G3 ФАКС(изборен), IP факс(изборен)

Режим на бои

Автоматски избор на бои (целосен опсег на бои, сиви тонови),


Автоматски избор на бои (целосен опсег на бои/ црно-бело)


Целосен опсег на бои, сиви тонови и црно-бело

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (2.000)/локално (1.600)/брзо бирање (200)

Резолуција на испраќање

100 x 100 dpi, 150 x 150 dpi, 200 x 100 dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 400 dpi, 300 x 300 dpi, 400 x 400 dpi, 600 x 600 dpi

Протокол за комуникација

Датотека: FTP, SMB, WebDAV


Е-пошта/И-факс: SMTP, POP3, И-факс (едноставно, целосно)

Формат на фајл

Стандардно: TIFF, JPEG, PDF (компактно, со можност за пребарување, применување политика, оптимизирање за на интернет, PDF A/1-b), XPS (компактно, со можност за пребарување), Office Open XML (PowerPoint, Word)


Изборно: PDF(Trace&Smooth, шифрирано), PDF/XPS(дигитален потпис)

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Изборен / стандарден

Изборно кај сите модели

Максимум линии за поврзување

2

Брзина на модем

Super G3: 33,6 kbps


G3: 14,4 kbps

Резолуција

400 x 400 dpi, 200 x 400 dpi, 200 x 200 dpi, 200 x 100 dpi

Големина за испраќање/снимање

A5 и A5R* до A3


*Испратено како A4

Факс меморија

До 30.000 страници

Броеви за брзо бирање

Макс. 200

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 256 адреси

Резервна копија на меморија

Да

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА СКЛАДИРАЊЕ

Поштенско сандаче (поддржан број)

100 влезни сандачиња за корисници, 1 влезно сандаче за меморија RX,


50 доверливи влезни сандачиња за факс


Максимално складирање на 30.000 страници

Напреден простор

Карактеристики:


Протокол за комуникација: SMB или WebDAV


Поддржан компјутерски клиент: Windows (Windows Vista/7/8/8.1/10)


Истовремени врски (макс.): SMB: 64, WebDAV: 3 (активни сесии)


Достапен простор на дискот:


Прибл. 16GB (HDD)


Прибл. 480GB (со изборен HDD од 1TB)

Мемориски медиуми

Стандардно: USB мемориски уред

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА БЕЗБЕДНОСТА

Проверка на идентитет

Стандардно: универзален управувач за најавување (најавување на ниво на уред и функција), проверка на идентитет на корисници, ID на оддел, проверка на идентитет, систем за управување со пристап

Податоци

Стандардно: платформа со безбедносен модул (TPM), заклучување на хард диск со лозинка, бришење на хард диск, заштита на поштенско сандаче со лозинка, шифрирање на хард диск(проверено со FIPS140-2), Common Criteria сертификат (DIN ISO 15408)


Изборно: пресликување на хард диск, отстранување на хард диск, спречување на губењето на податоци (потребен е uniFLOW)

Мрежа

Стандардно: филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, TLS шифрирана комуникација, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, IPv6, SMTP проверка на идентитет, POP проверка на идентитет пред SMTP

Документ

Стандардно: безбедно печатење, интеграција со Adobe LiveCycle® Rights Management ES2.5


Изборно: шифриран PDF, шифрирано безбедно печатење, потписи на корисник и уред, безбедносни водени печати, заклучување на скенирањето документи

УСЛОВИ ВО ОПКРУЖУВАЊЕТО

Работни услови

Температура: 10 до 30 ºC (50 до 86 ºF)


Влажност: 20 до 80 % RH

Извор на напојување со енергија

iR-ADV C7565i/C7570i: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 10 Amp


iR-ADV C7580i: 220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 11 Amp

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. C7570i/7565i: 2,0 kW C7580i: 2,5 kW


