Деловни инк-џет печатачи од WG7550F Canon
Спецификации

Детални спецификации

Печатач

Број на модел

WG7550F

Максимална резолуција на печатење

1200 x 1200 dpi

Мастило/глава за печатење

Тип: долгнавеста глава со технологија FINE

Резервоар со мастило: црна/цијан/магента/жолта

Серија на резервоар за мастило: PGI-7500 

Предвиден број на страници: XL = 20.000 страници BK, XL - 16.500 страници C/M/Y

Брзина на печатење

Документ: во боја, црно-бело1

Еднострано, општ режим (600 dpi), касета 1

До 50 стр./мин.

Документ: во боја, црно-бело2

Еднострано, режим за канцелариски документи (300 dpi), касета 1

До 80 стр./мин.

Документ: во боја, црно-бело3

Двострано, општ режим (600 dpi), касета 1

До 25 стр./мин.

Документ: во боја, црно-бело4

FPOT во режим на подготвеност/еднострано, касета 1

Прибл. 6,5 сек.

Документ: во боја, црно-бело5

FPOT во режим на мирување/еднострано, касета 1

Прибл. 12,5 сек.

Максимална големина на медиуми (ШxД)

Опцијата за долга хартија е стандардно исклучена:

* Поддржано со фирмверот 1.0 или 1.1

Касета: 297 x 431,8 mm (11,7"x17")

Повеќенаменски фах: 330,2 mm x 482,6 mm (13"x19")6

Поддржани големини на медиуми

A5, A4, A3, B5, B4, извештаи, извршни, писма, правни, 11×17, 12×18, SRA3, 13×19, K8, K16, канцелариска хартија/превиткување, Oficio, G-писмо, A-писмо, G-правни, A-канцелариска хартија, B-Oficio, M-Oficio, E-Oficio, A-Oficio, F4A, FS(индиски правни), 4x6", 5x7", 8x10", 10x12", 13×19", COM10, Monarch, ISO-C5, DL, прилагодена големина (до 330,2 mm x 711,2 mm или 330,2 mm x 482,6 mm)7

Маргина на печатење

Печатење со рабови

Автоматско двострано печатење со рабови: горе, долу, лево, десно: 4 mm од секоја страна8

Поддржани видови и големини на медиуми по касета - касета 1

Тенка хартија (52-63 g/m2), обична хартија (64-105 g/m2), дебела хартија (106-220 g/m2), хартија во боја (64-82 g/m2), рециклирана хартија (64-105 g/m2), хартија за банкноти (83-99 g/m2): 

Големина: A5, A4, B5, извештаи, извршни, писма, K16, G-писмо

Плик (75-105 g/m2): COM10, Monarch, ISO-C5, DL

Поддржани видови и големини на медиуми по касета - касета 2, 3

Вид: тенка хартија (52-63 g/m2), обична хартија (64-105 g/m2), дебела хартија (106-220 g/m2), хартија во боја (64-82 g/m2), рециклирана хартија (64-105 g/m2), хартија за банкноти (83-99 g/m2) 

Големина: A5, A4, A3, B5, B4, извештаи, извршни, писма, правни, 11×17, K16, K8, канцелариска хартија/превиткување, OFICIO, G-писмо, A-писмо, G-правни, A-канцелариска хартија, B-OFICIO, M-OFICIO, E-OFICIO, A-OFICIO, F4A, FS(индиски правни)

Поддржани видови и големини на медиуми по касета - касета 4

Вид: тенка хартија (52-63 g/m2), обична хартија (64-105 g/m2), дебела хартија (106-163 g/m2), хартија во боја (64-82 g/m2), рециклирана хартија (64-105 g/m2), хартија за банкноти (83-99 g/m2)9 

Големина: A5, A4, A3, B5, B4, извештаи, извршни, писма, правни, 11×17, K16, K8, канцелариска хартија/превиткување, OFICIO, G-писмо, A-писмо, G-правни, A-канцелариска хартија, B-OFICIO, M-OFICIO, E-OFICIO, A-OFICIO, F4A, FS(индиски правни)

