Печатачи од врвна класа

Canon imagePRESS V1350

Спецификации

Спецификации

 • Големи брзини на печатење

  135 стр./мин. во A4-формат

 • Резолуција на печатење

  2400 x 2400 dpi

 • Поддржани тежини на медиуми

  500 gsm

 • Автоматизирани прилагодувања

  Вграден спектрофотометриски сензор

 • Сеопфатна регистрација

  0,5 mm

Детални спецификации

Главен уред

 • Тип на машина
  Дигитална машина за печатење во боја со опција за отсекување хартија
 • Основни функции
  Печатење
 • Брзина на процесор
  1,8 GHz Dual
 • Контролен панел
  10,1 инчи
 • Меморија
  6 GB
 • Простор за складирање
  SSD 1 TB
 • Приклучок за интерфејс
  МРЕЖА
  Стандардно: 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T
 • Внес на хартија
  Стандардно: 1.000 листови
  Механизам 1000 x1, POD Deck (1.000+1.000+2.000) x2
 • Капацитет за снабдување со хартија (A4, 80 gsm)
  Максимум: 9.000 листови
 • Опции за завршна обработка
  Подредување, групирање, офсет печатење, захефтување, средишно спојување, правење дупки (повеќе шаблони), вметнување документи, превиткување (C-, Z-, на половина, двојно паралелно, наизменично Z-превиткување), отсекување
 • Поддржани видови на медиуми
  Тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, обложена, со релјеф, за поврзување, транспарентна, етикети, однапред издупчена, меморандуми, индексна, паус, транспарентна фолија, провидна фолија,
 • Поддржани големини на медиуми
  SRA3S、A3S、A4L、A4S、B4S、B5L、B5S、 13""×19""S、12""×18""S、11""×17""S、 LGLS、LTRL、LTRS、EXECL、8KS、16KL、16KS、 Приспособено (182,0×182,0 mm-330,2×762 mm)
 • Поддржани тежини на медиуми
  60-500 gsm
 • Димензии (Ш x Д x В)
  2.691 x 1.165 x 1.456 mm
 • Простор за инсталирање (Ш x Д)
  5.218 x 1.875 (машина, магацин, единица за завршна обработка)
 • Тежина
  1.065 kg (машина)

Спецификации за печатење

 • Метод на печатење
  Печатење во боја со ласерски зраци
 • Брзина на печатење
  ВО БОЈА: 135 стр./мин., ЦРНО-БЕЛО: 130 стр./мин.
 • Препорачан месечен обем на печатење
  до 1,2 милиони страници /A4
 • Максимален месечен обем на печатење
  2,4 милиони страници /A4
 • Толеранција за порамнување
  0,5 mm
 • Резолуција на печатење (dpi)
  2.400 x 2.400 dpi
 • Јазици за опис на страница
  PS3, PCL6

Спецификации на контролорот за печатење Fiery

 • Изборно/стандардно
  Изборно
 • Име
  imagePRESS Server E9000
 • Резолуција на печатење (dpi)
  1200 x 1200, 600 x 600
 • Јазици за опис на страница
  PS3/PCL6
 • Меморија
  32 GB
 • Хард диск
  480 GB (2,5" SSD)
  2 x 2 TB (3,5" HDD)
 • Брзина на процесор
  Intel Xeon 4214 Dual 3,20 GHz, 12 јадра
 • Систем
  FS500Pro
 • Фонтови
  138 PS-фонтови
 • Поддржани оперативни системи
  Windows 8.1 32 и 64 бита / Windows 10 32 и 64 бита / Windows 11 / Windows 2012 R2 само 64 бита/ Windows Server 2016 64 бита / Windows Server 2019 64 бита / Windows Server 2022 64 бита /MAC OS (10.14, 10.15, 11, 12)
 • Интерфејс
  2 x етернет (1000Base-T/100Base-TX/10Base-T), USB3.0 x 7
 • Мрежни протоколи
  TCP/IP (FTP, SMTP, POP, HTTP, SNMP, LDAP, SMB,
  LPD, IPP, WS-Discovery, Bonjour, директно печатење од мобилни уреди,
  Port 9100, 802.1X, DHCP, DNS, NTP)
 • Директно печатење
  PDF2, EPS, TIFF, JDF1.8/JMF
 • VDP
  PPML3.0, PDF/VT-1, PDF/VT1, VPS, FreeForm Plus
 • Стандардни функции на контролорот за печатење Fiery
  Fiery Command WorkStation 6 / Paper Catalog / Fiery Spot-On / Fiery Remote Scan / Fiery Hot Folders & Virtual Printers
 • Опции на контролорот за печатење Fiery
  Fiery Impose / Fiery Compose / Fiery Impose and Compose / Fiery Graphic Arts Package / комплет со отстранлив HDD
 • HW-платформа
  NX Premium
 • Димензии (Ш x Д x В)
  235 mm x 464 mm x 527 mm
 • Тежина
  17 kg