Печатење: C7565i: прибл. 1056 W или помалку, C7570i: 1071 W или помалку, C7580i: 1151W или помалку¹


Режим на подготвеност: прибл. 136,6 W


Режим на мирување: прибл. 0,9 W²


Исклучена дополнителна компонента: прибл. 0,25 W¹


Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)³:


4,5 kWh (iR-ADV C7565i)


4,8 kWh (iR-ADV C7570i)


5,6 kWh (iR-ADV C7580i)


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Нивоа на шум (ЦРНО-БЕЛО/БОЈА)

Ниво на моќност на звук (LwAd)¹


iR-ADV C7565i: активен режим(црно-бело): 70,2dB или помалку², активен режим(во боја): 70,2dB или помалку², режим на подготвеност: 39,8dB или помалку³


iR-ADV C7570i: активен режим(црно-бело): 72,8dB или помалку², активен режим(во боја): 71,7dB или помалку², режим на подготвеност: 39,8dB или помалку³


iR-ADV C7580i: активен режим(црно-бело): 70,7dB или помалку², активен режим(во боја): 70,6dB или помалку², режим на подготвеност: 39,8dB или помалку³


Звучен притисок (LpAm)¹


Положба на стоење до уредот:


iR-ADV C7565i: активен режим(црно-бело): 54,8dB или помалку², активен режим(во боја): 54,8dB или помалку², режим на подготвеност: 26,1dB или помалку³


iR-ADV C7570i: активен режим(црно-бело): 57,4dB или помалку², активен режим(во боја): 56,3dB или помалку², режим на подготвеност: 26,1dB или помалку³


iR-ADV C7580i: активен режим(црно-бело): 55,3dB или помалку², активен режим(во боја): 55,2dB или помалку², режим на подготвеност: 26,1dB или помалку³

Стандарди

Квалификација за ENERGY STAR®


Еко ознака


Еколошка набавка


Blue Angel


RoHS

СОФТВЕР И УПРАВУВАЊЕ СО ПЕЧАТАЧОТ

Алатки за далечинско управување

iW Management Console:


софтвер базиран на сервер, за централизирано управување со група уреди


eMaintenance:


Компатибилни услуги преку вграден RDS


Систем за испорака на содржини:


Далечинска дистрибуција на фирмвер, iR опции и MEAP апликации; Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред кој помага во далечинското управување и контролата врз уредите

Софтвер за скенирање

Network ScanGear:


Драјвер за скенер усогласен со TWAIN, кој овозможува компјутерите на мрежата да ја искористат функционалноста на уредот за скенирање со повлекување.

Алатки за оптимизација

Алатка за конфигурирање драјвери на Canon


Алатка за менување на фабричките зададени поставки на драјверите за печатење на Canon (достапна само при сервисирање)


Инсталатор на уреди NetSpot:


Едноставна софтверска алатка која ви овозможува да ги поставите мрежните протоколи за уредите од Canon кои се поврзани на вашата мрежа.

Платформа

MEAP (повеќефункционална платформа за вградени апликации):


Моќна платформа со вградена JAVA за уреди од Canon, која обезбедува одлично поврзување помеѓу широк избор на софтверски решенија и уредот.


MEAP Web:


Веб-услуга која е алтернатива на MEAP и овозможува развивање и активирање на MFP апликациите преку веб-услуги

Издавање на документи

IW DESKTOP:


Моќен софтвер за издавање отпечатени материјали кој овозможува лесно комбинирање на документи од различни извори и формати на датотеки, примена на завршна обработка со прегледи и шаблони, заради создавање документи со професионален изглед. Вклучува создавање на PDF, внесување коментари и можности за компресија за едноставните дигитални работни процеси како пробно печатење и овластување

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОНТРОЛЕРОТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ FIERY 1

Изборен/стандарден

Изборно кај сите модели

Име

imagePASS-N1 (вграден)

Резолуција на печатење

1200 dpi x 1200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Јазици за опис на страница