Поддржани видови и големини на медиуми - повеќенаменски фах

Вид: тенка хартија (60-63 g/m2), обична хартија (64-105 g/m2), дебела хартија (106-256g/m2), хартија во боја (64-82 g/m2), рециклирана хартија (64-105 g/m2), хартија за банкноти (83-99 g/m2)

Големина: A5, A4, A3, B5, B4, извештаи, извршни, писма, правни, 11×17, 12×18, SRA3, 13×19, K16, K8, канцелариска хартија/превиткување, OFICIO, G-писмо, A-писмо, G-правни, A-канцелариска хартија, B-OFICIO, M-OFICIO, E-OFICIO, A-OFICIO, F4A, FS(индиски правни), 4×6

Плик (75-105 g/m2): COM10、Monarch、ISO-C5, DL 

Мат фото-хартија од Canon: 4x6", 5x7", 8x10", 10x12", A4/LTR, A3, 13×19" 

Етикети (118-185 g/m2): A4, B4, писма

Капацитет на касетата за хартија (80 g/m2)

Касета 1, 2, 3, 4: секоја по 550 листови  

Повеќенаменски фах: 50 листови

Максимален капацитет на излезен фах (80 g/m2)

A3: 100 листови, A4/LTR: 250 листови

Поддржани видови на медиуми за двострано печатење

Вид: тенка хартија, дебела хартија, обична хартија, хартија во боја, рециклирана хартија, хартија за банкноти 

Големина/тежина: A5 - 12x18", 52-220 g/m2

Порамнување на главата за печатење

Автоматско прилагодување

Скенирање

Тип на скенер

Рамно лежиште и ADF

Сензор на скенерот

CIS×2 сензори

Дуплекс скенирање

Достапно (во едно поминување)

Оптичка резолуција

600 x 600 dpi10

Резолуција со можност за избирање

9600 x 9600 dpi11

Бит-длабочина за скенирање (влез/излез)

Сиви тонови: 10 бита/8 бита 

Во боја: 30 бита/24 бита (RGB 10 бита/8 бита за секоја боја)

Scanning speed

Документ (ADF):

Еднострано во боја: прибл. 40 слики/мин.

Документ (ADF):

Еднострано црно-бело: прибл. 40 слики/мин.

Документ (ADF):

Двострано во боја: прибл. 65 слики/мин.

Документ (ADF):

Двострано црно-бело: прибл. 65 слики/мин.12

Максимален капацитет за хартија (80 g/m2)

100 листови

Максимална големина на документ

Рамно лежиште: A3/ 11"x17"

ADF: A3/ 11"x17"

Копирање

Максимална големина на документ

A3/ 11"x17"

Поддржани големини на медиуми

A5, A4, A3, B5, B4, извештаи, извршни, писма, правни, 11×17, 12×18, SRA3, 13×19, K8, K16, канцелариска хартија/превиткување, Oficio, G-писмо, A-писмо, G-правни, A-канцелариска хартија, B-Oficio, M-Oficio, E-Oficio, A-Oficio, F4A, FS(индиски правни), 4x6", 5x7", 8x10", 10x12", 13×19", COM10, Monarch, ISO-C5, DL, прилагодена големина (до 330,2 mm x 711,2 mm или 330,2 mm x 482,6 mm)

Експозиција при копирање

9 нивоа

Брзина на копирање

Документ (A4/LTR) 

Оригинален метод на Canon/еднострано: 50 стр./мин. (во боја, црно-бело)13

Потребно време до излегување на првата копија

Документ: во боја 

sFCOT/еднострано: прибл. 5,8 сек.14

Зголемување

25-400% (со чекор на зголемување од 1%)

Повеќекратно копирање

До 999 копии

Факс

Применлива линија

PSTN (Public Switched Telephone Network)

Брзина на модем

Super G3 (до 33,6 Kbps) / G3 (до 14,4 Kbps)

Брзина на пренос

Црно-бело: прибл. 3 сек./страница (33,6 kbps)

