Canon i-SENSYS MF6140dn Спецификации

ТИП

Тип на машина

"Сè-во-едно" црно-бел ласер

Достапни функции

Печатење, копирање, скенирање и испраќање на факсови

ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење

До 33 стр./мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 600 dpi со технологијата за автоматско усовршување на слика

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Време за печатење на првата страница

6 секунди

Двострано печатење

Автоматски

Јазици на печатач

UFRII-LT, PCL5e, PCL6

Фонтови

55 PCL фонтови (45 со променлива големина, 10 бит-мапирани)

Маргини на печатење

5 mm- горе, долу, лево и десно (плик: 10mm - горе, долу, лево и десно)

Режим на заштеда на тонер

Да

Печатење од мемориски медиуми

Поддржани мемориски медиуми


USB мемориски уред


Поддржани типови на фајлови:


JPEG, TIFF

КОПИР

Брзина на копирање

До 33 коп./мин. (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

8 секунди

Резолуција на копирање

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст, текст/фотографија, текст/фотографија(квалитет), фотографија

Двострано копирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Повеќекратно копирање

До 99 копии

Намалување / зголемување

25-400% со 1% чекор на зголемување

Режим на заштеда на тонер

Да

Други карактеристики

Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

ФУНКЦИИ НА ИСПРАЌАЊЕ

Скенирање кон сервер за фајлови

SMB: JEPG, TIFF, PDF, компактен PDF

Скенирање кон е-mail

SMTP, POP3: JEPG, TIFF, PDF, компактен PDF

Скенирање на USB мемориски уред

JPEG, TIFF, PDF, компактен PDF

СКЕНЕР

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi


Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

ФАКС

Брзина на модем

Super G3 33,6kbps (до 3 секунди/страница¹)

Режим на прием

Само факс, факс/тел. автоматско префрлување, режим на одговор, рачно

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi


Фино: 200 x 200 dpi


Фото: 200 x 200 dpi


Супер фино: 200 x 400 dpi


Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 512 страници¹

Броеви за брзо бирање

Макс.


200 (вклучувајќи 19 за бирања со еден допир)

Групно бирање/одредишта

Макс.


199 броеви за бирање/ макс.199 одредишта

Секвенцијално пренесување

Макс.


210 локации

Резервна копија на меморија

1 час

Двострано користење на факс

Да (праќање и прием)

Други функции

Препраќање на факс, двоен пристап, далечински прием, PC факс (само TX), DRPD, ECM, автоматско повторно бирање, извештај за резултати од TX, извештај за резултати од RX, извештај за управувањето со комуникациите

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Тип на скенер

Рамно лежиште и двостран автоматски механизам за снабдување со документи (DADF)

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови


Повеќенаменски фах за 50 листови


DADF за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 500 листови

Излезно лежиште за хартија

150 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, транспарентна, етикети, пликови, хартија за банкноти, поштенски картички, картички со индекс

Големини на медиум

Касета и изборна касета:


A4, A5, B5, правни, писма, извршни


Повеќенаменски фах:


A4, A5, B5, правни, писма, извршни, STMT, поштенски картички, картички со индекс, пликови (COM10, Monarch, DL, ISO-C5), прилагодени големини: ширина 76 до 216 mm; должина 127 до 356 mm.


DADF:


Еднострано скенирање: A4, A5, правни, писма, STMT, B5, B6, прилагодени големини (Ш x Д): макс. 215,9 mm x 355,6 mm мин. 128 mm x 139,7 mm) Двострано скенирање: A4, A5, правни, писма, B5, B6

Тежини на медиум

Касета и изборна касета: 60 до 128 g/m²


Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²


DADF: еднострано скенирање: 50 до 105 g/m², двострано скенирање: 64 до 105 g/m²

ИНТЕРФЕЈС И СОФТВЕР

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed,10BASE-T/100BASE-TX

Компатибилност со оперативни системи

Windows 8/ 7/ Vista/ XP/ Server 2012¹/ Server 2008 R2¹/ Server 2003¹/ Server 2008¹


Mac OS X верзија 10.5.8 и понова


Linux²

Мрежен протокол

Печатење:


LPD, RAW, WSD-Print (IPv4,IPv6)


Скенирање:


E-mail, SMB, WSD-Scan (IPv4, IPv6)


TCP/IP апликативни услуги:


Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS, POP3(автентикација за SMTP), SMTP (IPv4,IPv6)


DHCP, BOOTP, RARP, ARP+PING, Автоматска IP адреса, WINS (IPv4)


DHCPv6 (IPv6)


Управување:


SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)


Безбедност:


IEEE802.1X, SNMPv3, HTTPS, IPSEC

Софтвер и управување со печатач

Presto! Page Manager, MF toolbox, далечински кориснички интерфејс (RUI), управување со ID за оддели

Mobile Print

Google Cloud Print


Apple AirPRINT


Апликација Canon Mobile Printing за (iOS/Android)


Апликација Canon Mobile Scanning For Business (iOS/Android¹)

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Работен циклус

Макс.


50.000 страници месечно

Потребно време за загревање

Прибл.


11 секунди од моментот на вклучување или помалку

Меморија

256 MB (споделена)

Контролен панел

5-линиски црно-бел LCD екран

Димензии со фахови (Ш x Д x В)

390 mm x 473 mm x 431 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

590 mm x 1279 mm x 933 mm (со прикачена изборна касета за хартија)

Тежина

Прибл. 19,1 Kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240 V (±10%), 50/60 Hz (±2 Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1200 W


При работа: 550 W


Режим на подготвеност: прибл.


9 W


Режим на мирување: прибл. 2,2 W


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,3 kWh/неделно


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук¹


Активен режим: 6,8 B(A) или помалку


Режим на подготвеност: нечуен


Звучен притисок¹


Активен режим: 53,0 dB(A) или помалку


Режим на подготвеност: нечуен

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџи

Картриџ 719 (2.100 страници¹)


Картриџ 719 H (6.400 страници¹)

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА/ОПЦИИ

Делови

МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ХАРТИЈА PF-44 (касета за 500 листови)


TEL 6 комплет со долг кабел (телефон со слушалка)

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Скенирање преку мрежа не е поддржано


² Дистрибуција преку интернет. Само поддршка за печатење.

¹ Издадено во јуни 2014 година

¹ Измерено според ISO7779. Прикажано во согласност со ISO 9296. "Нечујно" значи дека притисокот на звук од позиција на набљудувач е помал од апсолутната критериумска вредност за шум во заднина во согласност со ISO7779.

¹ Врз основа на ISO/IEC19752