Adobe PS3, PCL6

Меморија и хард диск

2 GB / 500 GB

Брзина на процесор и систем

Intel Cerelon G1820 2,7GHz / Fiery FS200

Фонтови

PS: 138 фонтови


PCL: 113 фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows VISTA 32 бита и 64 бита / Windows 7 32 бита и 64 бита / Windows 8 32 бита и 64 бита / Windows 8.1 32 бита и 64 бита / Windows10 32 бита и 64 бита / Windows Server 2008 32 бита и 64 бита / Windows Server 2008 R2 само 64 бита / Windows Server 2012 само 64 бита / Windows Server 2012 R2 само 64 бита / MAC OS (10.7, 10.8, 10.9, 10.10, 10.11)

Димензии (В x Ш x Д)

295 mm x 285 mm x 93 mm

Интерфејс

2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB3.0 x 2 (2 x задни), USB2.0 x 4 (4 x задни)

Контролер за печатење Fiery

Стандардни функции:


Fiery Command WorkStation5 / Paper Catalog / Fiery Spot-On / Fiery Remote Scan / Hot Folders License


Опции:


Fiery Impose / Fiery Compose / Fiery Impose and Compose / Productivity Package Web Activate (вклучува Fiery JDF)

Мрежни протоколи

TCP/IP (LPR/ Port 9100/ SNMP / IPP / HTTP/HTTPs / SMB / FTP) / DNS

СПЕЦИФИКАЦИИ НА КОНТРОЛЕРОТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ FIERY 2

Изборен/стандарден

Изборно кај сите модели

Име

COLORPASS-GX500 (надворешно)

Резолуција на печатење

1200 dpi x 1200 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Јазици за опис на страница

Adobe PS 3, PCL5 (без драјвер)

Меморија и хард диск

4 GB / 1 TB

Брзина на процесор и систем

Intel Core i5-4570S од 2,9 GHz до 3,6 GHz со турбо режим / Fiery FS200 Pro

Фонтови

PS: 138 фонтови


PCL: 113 фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows VISTA 32-битен и 64-битен / Windows 7 32-битен и 64-битен / Windows 8 32-битен и 64-битен / Windows 8.1 32-битен и 64-битен / Windows10 32-битен и 64-битен / Windows Server 2008 32-битен и 64-битен / Windows Server 2008 R2 само 64-битен / Windows Server 2012 само 64-битен / Windows Server 2012 R2 само 64-битен / MAC OS (10.7 , 10.8 , 10.9 , 10.10 , 10.11)

Димензии (В x Ш x Д)

485 mm x 215 mm x 483 mm

Интерфејс

2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB3.0 x 6 (2 x предни, 4 x задни), USB2.0 x 2 (2 x предни)

Контролер за печатење Fiery

Стандардни функции:


Fiery Hot Folders / Virtual Printers / Unity Display (Moniter required) / Fiery JDF / Fiery Command WorkStation5 / Paper Catalog / Fiery Spot-On / Fiery Remote Scan


Опции:


Fiery Impose / Fiery Compose / Fiery Impose and Compose / Graphic Arts Package Premium Web Activate / комплет со отстранлив HDD-B1 / интерфејс за интеграција и држач (екран од 19", тастатура и глувче)

Мрежни протоколи

TCP/IP (LPR/ Port 9100/ SNMP / IPP / HTTP/HTTPs / FTP / SMB) / DNS

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџи со тонер

C-EXV 52 ТОНЕР BK/C/M/Y

Тонер (проценета потрошувачка @5% покриеност)