Во боја: недостапно

Метод на компресија

Црно-бело: MH, MR, MMR, JBIG 

Во боја: недостапно15

Градација

Црна боја: 256 нивоа 

Во боја: недостапно

Резолуција на факс

8 точки/mm × 3,85 линии/mm (стандардно)

8 точки/mm × 7,7 линии/mm (Fine)

8 точки/mm × 15,4 линии/mm (Super Fine)

16 точки/mm × 15,4 линии/mm (Ultra Fine)

Големини на медиум

Испраќање: 11 x 17, LGL, LTR, A3, B4, A4, B516, A517 

Примање: 11 x 17, LGL, LTR, A3, B4, A4, B5, A5, 8K и 16K

Факс меморија

До 512 страници18

Автоматско вртење

Вртење со еден допир: до 19 (најдобар член)

Кодирано вртење: до 281 

Групно вртење: до 199

ИСПРАЌАЊЕ

Протокол за комуникација

FTP (TCP/IP), SMB (TCP/IP), SMTP

Максимална големина на документ

(Исто како функцијата за копирање)

Адресар

300 адреси

Резолуција на испраќање

204 dpi x 196 dpi, 300 dpi x 300 dpi

Формат на фајл

Една страница: TIFF (MMR), PDF, JPEG 

Повеќе страници: TIFF (MMR), PDF

Поддржани јазици за печатачи

UFR II / PCL6 (XL+5c19) / Adobe PostScript (сите стандардни)

Мрежа

Жичен LAN

Вид на мрежа: 1000 Base-T/ 100Base-TX/ 10Base-T 

Стапка за пренос на податоци: 1 Gbps(1000 Mbps)/100 Mbps/10 Mbps

Безжичен LAN

Вид на мрежа: IEEE 802.11 b/g/n 

Фреквентен опсег: 2,4 GHz 

Опсег: 50 m20 во затворени простории 

Безбедност: инфраструктурен режим; 128 (104)/ 64 (40) бита WEP, WPA-PSK(TKIP/AES), WPA2-PSK(TKIP/AES) Режим на пристапна точка; WPA2-PSK (AES-CCMP)

Директна врска (безжичен LAN)

Достапно

Оперативен систем

Поддржани оперативни системи

Windows: 

Windows 7 - Starter / Home Basic / Home Premium / Professional / Enterprise / Ultimate 

Windows 8.1 - 8.1 / Pro / Enterprise 

Windows 10 - Home / Pro / Enterprise 

Windows Server 2008 - Standard (x86/x64) / Enterprise Edition (x86/x64) / Datacenter (x86/x64) 

Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2016 


Mac: 

Вер. 10.16.0: OS 10.8 до 10.13 (некомпатибилност со 10.14) 

Вер. 10.17.0: OS 10.8 до 10.14 (некомпатибилност со 10.15)

Решенија за печатење

Canon Print Business

Достапно

Canon Print Service

Достапно

Mopria

Достапно

Apple Air Print

Достапно21

Google Cloud Print

Достапно22

NFC

Не е достапно

Директно печатење од медиуми (USB-мемориски уреди)

Компатибилен формат: компатибилност со USB 2.0 

Формат на датотеки: JPEG/TIFF/PDF

Други спецификации

Оперативен панел

Екран: LCD (5,0 инчи/TFT во боја) Јазик: можност за избор на 35 јазици: јапонски/англиски/германски/француски/италијански/шпански/холандски/португалски/норвешки/шведски/дански/фински/руски/чешки/унгарски/полски/словенски/турски/грчки/едноставен кинески/традиционален кинески/корејски/словачки/естонски/латвиски/литвански/романски/бугарски/хрватски/каталонски/арапски/малајски/баскиски/тајландски/виетнамски

Интерфејс

USB-приклучок за USB-мемориски уред: USB 2.0 Hi-Speed 

USB-приклучок за компјутер: USB 2.0 Hi-Speed 

За телефон: достапно 

За телефонска линија: достапно

Раб. услови

Температура: 5 до 35C(41 до 96F)

