Canon imagePRESS C10000VP

imagePRESS C10000VP

imagePRESS C10000VP овозможува повисоко ниво на дигитално печатење во боја и претставува комбинација од исклучителен квалитет, продуктивност и разновидни опции со брзина до 100 стр./мин. наменета за многубројни различни апликации.

Придобивки

  • Оптимална продуктивност со обемна палета на медиуми до 350 gsm
  • Брзини до 100 стр./мин. дури и при долготрајно користење или извршување задачи со различни медиуми
  • Исклучителен квалитет на боите од првото до последното печатење
  • Регистрација со голема прецизност
  • Зголемени можности за завршни обработки од Canon и 3-ти страни
  • Исклучително време на активна работа

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon imagePRESS C10000VP

Оптимална сеопфатна продуктивност


Непроменетите брзини до 100 стр./мин. нудат оптимална сеопфатна продуктивност без компромиси во квалитетот. Исто така, уредот може да работи на максимална брзина и да печати двострано на медиуми со тежина до 350 gsm без напор. Уредот со двојно фиксирање и напредно ладење овозможува подобро ракување со различни медиуми и стабилни перформанси на фиксирање при голема брзина. Воздушниот компресор спречува снабдување со повеќе листови за да овозможи печатење на тенки и обложени медиуми со мала тежина до 70 gsm, без заглавување на хартијата. Автоматската контрола на регистрацијата го минимизира чекањето, а операторското одржување го забрзува сервисирањето и одржувањето.

Извонреден квалитет на печатење


Иновативните технологии овозможуваат најсовремен квалитет од првото до последното печатење без намалување на продуктивноста. Новосоздадениот Consistently Vivid (CV) тонер на Canon ја подобрува ефикасноста на пренос за добивање подобра доследност на боите и прецизност кај голем број различни медиуми - дури и кај медиумите со текстура - а водичот за корекција на закосувањето овозможува активна регистрација во секое време со голема прецизност. Ласерскиот уред R-VCSEL достигнува резолуција од 2.400 dpi за печатење текст и слики со голема прецизност. Шаблоните на екранот со точки во вид на поместувања или шаблоните на екранот базирани на линии нудат поголема флексибилност. Вградениот спектроскопски сензор и новата технологија за прилагодување повеќе густини (Multi D.A.T) овозможуваат калибрација на бои во реално време за да обезбедат доследен квалитет – со минимална интервенција од страна на корисникот.

Максимална разновидност


imagePRESS C10000VP нуди обемен избор на дигитално поврзување и внатрешни завршни обработки за иновативни апликации со голем број различни медиуми. Избор на контролери, меѓу кои и EFI (две опции), PRISMAsync и CREO. Контролерот PRISMAsync нуди една точка на контрола за целата ваша продукција, со интуитивно ракување и ефикасна поделба на задачите, а се одликува и со IPDS функција за печатење трансакции. Контролерот EFI поддржува брзо печатење на променливи податоци со Fiery за да можете да печатите со огромни можности за прилагодување. Контролерот CREO е идеален за графички уметности и може да се интегрира во професионални работни процеси со отворено поврзување преку JDF стандарди. Избор на можности за автоматизирани внатрешни завршни обработки, во кои спаѓаат изработка на брошури, внатрешно совршено спојување, редење со голем капацитет и повеќе опции за превиткување заедно со уреди со внатрешна завршна обработка од трети страни. Новата професионална единица за правење дупки поддржува многубројни дополнителни формати, а достапно е и внатрешно втиснување.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon imagePRESS C10000VP, неговите функции и можности.

Сликите од производите имаат само илустративна намена. Одредени функции се изборни. Ве молиме погледнете ги спецификациите на производот или обратете се кај вашиот претставник за продажба од Canon за дополнителни информации.