C-EXV 52 ТОНЕР BK: 82.500 страници


C-EXV 52 ТОНЕР C/M/Y: 66.500 страници

ОПЦИИ ЗА ЗАЛИХА НА ХАРТИЈА

Магацин/и за хартија

Име: МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-E1


Големина на хартија: A4, B5


Тежина на хартија: 52 до 256 gsm


Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 363 mm x 630 mm x 572 mm


Тежина: прибл. 34 kg


Име: POD DECK LITE-C1


Големина на хартија: A3, B4, A4, A4R, B5R, B5, A5R, SRA3, 13" x 19", пликови (бр.10(COM10), Monarch, DL, ISO-C5)


Прилагодена големина: 139,7 mm x 148,0 mm до 330,2 mm до 487,7 mm


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Капацитет за хартија: 3.500 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 656 mm x 686 mm x 570 mm


Тежина: прибл. 68 kg

Магацин/и за хартија 2

Име: МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-C1


Големина на хартија: A3, B4, A4, A4R, B5R, B5, A5R, SRA3, 13" x 19", прилагодена големина: 139,7 mm x 182,0 mm до 330,2 mm до 487,7 mm


Тежина на хартија: 52 до 300 gsm


Капацитет на хартија: 2.000 листови x 3 фиоки, вкупно 6.000 листови (80 gsm)


Димензии: 950 mm x 797 mm x 1.040 mm


Тежина: прибл. 155 kg

ИЗЛЕЗНИ ОПЦИИ

Обраб. со зах. 2

Име: ОБР. СО ЗАХ.-X1 (надворешно)


Теж./кап. на горен фах: 52 до 300 gsm/A4, B5, A5R 1.500 листови, A3, B4, B5R, A4R, 13" x 19" 750 листови


Теж./кап. на среден фах: 52 до 300 gsm/A4, B5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R 125 листови


Теж./кап. на долен фах: 52 до 300 gsm/A4, B5 2.500 листови (режим за каскадно полнење)


Пол./кап. на хефталка: во агол, двојно/A4,B5: 100 листови (52 до 80 gsm)


A3, B4, A4R: 50 лис. (52 до 80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 782 mm × 765 mm × 1.040 mm (кога фахот за проширување е извлечен)


Тежина: прибл. 64 kg

Обраб. на брошури

Име: ОБРАБ. НА БРОШУРИ-V2 (надв.)


Теж./кап. на горен фах: 52 до 256 gsm/A4, B5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R, 125 листови


Теж./кап. на среден фах: 52 до 256 gsm/A4, B5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R 125 листови


Теж./кап. на долен фах: 52 до 300 gsm/A4, B5, A5R 3.000 листови, A3, B4, B5R, A4R, SRA3, 13" x 19" 1.500 листови 


Пол./кап. на хефталка: во агол, двојно/A4,B5: 65 лис. (52 до 90 gsm), A3, B4R, A4R: 30 лис. (52 до 90 gsm)


Еко ед. за захеф.: A3/A4:5 лис. (52 до 64 gsm), 4 лис. (65 до 81,4 gsm), 3 лис. (81,5 до 105 gsm)


Захефтување на барање: 65 листови (90 gsm)


Гол. на хартија за спојување: A3, B4, A4R, прил. гол. (195,0 mm x 270 mm до 304,8 mm x 457,2 mm)


Кап. на един. за брошури:20 лис. x 10 групи(81 gsm) (со 1 лист за корица до 256 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 656 mm × 623 mm × 1.195 mm (кога фаховите за прошир. и рот. се извлечени)


Теж.: приб. 58 kg

Обраб. на брошури 2

Име: ОБРАБОТКА НА БРОШ.-X1 (надв.)