Влажност: 20 до 90% RH (без кондензација)23

Препорачани работни услови

Температура: 15 до 30C(59 до 86F)

Влажност: 20 до 85% RH (без кондензација)24

Енергија

AC 100-240 V 50/60 Hz

Потрошувачка на енергија

Копирање/печатење: прибл. 110 W25 

Режим на подготвеност: прибл. 55 W26 

Режим на мирување: прибл. 1,9 W27

Исклучено: прибл. 0,1 W 28

Максимална потрошувачка на енергија: прибл. 300 W

Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC)

Прибл. 1,25 kWh/неделно29

Работен циклус

100.000 страници

Препорачан месечен обем на печатење

1.000 до 5.000 страници

Димензии (Ш x Д x В)

Стандардна конфигурација (ШxДxВ): 560 mm(Ш) x 590 mm(Д) x 880 mm(В), 22,1"(Ш) x 23,3"(Д) x 34,7"(В)

Со изборно подножје (ШxДxВ): 588 mm(Ш) x 590 mm(Д) x 1.133 mm(В), 23,2"(Ш) x 23,3"(Д) x 44,7"(В) 

Максимален простор (ШxДxВ): 925 mm(Ш)×1.208 mm(Д) x 1.487 mm(В), 36,5"(Ш) x 47,6"(Д) x 58,6"(В) 

(*ADF се отвора до 60°)

Тежина (вклучувајќи ја главата за печатење)

Прибл. 82,1 kg (прибл. 180,2 lb)

(Опција) Единица за снабдување на касетата CF10 (касета 3, 4)

Големина, тежина и капацитет на медиуми

Вид: тенка хартија (52-63 g/m2), обична хартија (64-105 g/m2), дебела хартија (106-220 g/m2), хартија во боја (64-82 g/m2), рециклирана хартија (64-105 g/m2), хартија за банкноти (83-99 g/m2)

Големина: A5, A4, A3, B5, B4, извештаи, извршни, писма, правни, 11×17, K16, K8, канцелариска хартија/превиткување, OFICIO, G-писмо, A-писмо, G-правни, A-канцелариска хартија, B-OFICIO, M-OFICIO, E-OFICIO, A-OFICIO, F4A, FS(индиски правни)

Енергија

Од главниот уред

Димензии/тежина

560 mm x 590 mm x 253 mm (ШxДxВ)

