Canon imageRUNNER C1335iF Спецификации

Тип на машина

Повеќефункционален ласерски уред во боја за A4 формати (стандарден читач/печатач)

Најважни достапни функции

Печатење, копирање, скенирање, стандардно испраќање факс

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПЕЧАТАЧОТ

Брзина на печатење (црно-бело/во боја)

35/35 стр./мин. (A4 еднострано), 26/26 стр./мин. (A5 еднострано), 35/35 стр./мин. (A4 двострано), 26/26 стр./мин. (A5 двострано)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Резолуција на печатење

2400 dpi еквивалент x 600 dpi, 600 dpi x 600 dpi

Двострано печатење

Автоматски (стандардно)

Директно печатење

Директно печатење достапно преку USB мемориски уред


Поддржани типови на фајлови: JPEG, TIFF, PDF

Печатење преку уреди поврзани на интернет

Достапен е голем избор на софтвери за да се обезбеди печатење од мобилни уреди или уреди поврзани на интернет. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Внес на хартија (стандарден)

1 x касета за 550 листови (80 gsm), повеќенаменски фах за 100 листови (80 gsm)

Внес на хартија (опција)

1 x касета за 550 листови (80 gsm) (единица за снабдување на касетата-AJ1)


3 x касета за 550 листови (80 gsm) (единица за снабдување на касетата-AK1)

PAPER INPUT (OPTION FOR C250I/C350I)

Максимален капацитет за внес на хартија

2300 листови (80 gsm)

Капацитет на излезно лежиште за хартија

250 листови (80 gsm)

Можности за завршна обработка

Стандардно: подредување, групирање

Поддржани типови на медиуми

Касета/и:


тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, пликови*


*Поддршка за пликови само со стандардната касета 1.


Повеќенаменски фах:


тенка хартија, обична хартија, рециклирана хартија, хартија во боја, тешка хартија, однапред издупчена хартија, транспарентна хартија, етикети, пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5, DL)

Поддржани големини на медиуми

Касета за хартија 1:


Стандардна големина: A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, пликови (бр.10 (COM10), Monarch, DL)


Прилагодена големина (98,4 mm до 216 mm X 190,5 mm до 355,6 mm)


Касети за хартија 2, 3 и 4:


Стандардна големина: A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи


Прилагодена големина (98,4 mm до 216 mm X 190,5 mm до 355,6 mm)


Повеќенаменски фах:


Стандардна големина: A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, прилагодена големина (98,4mm до 216mm x 148mm до 355,6mm), пликови (бр.10 (COM10), Monarch, ISO-C5,DL)

Поддржани тежини на медиуми

Касета/и: 60 до 163 gsm


Повеќенаменски фах: 60 до 220 gsm


Двострано: 60 до 163 gsm

Јазик(ци) за опис на страница

UFRII , PCL5c/6, Adobe PostScript Level 3

Фонтови

PCL фонтови: 93 Roman, 10 Bitmap, 2 OCR фонтови


PS фонтови: 136 Roman фонтови

Компатибилност со оперативни системи

UFRII: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008R2/Windows 8/Windows 8.1/Server 2012/Server 2012R2, MAC OS X (10.5.8 или понов)


PCL: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/Windows 8/Windows 8.1/Server 2012/Server 2012R2


PS: Windows XP/Server 2003/Vista/Server 2008/Windows 7/Server 2008 R2/Windows8/Windows 8.1/Server 2012/Server 2012R2, MAC OS X (10.5.8 или понов)


PPD: MAC OS 9.1 или понов, MAC OS X (10.3.9 или понов), Windows XP/Windows Vista/Windows 7/Windows 8/Windows 8.1


Ве молиме погледнете на http://software.canon-europe.com/ за достапноста на решенијата за печатење за други оперативни системи и опкружувања, вклучувајќи AS/400, UNIX, Linux и Citrix. За некои од овие решенија треба да се плати.


Уредите од типот SAP се достапни преку пазарот за SAP.

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА КОПИРАЊЕ

Брзина на читање (црно-бело/во боја)

Ве молиме погледнете ги наведените брзини на печатење

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

5,9 сек. / 7,4 сек.