Теж./кап. на горен фах: 52 до 300 gsm/A4, B5, A5R 1.500 листови, A3, B4, B5R, A4R, SRA3, 13" x 19" 750 листови


Теж./кап. на среден фах: 52 до 300 gsm/A4, B5, A5R 250 листови, A3, B4, A4R, B5R 125 листови


Теж./кап. на долен фах: 52 до 300 gsm/A4, B5 2.500 листови (режим за каскадно полнење)


Пол./кап. на хефталка: во агол, двојно/A4,B5: 100 листови (52 до 80 gsm)


A3, B4, A4R: 50 лис. (52 до 80 gsm)


Гол. на хартија за спојување: A3, B4, A4R, SRA3S, 13"x19", прил. гол. (210,0 mm x 279,4 mm до 330,2 mm x 487,7 mm)


Кап. на един. за брошури:20 лис. x 5 групи(81 gsm) (со 1 лист за корица до 300 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 896 mm × 765 mm × 1.040 mm (кога фахот за проширување е извлечен)


Тежина: прибл. 110 kg

Внатр. единица за брошури

Име: ВНАТР. ЕДИНИЦА ЗА БРОШУРИ-A1


*Треба ЕДИНИЦА ЗА БРОШУРИ-X1


Кап. на фах за отпадок: 1.500 листови


Прифатлива тежина на хартија: 60 до 300 gsm


Напој.: од един. за обраб.

Един. за дупки

ЕДИН. ЗА ПРАВ. 2/4 ДУПКИ-A1:


2 или 4


* Треба ЗАХ.-V2 или БР. -V2


Прифат. теж./гол. на харт. при дупки: 52 до 300 gsm/Две дупки A3, B4, A4, A4R, B5, B5R; Четири дупки A3, A4


ЕДИН. ЗА ПРАВ. 4 ДУПКИ-A1:


Четири


* Треба ЗАХ.-V2 или БР. -V2


Прифат. теж./гол. на хартија при дупки: 52 до 300 gsm/Четири дупки A3, B4, A4, A4R, B5, B5R


ЕДИНИЦА ЗА ДУПКИ-BG1(2/F4H): две или четири


*Треба ЗАХ.-X1 или ЕД. ЗА БР.-X1


Прифат. теж./гол. на харт. при дупки: 52 до 256 gsm/Две дупки A3, A4, A4R, B5R; Четири дупки A3, A4


ЕДИНИЦА ЗА ДУПКИ-BH1(S4H): четири дупки


*Треба ЗАХ.-X1 или ЕД. ЗА БР.-X1


Прифатлива тежина/гол. на хартија при правење дупки: 52 до 256 gsm/Четири дупки A3, B4, A4, A4R, B5, B5R

Един. за дупки 2

ПРОФ. ЕДИНИЦА ЗА ДУПКИ-A1


*Треба ЗАХ.-X1 или ЕД. ЗА БР.-X1


Прифат. теж./гол. на хартија при дупки: A3, A4, A4R, SRA3/Проследување: 52 до 300 gsm, дупки: 75 до 300 gsm


Форми при дупчење (изборно): прстен (2/4 дупки, 4 дупки), пластичен чешел 21 дупка, поврзување со плас. лента 12 дупки, двојна јамка 23/21 дупка, 23, 34/32, 34 дупки, спирала во боја 47 дупки


Дим. (Ш x Д x В): 445 mm × 795 mm × 1.040 mm


Тежина: прибл. 102 kg

Фах за копирање

ФАХ ЗА КОПИРАЊЕ-R2: едноставен фах за основни потреби за печатење.


Кап.: 250 листови (80 gsm)


Димензии (Ш x Д x В): 420 mm × 382 mm × 175 mm (кога фахот за проширување е извлечен) (кога е прикачен на уредот)


Тежина: прибл. 1.1 kg

Един. за вметн. документи

ЕДИН. ЗА ВМЕТН. ДОКУМЕНТИ-Q1


* Треба ЗАХ.-V2 или БР. -V2


Капац. на фахот: 100 листови (80 gsm)


Прифат. теж./вид на хартија: 60 до 256 gsm/тенка хартија, обична, дебела, во боја, рециклирана, со текстура, за банкноти, обложена, за картички, меморандуми


Прифатливи гол. на хартија: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R, SRA3, 13" x 19"


