Canon imageFORMULA ScanFront 330 Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Мрежен скенер со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна/задна/двострано

Интерфејс

LAN 10BaseT/100Base TX приклучок


4 x USB 2.0 за USB мемориски уред, USB тастатура, USB глувче

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 310 (Ш) × 161 (Д) × 215 (В) mm

-

Отворен фах: 310 (Ш) × 297 (Д) × 565 (В) mm

Тежина

Прибл. 3,6kg

Потреби за напојување

AC100-240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 30W, режим на мирување 1W

Работни услови

10 - 32,5°C (50 - 90,5°F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

30стр./мин. / 60слики/мин.

Боја

25стр./мин. / 40слики/мин.

Излезна резолуција

100 x 100dpi, 150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Излезен режим

Црно-бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст (II), тонови на сиво со 256 нивоа(8-битни), 24-битни бои, автоматско откривање на боја

Дневен работен циклус

Прибл. 3000 скенирања / ден

КАРАКТЕРИСТИКИ НА МРЕЖА

Скенирање во фолдер

Поддржан протокол: SMB

Скенирање во е-mail

Поддржан протокол: SMTP


SMTP проверка на идентитет: поддржана


Поддржани сервери: MS Exchange Server, Sendmail, Postfix, Lotus Domino Server

Скенирање на FTP адреса

Поддржан протокол: FTP


Поддржани FTP сервери: IIS, ProFTPD, VSFTP

Скенирање во факс

преку FAX сервер и FAX снабдувач на услуги (SMTP)

Скенирање за печатење

преку ScanFront Extended Service

Скенирање на USB мемориски уред

Поддржан систем на фајлови: FAT 16 / FAT32

Оперативен панел (контролoр)

8,4" (800 x 600) TFT LCD екран на допир

Проверување идентитет на корисник

Преку проверка на уред


Преку проверка на сервер: едноставен / активен директориум

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

50,8 - 216mm

Должина

53,9 - 355,6mm

Дебелина

Автоматско снабдување: 52 - 209g/m² (0,06 -0,25mm)


Рачно снабдување: 40 - 209g/m² (0,05 -0,25mm)

Режим за долги документи

1000mm макс.

Скенирање на картички

Големина: 53,9 x 85,5mm


Дебелина: не повеќе од 300g/m² (поддржани се картички со релјефни букви)

Одвојување на листови

Валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

50 листови (80 g/m²)

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

-

Испраќање e-mail пораки на сопствената адреса, ад хок факс, искосување, автоматско откривање на големина на страница, ултразвучно откривање на двојно повлекување, прескокнување на празна страница, препознавање ориентација на текст, ротација на слика, изоставување на бои (RGB), спречување на пробивање на боите / отстранување позадина, скенирање со превиткување, прилагодено доделување имиња, создавање прилагоден индексен фајл.

ECOPY SHARESCAN SERVER PC REQUIREMENTS

Софтверски алатки

ScanFront Administration Tool


ScanFront Extended Service


Комплет за развој на софтверот ScanFront (SDK)**


Комплет алатки за веб-апликации (SDK)**

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

-

Комплет за замена на валјаци

Одрекување од одговорност

** достапен преку програмата за развој на деловни решенија на Canon - www.canon-europe.com/bsdp

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.