Резолуција на копирање

Читање: 600 dpi x 600 dpi


Печатење: 600 dpi x 600 dpi

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Намалување/зголемување

Зум: 25-400% со чекор на зголемување од 1%


Фиксен сооднос на зумирање: 25%, 50%, 70%, 100%, 141%, 200%, 400%

СПЕЦИФИКАЦИИ НА СКЕНИРАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно (DADF 50 листови)

Поддржана големина(и) на медиуми

A4, A5, B5, прилагодени големини: 140 mm до 216 mm x 128 mm до 356 mm (при снабдување преку DADF)

Поддржана тежина(и) на медиуми

Еднострано скенирање: 50 до 105 gsm (DADF)


Двострано скенирање: 64 до 105 gsm (DADF)

Резолуција на скенирање

Црно-бело скенирање: 100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 dpi x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi


Скенирање во боја: 100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi

Двострано скенирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Брзина на скенирање

Црно-бело еднострано: 35 слики/мин. (A4, 300dpi X 300dpi), црно-бело двострано: 11 слики/мин. (A4, 300dpi X 300dpi)


Еднострано во боја: 35 слики/мин. (A4, 300dpi X 300dpi), двострано во боја: 11 слики/мин. (A4, 300dpi X 300dpi)

Методи на скенирање

Директно скенирање: функцијата за испраќање во боја е стандардно присутна.


Скенирање со повлекување: скенирањето со повлекување од тип TWAIN/WIA е достапно кај сите модели.


Скенирање на USB мемориски уред: достапно кај сите модели


Скенирање на мобилни уреди, уреди поврзани на интернет: достапен е широк избор на решенија за да се обезбеди скенирање на мобилни уреди и уреди поврзани на интернет во зависност од вашите потреби. Ве молиме обратете се кај вашиот претставник за продажба за дополнителни информации.

Спецификации на скенирање со повлекување

Скенирање со повлекување од тип TWAIN/WIA


Windows XP


Windows Vista/Windows 7/Windows 8/Window8.1


Mac Scan (само преку TWAIN)


Mac OS X 10.5.8 или понов


*Драјверите се достапни преку http://software.canon-europe.com.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

Изборен/стандарден

Стандардно

Резолуција на испраќање

100 dpi, 150 dpi, 200 dpi x 100 dpi, 200 dpi, 300 dpi, 200 dpi x 400 dpi, 400 dpi, 600 dpi

Дестинации

E-пошта, факс, PC (SMB, FTP)

Адресар/ броеви за брзо бирање

LDAP (макс. 50 со можност за пребарување), локално (макс. 300 вклучувајќи и 281 број за брзо бирање)

Формати на фајлови

SMB: JPEG, TIFF, PDF, компактен PDF, PDF фајлови со можност за пребарување


E-пошта: PDF, компактен PDF, PDF фајлови со можност за пребарување

Изборни универзални комплети на функции за испраќање

Комплет безбедносни функции за испраќање на PDF - E1@E: испраќајте шифриран PDF и додавајте дигитален потпис на уредот кај PDF фајловите.

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ФАКС

Изборен/стандарден

Стандардно

Брзина на модем

Super G3 33,6 kbps (до 3 секунди по страница¹)

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi


Фино: 200 x 200 dpi


Супер фино: 200 x 400 dpi


Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 512 страници¹

Броеви за брзо бирање

Макс. 281

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање

Секвенцијално пренесување

Макс. 310 адреси

Резервна копија на меморија

Да

Други опции

Проследување преку факс, двоен пристап, PC факс (само TX)

ОПШТИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Потребно време за загревање

Прибл. 34 секунди од моментот на ВКЛУЧУВАЊЕ

Враќање во функција од режим на мирување

10 секунди или помалку

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed,1000BaseT/100Base-TX/10Base-T, 1 x USB Host (преден), 1 x USB Host (заден), 1 x USB уред


Препорачано безжично решение од трети производители е Silex SX-BR-4600WAN. За повеќе детали ве молиме погледнете ја веб-страницата www.silex-europe.com

Мрежни протоколи

TCP/IP* (LPD/Port 9100/WSD/IPP/IPPS/SMB/FTP), IPX/SPX (NDS, Bindery)


*Поддршка за IPv4/IPv6

PROCESSOR SPEED

Меморија

1,0 GB

Хард диск драјв

НЕМА

Контролен панел

QVGA LCD екран во боја од 8,9 cm (3,5 инчи) кој поддржува допир/прелистување

Димензии (Ш x Д x В)

Стандардно:


511 mm x 564 mm x 610 mm


По избор:


C1335iF со единица за снабдување на касетата-AJ1: 511 mm x 564 mm x 1035 mm


C1335iF со единица за снабдување на касетата-AK1: 511 mm x 564 mm x 1035 mm


C1335iF со рамно подножје од тип-F1: 511 mm x 564 mm x 1035 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д)

852 mm x 858 mm (главна единица + отворен повеќенаменски фах + отворени фиоки на касети)

Тежина

Прибл. 43kg без тонер

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80 % RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10 %), 50/60 Hz (±2 Hz), 3,7 Amp

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1,5 KW


Режим на подготвеност: прибл. 30 W


Режим на мирување: прибл. 1,0 W или помалку¹


Време за ставање на уредот во режим на мирување: 60 сек.