*Дим. (Ш x Д x В): 247 mm × 679 mm × 1.242 mm


**Дим.(Ш x Д x В): 662 mm × 679 mm × 1.242 mm


Тежина: прибл. 40 kg

Един. за вметн. документи 2

ЕДИН. ЗА ВМЕТН. ДОКУМЕНТИ-N1


*Треба ЗАХ.-X1 или ЕД. ЗА БР.-X1


Кап. на горен фах: 200 листови (80 gsm)


Кап. на долен фах: 200 листови (80 gsm)


Прифат. теж./вид на хартија: 52 до 300 gsm/тенка хартија, обична, дебела, во боја, рециклирана, однапред издупчена, со текстура, банкноти, обложена, за картички, меморандуми, паус хартија


Прифат. големини на хартија: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R, SRA3, 13" x 19", Прил. големина (182,0 × 182,0mm - 330,2 × 487,7mm)


*Дим. (Ш x Д x В): 336 mm × 793 mm × 1.407 mm


**Дим. (Ш x Д x В): 746 mm × 793 mm × 1.407 mm


Тежина: прибл. 61 kg

Един. за вметн./прев. документи

ЕДИН. ЗА ВМЕТН./ПРЕВ. ДОКУМЕНТИ-K1


* Треба ЗАХ.-V2 или БР. -V2


Вид на превит.: Z-прев., C-прев.


Прифат. теж. на хартија: Z-превитк./C-превитк.: 60 до 105 gsm, Един. за вметн.: 60 до 256 gsm


Прифатлив вид на хартија: Z-превиткување/C-превиткување: тенка хартија, обична, во боја, рециклирана, Единица за вметнување: тенка, обична, дебела, во боја, рециклирана, со текстура, за банкноти, обложена, за картички, меморандуми


Прифат. гол. на хартија: Z-превитк.: A4R, B4, A3, C-Fold: A4R, Един. за вметн.: A3, A4, A4R, B4, B5, B5R, SRA3, 13" x 19"


*Дим. (Ш x Д x В): 247 mm × 679 mm × 1.242 mm


**Дим. (Ш x Д x В): 662 mm × 679 mm × 1.242 mm


Тежина: прибл. 76 kg

Един. за вметн./прев. документи 2

ЕДИН. ЗА ПРЕВИТК. ХАРТИЈА-J1


*Треба ЗАХ.-X1 или ЕД. ЗА БР.-X1


Вид на превиткување: Z, наизменично Z, C, на половина, двојно паралелно


Прифат. теж. на хартија: Z-превитк., наизменично Z, C, на половина: 52 до 105 gsm, двојно паралелнo: 52 до 90 gsm


Вид на хартија: тенка, обична, во боја, рециклирана, за банкноти


Прифат. гол. на хартија: Z-превитк.: A4R, B4, A3, наизменично Z, C, на половина, двојно паралелно: A4R


Дим. (Ш x Д x В): 336 mm × 793 mm × 1.190 mm


Тежина: прибл. 71 kg

ХАРД. ДОП. ОП.

Читачи на кар.

MiCARDPLUS за ULM - читач на картички за проверка на идентитет базирана на картички (поддржува HID, HiTag, Casi Rusco, Indala и MiFare итн.). Интег. со Унив. управ. за најавување и uniFLOW


ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-F1 - пристап со магнетни физички картички. (Интеграција со ID на оддел, не се користи со uniFLOW)


ДОДАТОК СО ЧИТАЧ НА КАРТИЧКИ СО КОПИРАЊЕ-A4 - комплет за читачот на картички со копирање-F1.

Друго

ДОПОЛНИТЕЛЕН КОМПЛЕТ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО КАРТИЧКИ-F1 - се прикачува на касетата „2“. На корисниците им овозможува печ. на хартија за картички со A4 гол., која се става во 2-та касета за хартија. Един. за прос. може да користи и хартија за картички.