22,1"(Ш) x 23,3"(Д) x 10,0"(В), прибл. 19 kg, прибл. 41,2 lb

 1. Брзината на печатење се базира на ISO/IEC 24734. Измерено во зададениот режим (општ режим: 600 dpi) и пресметано со оригинална методологија на Canon. Брзината на печатење се разликува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, содржината на документите, режимот на печатење, видот на медиумите, тежината и користената касета итн.
 2. Брзината на печатење се базира на ISO/IEC 24734. Измерено во брз режим (режим за канцелариски документи: 300 dpi) и пресметано со оригинална методологија на Canon. Брзината на печатење се разликува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, содржината на документите, режимот на печатење, видот на медиумите, тежината и користената касета итн.
 3. Брзината на печатење се базира на ISO/IEC 24734 и оригинална методолигија на Canon. Измерено во зададениот режим (општ режим: 600 dpi). Брзината на печатење се разликува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, содржината на документите, режимот на печатење, видот на медиумите, тежината и користената касета итн.
 4. Брзината на печатење (FPOT) се базира на ISO/IEC17629. Брзината на печатење се разликува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, содржината на документите, режимот на печатење, видот на медиумите, тежината и користената касета итн.
 5. Брзината на печатење (FPOT) се базира на ISO/IEC17629. Брзината на печатење се разликува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, содржината на документите, режимот на печатење, видот на медиумите, тежината и користената касета итн.
 6. Со поставката прилагодено, касетата 1 поддржува димензии од 90,0 x 190,0 mm до 216,0 x 297,0 mm. Касета 2, 3 и 4 поддржуваат димензии од 139,7 x 210,0 mm до 297,0 x 431,8 mm
 7. Во зависност од регионите, спецификациите за прилагодена големина може да бидат различни. Ве молиме погледнете „Максимална големина на медиуми“.
 8. Оваа маргина е различна во зависност од софтверот на драјверот.
 9. Касетите 2 и 3 поддржуваат дебела хартија (106-220 g/m2), а касетата 4 поддржува само 106-163 g/m2
 10. Оптичката резолуција се базира врз ISO/IEC 14473. Ова е максималната стапка на семплирање при скенирање на оригиналните документи.
 11. При скенирање со висока резолуција, големината на површината за скенирање може да биде ограничена.
 12. Просечно време на копирање со ADF. Ставете го оригиналот во ADF и измерете го времето од притиснување на копчето за скенирање до излегување на ископираната хартија.
 13. Брзината на копирање се базира врз оригиналниот метод на Canon. Користејќи ја оригиналната табела на Canon, извршете процес на континуирано копирање и пресметајте колку страници се печатат во минута.
 14. Времето до излегување на првата копија се базира врз ISO/IEC 29183.
 15. Брзината за пренос на податоци се мери во зададениот режим со оригинална табела за тестирање на факс од Canon. Реалната брзина се разликува во зависност од содржината на документите, поставките за прием на дестинацијата, статусот на врската за пренос итн.
 16. Брзината на печатење (FPOT) се базира на ISO/IEC17629. Брзината на печатење се разликува во зависност од конфигурацијата на системот, интерфејсот, софтверот, содржината на документите, режимот на печатење, видот на медиумите, тежината и користената касета итн.
 17. Со поставката прилагодено, касетата 1 поддржува димензии од 90,0 x 190,0 mm до 216,0 x 297,0 mm. Касета 2, 3 и 4 поддржуваат димензии од 139,7 x 210,0 mm до 297,0 x 431,8 mm.
 18. Меморијата за факс се мери со оригинална табела за тестирање на факс од Canon. Овој број се разликува во зависност од големината на достапната меморија, содржината на документите итн.
 19. Само поддржани команди. Потребен е драјвер од трети страни или директно печатење преку апликацијата.
 20. Во зависност од условите и брзината на пренос, овој број може да биде различен.
 21. Кај некои производи од рано производство може да биде потребно да се ажурира фирмверот за да се овозможи Air Print.
 22. Кај некои производи од рано производство може да биде потребно да се ажурира фирмверот за да се овозможи Air Print.
 23. Квалитетот на печатење може да се намали во зависност од опкружувањето во кое се користи уредот.
 24. Квалитетот на печатење може да се намали во зависност од опкружувањето во кое се користи уредот.
 25. Референтната вредност е измерена со оригинален метод на Canon врз основа на режимите на работа според меѓународната програма ENERGY STAR. Тоа може да биде различно во зависност од вашето опкружување.
 26. Референтната вредност е измерена со оригинален метод на Canon врз основа на режимите на работа според меѓународната програма ENERGY STAR. Тоа може да биде различно во зависност од вашето опкружување.
 27. Референтната вредност е измерена со оригинален метод на Canon врз основа на режимите на работа според меѓународната програма ENERGY STAR. Тоа може да биде различно во зависност од вашето опкружување.
 28. Референтната вредност е измерена со оригинален метод на Canon врз основа на режимите на работа според меѓународната програма ENERGY STAR. Тоа може да биде различно во зависност од вашето опкружување.
 29. Вредност на типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): вредноста на TEC е пресметана под претпоставка дека на уредот постојано ќе се избира помеѓу режим на работа, режим на мирување и исклучување на напојувањето во период од 5 дена и дека уредот ќе биде или во режим на мирување или напојувањето ќе му биде исклучено во последните 2 дена од таа недела. Компанијата Canon сама ја пресметува вредноста на TEC на овој производ со помош на процедура за мерење на TEC усвоена во меѓународната програма ENERGY STAR.