Спецификации на контролорот PRISMAsync

 • Изборно/стандардно
  Изборно
 • Име
  PRISMAsync за iPR V1350
 • Резолуција на печатење (dpi)
  1200x1200 dpi, 600x600 dpi
 • Јазици за опис на страница
  Postscript L3, PDF 2.0, APPE V5.7, PPML, IPDS (усогласеност со стандардот IS/3), PCL/PJL (трансакциско печатење)
 • Меморија
  16 GB
 • Хард диск
  500 GB + 1 TB
 • Брзина на процесор
  Intel Core i7-8700
 • Систем
  Mark 9
 • Фонтови
  139 фонтови од тип 1 за романски јазици; Увезување PS-фонтови од страна на корисник преку Уредувач за поставки; Изборни азиски фонтови за Adobe: Јапонски: 5 фонтови Кинески: 2 фонтови за едноставен кинески, 1 фонт за традиционален кинески; Корејски: 1 фонт за корејски
 • Поддржани оперативни системи
  Windows 8.1 (32/64 бита) и 10, Server 2012 R2, 2016, 2019 MacOS 10.15 (64 бита), MacOS 11, MacOS 12
 • Интерфејс
  Етернет 10/100/1000 BaseT x 2 USB3.0x8
 • Мрежни протоколи
  TCP/IP, поддршка за IPv6, IPSec, NetBEUI/SMB (автоматски папки, скенирање кон датотека), безбеден IPP, SNMP V3, Job MIB, HTTP, HTTPS, печатење преку приклучок (port9100), LPR/LPD, JDF/JMF, LDAP, WebDav.
 • Директно печатење
  PDF, JDF
 • VDP
  PDF/VT-1, PPML
 • Стандардни функции на контролорот PRISMAsync
  PS/PDF, планер, повеќе редови за чекање/автоматски папки, проследување, сметководство, скенирање, PPML, далечински управувач, далечинска услуга, проверувач на интегритет, Windows 10 LTSC
 • Опции на контролорот PRISMAsync
  E-shredding, напредно управување со бои, напредно вметнување, DocBox, програмирање страници, DP-врска, PCL6 TP, IPDS, PDF за IPDS
 • Димензии (Ш x Д x В)
  200 mm x 430 mm x 420 mm
 • Тежина
  18 kg