Рејтинг за типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)²: 1,2 kWh


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Нивоа на шум

Нивоа на шум на звучен притисок¹


(референтни податоци, LpAm, положба на стоење до уредот):


Активен режим: 51 dB


Режим на подготвеност: бесшумно (помалку од 30 dB)

Софтвер и управување со печатач

iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди


eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање на бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.


Систем за далечински фирмвер (GDLS): овозможува далечинска дистрибуција на фирмвер


Далечински кориснички интерфејс (RUI): веб-базиран интерфејс до секој уред, кој помага да се обезбеди далечинско управување и контрола врз уредите.


Алатка за конфигурирање на драјвер на Canon: алатка за менување на фабричките зададени подесувања на драјверите за печатење на Canon (достапна само при сервисирање)

SOFTWARE AND PRINTER MANAGEMENT 2

Сигурносни функции

Стандардно:


Филтрирање на IP/Mac адреса, IPSEC, SNMP V3.0, IEEE 802.1X, безбедно печатење, ID на оддел


По избор:


Комплет безбедносни функции за испраќање на PDF - E1@E


За следните елементи потребен е uniFLOW: функција My Print Anywhere за безбедно печатење

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Шише со тонер

C-EXV 48 црн/цијан/магента/жолт тонер (потрошувачка: BK 16.500 / CMY 11.500 страници)¹

ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ

Единица за снабдување на касетата

Име: единица за снабдување на касетата-AJ1


Опис: изборна единица за снабдување на касетата со капацитет на хартија од 1 x 550 листови. Го зголемува капацитетот за хартија на касетата до 1.200 листови.


Димензии (Ш x Д x В): 511 mm x 508 mm x 425 mm


Тежина: прибл. 15 kg


Име: единица за снабдување на касетата-AK1


Опис: изборна единица за снабдување на касетата со капацитет на хартија од 3 x 550 листови. Го зголемува капацитетот за хартија на касетата до 2.300 листови.


Димензии (Ш x Д x В): 511 мм x 508 мм x 425 мм


Тежина: прибл. 19 kg

-

Хардверска дополнителна опрема 1

Рамно подножје од тип-F1: подножјето може да се постави под стандардниот касетен модул за да го подигне уредот кога стои самостојно. (висина на подножје: 426 mm)

Hardware accessories 2

Додаток со читач на картички со копирање-H1


ТЕЛЕФОН-J1 ЕВРОПА/ТЕЛЕФОН-J1 SA


Читач на картички со копирање-F1


Комплет со MiCARD додаток-A1

Дополнителна опрема за контролорот за печатење

КОМПЛЕТ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ НА БАР-КОДОВИ-D1@E: овозможува печатење на бар-кодови преку употреба на технологијата Jet Caps.

DOCUMENT PUBLISHING

System accessories

Комплет за интерфејс за контрола на копирање-A1: овозможува поврзување (CCVI I/F) помеѓу терминал за контрола на копирање од трети страни и серијата imageRUNNER/iR-ADV од Canon заради намалување на трошоците.

DEVICE SECURITY ACCESSORIES

Дополнителна опрема за безбедност на документи

Комплет безбедносни функции за испраќање на PDF - E1@E: испраќајте шифриран PDF и додавајте дигитален потпис на уредот кај PDF фајловите.

Дополнителна опрема за пристапност

РАЧКА ЗА ПРИСТАП НА ADF УРЕДОТ-A1: се прикачува на механизмот за снабдување со документи, олеснувајќи го пристапот за корисниците кои седат.

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 1 ват не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Врз основа на покриеност од 5% (A4)

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Режимот на мирување со потрошувачка од 1 ват не е достапен во сите околности. Одредени опции и конфигурации на мрежата може да го спречат уредот да премине во режим на мирување. Ве молиме погледнете го водичот за корисници за да добиете повеќе информации


² Типичната потрошувачка на електрична енергија (TEC) ја означува типичната потрошувачка на електрична енергија на уредот во период од 1 недела, измерена во киловат-часови (kWh). Методологијата за тестирање е дефинирана од страна на Energy Star (http://www.eu-energystar.org).

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 7779

¹ Врз основа на покриеност од 5% (A4)