Canon support for Universal Print by Microsoft

Поддршка од Canon за Universal Print од Microsoft

Иновативна технологија за печатење преку Cloud за практична и безбедна инфраструктура со помалку ИТ-процеси

Подобрете ги можностите на Universal Print со uniFLOW Online


Лого за Microsoft365
Софтверот Universal Print, создаден од Microsoft, е решение за печатење основано врз Cloud што нуди едноставно и безбедно печатење, а притоа ги намалува потребните напори и време на одделот за ИТ.

Universal Print ја пренесува инфраструктурата за печатење Windows Server во Microsoft 365 Cloud и нуди функции за сигурно и централизирано управување со печатењето. Се користи еден општ драјвер, независно од моделот на печатачот, што значи дека нема потреба од управување со драјвери и поставување. Уредите со Windows лесно ги препознаваат печатачите, а корисниците печатат на ист начин како и досега.

На ИТ-професионалците кои управуваат со печатењето, Universal Print им нуди:

  • Решение за печатење што е поврзано со Cloud и им нуди поддршка за печатење на корисниците на Azure AD.
  • Управувано печатење во мрежи со задолжителна проверка на идентитет.
  • Елиминирање на потребата од управувани услуги за печатење или од сложени хибридни решенија за печатење.
  • Централизиран портал што овозможува сигурни функции за управување.
  • Евиденција и увид во печатењето со извештаи.
  • Складирање на податоците за печатење на ист начин како и другите податоци од Microsoft Office, согласно инструкциите за управување со податоци на Microsoft.
  • Примена на печатачи и зададена конфигурација на печатачи за уредите на крајните корисници преку Microsoft Endpoint Manager (Microsoft Intune).

Придобивки од спојувањето на Canon со
Universal Print

100% Cloud 100% Cloud

100% Cloud

Создадете опкружување без сервер и намалете ги трошоците.

Improve IT workflow Improve IT workflow

Подобрете ги работните процеси за ИТ

Намалете го оптоварувањето на одделот за ИТ и управувањето со инфраструктурата со помош на едноставен процес на регистрација и еден општ драјвер.

No end-user training No end-user training

Не е потребна обука за крајните корисници

Начинот на користење останува непроменет и не е потребна дополнителна обука.

Simplify print management Simplify print management

Поедноставете го управувањето со печатењето

Поголема функционалност со uniFLOW за безбедност, проверка на идентитет и сметководство.

Поголема функционалност со uniFLOW Online Express и uniFLOW Online

Universal Print од Microsoft Universal Print од Microsoft + uniFLOW Online Express Universal Print од Microsoft + uniFLOW Online
Нема локални сервери
потребно
100% основано врз Cloud 100% основано врз Cloud 100% основано врз Cloud
Поддршка за Windows 10 Стандардно (без s/w) Стандардно (без s/w) Стандардно (без s/w)
Проверка на уред  Не Да (PIN-код, картичка, слика) Да (PIN-код, картичка, слика)
Пресметка Многу основно (3 податочни поени) Напредно (60+ податочни поени) Напредно (60+ податочни поени)
Извештаи за печатење/копирање/праќање факс/скенирање Не Да Да
Поврзување група уреди Не - индивидуална регистрација Не - индивидуална регистрација* Да - групна регистрација
Mac, Chrome, е-пошта,
Интернет
Не Не Да
Безбедно печатење Не Не Да
Контрола на политиката за печатење  Не Не Да
Може да се користи со сите печатачи  Не - потребен е нов фирмвер Не Да - сите PCL-печатачи

*За Universal Print од Microsoft е потребно индивидуално регистрирање на уредите, а можно е групно активирање на уредите со uniFLOW Online Express

Ослободете ја целосната моќ на Universal Print со уредите од Canon

Како функционира

uniFLOW Online

Добијте подобри опции за поврзување и искористете ја моќта на Cloud со едно интегрирано решение. uniFLOW Online го олеснува управувањето со печатењето и ги намалува трошоците преку интелигентна ревизија, буџетирање и создавање извештаи. Работете попаметно со скенирање повеќе елементи со функцијата за скенирање со отсекување и прилагодувајте ги поставките на уредот за печатење за да добиете прецизно отпечатени материјали.

Откријте какви придобивки нуди uniFLOW Online

ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА БРОШУРАТА ЗА uniFLOW ONLINE EXPRESS

uniFLOW Online and uniFLOW Online ExpressСлични решенија