КАРТРИЏ ЗА ПЕЧАТИ-C1 - картриџ за печати на скенираните и испратените оригинали


ФАХ ЗА АЛАТКИ-B1 - дополнителен фах за држење на надворешна USB тастатура.

ОПЦИИ ЗА БЕЗБ.

Безб. на документите

КОМПЛЕТ ЗА ЗАКЛУЧУВАЊЕ НА СКЕНИРАЊЕТО НА ДОКУМЕНТИ-B1 - ја зголемува безб. на документите преку скриена лента и код за закл. во ископираните или отпечатените документи, за да се спречи неовластено копирање, испраќање и испраќање по факс


БЕЗ. ВОДЕН ПЕЧАТ-B1 - го спречува умн. на чувс. отпечатени документи преку вметнување на скриени водени печати кои стануваат видливи при копирање


СОФТВЕР ЗА ШИФРИРАНО ПЕЧАТЕЊЕ-D1 - шифрирање на задачите за печатење кои се на пат кон уредот и потребна лозинка во печатачот пред да може да се отпечатат документите.

Безб. на податоци

КОМПЛЕТ ЗА ПРЕС. НА HDD-J1 - овозможува дуп. на под. во случај на хард. дефект на хард дискот за обнова на подат.


2,5-ИНЧЕН HDD ОД 250GB-N1 - за функцијата за пресликување на хард диск е потребен допол. HDD.


2,5-ИНЧ. HDD ОД 1TB-P1 - резервен HDD за зголем. на просторот за складирање на уредот. Забелешка: за функцијата за пресликување е потребен втор HDD од 1TB.


ОТСТРАНЛИВ HDD КОМПЛЕТ-AL1 - овозможува физичко отстранување на хард дискот кога уредот не се користи, за да се заштитат доверливите податоци

ОПЦИИ ЗА КОНТРОЛЕРИ И СИСТЕМ

Доп. опр. за печ.

КОМПЛЕТ МЕЃУНАРОДНИ PCL ФОНТОВИ-A1 - додава PCL поддршка за Andalé Mono WT J/K/S/T (јапонски/корејски/едноставен кинески/традиционален кинески).

Опции за испраќање

УНИВ. КОМПЛЕТ НА БЕЗБ. ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ-D1 - му овозможува на корисникот да испраќа шифрирани PDF документи, како и да додава дигитални потписи од уредите во PDF/XPS кои ќе помогнат во идентификацијата на уредот од кој бил испратен документот преку невидливи и/или видливи дигитални потписи.


УНИВ. КОМПЛЕТ ЗА ИСПР. СО ДИГ. ПОТПИС НА КОРИСНИК-C1 - ја докажува автентичноста на PDF/XPS документот преку идент. на корисникот што го испратил документот преку видлив и/или невидлив дигитален потпис.


УН. КОМ. ЗА ИСПР. PDF „TRACE & SMOOTH“-A1 - му овозможува на уредот да соз. и испраќа PDF Trace and Smooth

Печ. баркодови

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ БАР-КОДОВИ-D1 - овозможува печатење 1D и 2D бар-кодови со Jet Caps.

Fiery контролер 1

IMAGEPASS-N1 - Canon и EFI создадоа контролер за печатење дизајниран за канц. работни групи и опкружувања кои бараат високи перформанси за обработка или печатење различни податоци. Поддржува PCL и Adobe PS3.


Опции за контр. Fiery;


ПАКЕТ ЗА ПРОДУКТИВНОСТ ЗА ВЕБ - придодава функции за напредна продуктивност и управување со задачите, како и одредени функции на пакетот Graphic Arts, Premium Edition. Во комп. се вкл.: Hotfolders, Postflight, ImageViewer.


ЛИЦЕНЦА ЗА HOT FOLDERS - ја зголемува продуктивноста со автом. на испраќањето задачи со слични предуслови за поставување. Опцијата помага во намалување на непр. печ. предизвикано од грешки во задачите. Hot Folders им овозможува на корисниците да ставаат датотеки во папка со однапред поставени параметри.