Потрошни материјали

 • Картриџи со тонер
  Тонер T14 BK/C/M/Y

Излезни опции

 • Единица за завршна обработка со захефтување
  Единица за завршна обработка со захефтување AG1
  Капацитет на горен фах (A):
  A4/A4R/A5R/A3/SRA3/13”x19” 1.000 листови (52-300 gsm) / 200 листови (301-350 gsm)
  Долги листови (должина од 487,7 mm до 762 mm) 100 листови (52-79 gsm) / 50 листови (80-150 gsm) / 25 листови (151-300 gsm) / 20 листови (301-350 gsm)
  Капацитет на долен фах (B):
  A4 4.000 листови (52-80 gsm) / 3.000 листови (80,1-300 gsm),
  A4R 2.000 листови (52-300 gsm),
  A3 1.500 листови (52-300 gsm),
  SRA3 1.000 листови (52-300 gsm),
  200 листови од каква било големина (301-350 gsm)
  Тежина на хартија: 52 до 350 gsm
  Позиција на единица за захефтување: во агол, двојно
  Капацитет на единица за захефтување: A4: 100 листови, A3/A4R: 50 листови
  Димензии (Ш x Д x В): 800 mm x 792 mm x 1.239 mm (со фах за долги листови: 1.136 mm x 792 mm x 1.239 mm)
 • Единица за завршна обработка на брошури
  Единица за завршна обработка на брошури AG1
  Капацитет на фах / Тежина на хартија / Положба на единицата за захефтување / Капацитет
  на единицата за захефтување: исто како единицата за завршна обработка со захефтување-YN2A
  Големина на хартија за спојување брошури: A3, A4R, SRA3, 13”x19”, слободна големина (210 x 279,4 mm до 330,2 x 487,7 mm)
  Тежина на хартија за спојување брошури: листови за содржина од 52-220 gsm, листови за корици од 64-300 gsm
  Капацитет на единицата за захефтување за спојување брошури: 25 листови (52-80 gsm, вклучува корици)
  Димензии (Ш x Д x В): 800 mm x 792 mm x 1.239 mm (со
  фах за долги листови: 1.136 mm x 792 mm x 1.239 mm)
  Тежина: прибл. 180 kg
  Напојување: 220-240 V, 50-60 Hz, 8 A
  Капацитет за групно превиткување без захефтување: до 5 листови (60 до 105 gsm)
  Извор на напојување: 100-240 V, 50/60 Hz, 2,8 A
  Димензии (Ш x Д x В): 896 × 765 × 1.040 mm (кога фахот за проширување е извлечен)
  Тежина: прибл. 110 kg
 • Превиткување хартија
  Поддржани видови на превиткување: Z-превиткување, наизменично Z-превиткување, C-превиткување, превиткување на половина, двојно паралелно превиткување
  Прифатливи видови на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, за поврзување
  Прифатливи големини на хартија:
  Z-превиткување: A3, A4R , B4
  Наизменично Z-превиткување, C-превиткување, превиткување на половина, двојно паралелно превиткување: A4R
  Прифатлива тежина на хартија:
  Z-превиткување, наизменично Z-превиткување, C-превиткување, превиткување на половина: 60 до 105 gsm
  Двојно паралелно превиткување: 60 до 90 gsm
  Извор на напојување: од единицата за завршна обработка
  Димензии (Ш x Д x В): 336 × 793 × 1.190 mm
  Тежина: прибл. 71 kg
 • Вметнување документи
  Број на фахови: 2
  Капацитет на фах: горен фах: 200 листови (80 gsm), долен фах: 200 листови (80 gsm)
  Прифатливи видови на хартија: тенка, обична, рециклирана, во боја, дебела, однапред издупчена, меморандуми, за поврзување, обложена, картички, паус, со текстура
  Прифатливи големини на хартија: SRA3, A3, A4, A4R, B4, B5, B5R, прилагодена големина (182,0 × 182,0 mm до 330,2 × 487,7 mm)
  Прифатлива тежина на хартија: 60 до 300 gsm
  Извор на напојување: 100-240 V/50/60 Hz 1,0 A
  Димензии (Ш x Д x В): 336 × 793 × 1.407 mm (ширина без фах за документи)
  Тежина: прибл. 61 kg
 • Единица за правење дупки
  (Потребна е или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА СО ЗАХЕФТУВАЊЕ-AG1 или ЕДИНИЦАТА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-AG1)
  Две или четири дупки
  Вид на правење дупки: BT1: избор од 2 дупки и 4 дупки (FRN),
  BU1: 4 дупки (Шведска)
  Тежина на хартија при правење дупки: 60-300 gsm
  Големина на хартија при правење дупки:
  2 дупки: A3, A4, A4R,
  Слободна големина (182 x 182 mm до 297 x 432,0 mm, освен 203 x
  257 mm до 297 x 270 mm)
  4 дупки: A3, A4, слободна големина (257 x 182 mm до 297 x 432 mm)
 • Единица за отсекување брошури
  Потребна е единица за завршна обработка на брошури-AF1
  Отсекување по ширина: 2-28 mm
  Отсекување по дебелина: до 50 листови (вклучува корици)
  Тежина на хартија: 60 до 300 gsm
  Капацитет на фах за отсекување: прибл. 5.000 листови (ширина на отсекување од 20 mm, A4, 80 gsm)
  Димензии (Ш x Д x В): 2.095 mm (вклучувајќи продолжеток, подвижна лента и излезен фах) x 790 mm x 1.040 mm
  Тежина: прибл. 178 kg (вклучувајќи подвижна лента и излезен фах)

Други опции

 • Картриџ за единицата за захефтување
  ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-N1 - за захефтување (3 x 5.000 парчиња) (за единицата за завршна обработка со захефтување-AG1 и единицата за завршна обработка на брошури-AG1)
  ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-P1 - за средишно спојување (2 x 5.000 парчиња) (за единицата за завршна обработка на брошури-AG1)
 • Потрошни материјали
  Тонер T14 BK/C/M/Y