Fiery контролер 2

COLORPASS - GX500 EFI контролер во боја основан врз FIERY кој нуди напредна продук. и соф. управување со бои за опкружувања со огромни потреби за графичка обработка.


Опции за контр. Fiery;


ПАКЕТ GRAPHIC ARTS PREMIUM ЗА ВЕБ - им помага на кор. да се придр. до инд. стандарди и да симулираат карактеристики на други излезни процеси, а притоа да добијат оптимална практичност за работните процеси. Поддршка за Windows7


КОМП. СО ДРЖАЧ И GUI ЗА СЕРВЕР - вклучува монитор, таст., глувче и држач за ColorPASS-GX500.


КОМПЛЕТ СО ОТСТРАНЛИВ ХАРД ДИСК-B1 - хард дискот може да се отстрани од серверот (кога не се користи) заради складирање на безбедна локација.

Опции за контр. Fiery (двата)

FIERY IMPOSE - решение со вкрстени платформи за распоред. страници на документи достапно преку Command WorkStation на контролорот базиран на FIERY.


FIERY COMPOSE - решение со вкрстени платформи за составување на документи за контролорот базиран на FIERY, достапно преку Command WorkStation.


FIERY IMPOSE AND COMPOSE - решение за распоредување страници и правење композиција за контролорот, кое во еден пакет ги вклучува SeeQuence Impose и SeeQuence Compose.

Доп. опр. за сист.

СОФТВЕР ЗА ПРИСТАП НА ИНТЕРНЕТ-K1.


КОМПЛЕТ ЗА ИНТЕРФЕЈС ЗА КОНТРОЛА НА КОПИРАЊЕ-A1.


КОМПЛЕТ ЗА СЕРИСКИ ИНТЕРФЕЈС-K3.


КОМПЛЕТ ЗА ПОВРЗУВАЊЕ ПРЕКУ BLUETOOTH - A1.


КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-A1. За исправен панел.


КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА NFC-C1. За рамен панел.

Опрема за факс

SUPER G3 ФАКС КАРТИЧКА-AS1.


SUPER G3 ФАКС КАРТ. ЗА ВТОРА ЛИН.-AS1.


КОМПЛЕТ ЗА ДАЛЕЧИНСКИ ФАКС-A1.


КОМП. ЗА ИСП. ФАКС ПРЕКУ IP-B1 - (Super G3 ФАКС кар.-ASF1).

ДРУГИ ОПЦИИ

Доп. опр. за прист.

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF-A1.


КОМПЛЕТ ЗА ГЛАСОВЕН ВОДИЧ-G1.


КОМ. ЗА ГЛАСОВНО УПРАВУВАЊЕ-D1.

Картриџ за зах.

ЕД. ЗА ЗАХ.-P1 - за зах. (2 x 5.000 парчиња)


ЕД. ЗА ЗАХ.-N1 - за зах. (3 x 5.000 парчиња)


КАРТРИЏ ЗА ЗАХ.-X1 - за сред. спој. (3 x 5.000 парчиња)


КАРТРИЏ ЗА ЗАХ.-Y1 - за сред. спој. (2 x 2.000 парчиња)

Фуснота

¹ Времето помеѓу вкл. на уредот и овоз. на копчето за активирање

¹ Поддр. е печ. од веб-стр. само во PDF

¹ Под. се земени од забел. за корис. на Blue Angel


² Режимот на мир. со потр. од 0,9W не е достапен во сите случаи поради одр. поставки.


³ Тип. потр. на ел. енер. (TEC) ја означува тип. потр. на ел. енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Метод. за тестирање е дефинирана од Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декл. емисија на шум во согласност со ISO 7779


² Под. се земени од забел. за корис. на Blue Angel


³ Податоците се преземени од ECO