Canon imageRUNNER ADVANCE C9060 PRO Спецификации

ОСНОВНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Тип

Конзола (одделно читач/печатач)

Максимална големина на оригинал

A3

Големини за копирање

Касета1.2: A4


Касета3.4: A5R- SRA3 (320x450mm), 13"x19"(330x483mm)


Слободна големина 139,7x182mm до 330,2x487,7mm


A5R- SRA3 (320x450mm), 13"x19"(330x483mm),


Слободна големина 100x148mm до 330,2x487,7mm,


Единица за проследување: пликови (DL, ISO-B5, ISO-C5)

Резолуција

Исчитување: 600dpi×600dpi


Копирање: 600dpi×600dpi


Печатење: 1200dpi x 1200dpi(само текст/редови)


256 градации

Брзина на копирање/печатење

A4: NiR HIGH 70: 70 страни во минута (црно-бело/во боја)


NiR HIGH 60: 60 страни во минута (црно-бело/во боја)

Зголемување

Зум: 25-400%


Фиксно: 25%,50%,71%,100%,141%,200%,400%

Време до излегување на првата копија

Црно-бело: модел со 70 страни во минута: 4,4 сек. модел со 60 страни во минута: 4,9


Полн опсег на бои: модел со 70 страни во минута: 6,0 сек. модел со 60 страни во минута: 6,6

Потребно време за загревање

C9070 PRO: модел со 70 страни во минута: 6 минути


C9060 PRO: модел со 60 страни во минута: 5 минути

Повеќекратно копирање/печатење

1 до 9999 листа

Двострана обработка

Стандардно автоматски без единица за редење

Тежина на хартија

Касета: 52 до 220g/m2


Единица за проследување: 52 до 300g/m2


Двострано: 52 до 220g/m2

Капацитет за хартија

Стандардно: 1100 листови x2 касети (80g/m2)


Магацин за хартија: 3.500 листови, магацин за хартија со повеќе фиоки: 6.000 листови


Вкупен капацитет: 9.300 листови (A4) 7.100 листови (A3)

CPU

1,2GHz

Меморија

2,5GB

Хард диск

80GB

Интерфејс

Етернет (1000BaseT/100Base-TX/10Base-T)、Безжичен LAN(IEEE802.11b/g, изборно), USB2.0

Напојување со енергија

220-240V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

3KW макс.

Димензии (Ш x Д x В)

1180 × 932 × 1403mm (со 1PDS, контролен панел во исправена положба)

Тежина

Прибл. 288kg (со 1PDS и контролен панел во исправена положба)

IMAGEPASS-A1

PDL

PCL5c/6, Adobe PostScript 3

Резолуција

1200dpi x 1200dpi, 600dpi x 600dpi

Меморија

512MB+512MB (опција)

Хард диск

80GB

CPU

Intel Core Duo T2500 2,0GHz

PS фонтови

136 Adobe PS фонтови

PCL фонтови

80 Agfa фонтови

Поддржани оперативни системи

Windows 2000/XP/Server2003/Server2008/Vista/Vista SP1, Mac OSX(10.3.9 или понов)

Интерфејс

Етернет 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T),USB

Мрежен протокол

TCP/IP(LPD/Port9100/IPP/SMB/FTP),Apple Talk

COLORPASS-GX300

PDL

Adobe PostScript 3

Резолуција

1200dpi x 1200dpi, 600dpi x 600dpi

Меморија

1GB

Хард диск

160GB

CPU

Intel Core2 Duo E8400 2x3,0Ghz

PS фонтови

136 Adobe PS фонтови

PCL фонтови

НЕМА

Поддржани оперативни системи

Windows 2000/XP/Server2003/Server2008/Vista/Vista SP1, Mac OSX(10.3.9 или понов)

Интерфејс

Етернет 1000Base-T/100Base-TX/10Base-T),USB,D-sub 15-пин. приклучок

Мрежен протокол

TCP/IP(LPD/Port9100/IPP/SMB/FTP),Apple Talk

ЕДИНИЦА ЗА ДВОСТРАНО ИСЧИТУВАЊЕ НА СЛИКИ ВО БОЈА-A1

Големина на хартија

A3, A4, A4R, A5, A5R

Тежина на хартија

38 до 220 g/m2


50 до 220 g/m2

Макс. Број на оригинали

300листови (80 g/m2)

Брзина на скенирање на документи (макс.)

Копирање (еднострано): A4 120 слики во минута 600dpi (црно-бело), 70 слики во минута 600dpi (во боја)


Скенирање (еднострано): A4 120 слики во минута 300dpi (во боја/црно-бело)


Копирање (двострано): A4 120 слики во минута 600dpi (црно-бело), 70 слики во минута 600dpi (во боја)


Скенирање (двострано): A4 200 слики во минута 300dpi (црно-бело), 140 слики во минута 300dpi (во боја)

Димензии (Ш x Д x В)

635 x 590 x 262 mm

Тежина

Прибл. 38,9kg

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА-A1

Големина на хартија

A4

Тежина на хартија

52 до 220 g/m2

Капацитет за хартија

3.500 листови (80 g/m2)

Димензии (Ш x Д x В)

323 x 583 x 570 mm

Тежина

Прибл. 37 kg

POD DECK LITE-A1

Големина на хартија

A3, A4, A4R, SRA3, 13"x19"

Тежина на хартија

52 до 300 g/m2

Капацитет за хартија

3.500 листови (80 g/m2)

Димензии (Ш x Д x В)

601 x 621 x 570 mm

Тежина

Прибл. 50 kg

МАГАЦИН ЗА ХАРТИЈА СО ПОВЕЌЕ ФИОКИ-A1

Големина на хартија

A3, A4, A4R, A5R, SRA3, 13"×19"

Тежина на хартија

52 до 300 g/m2

Капацитет за хартија

6.000 листови (80 g/m2)

Димензии (Ш x Д x В)

950× 797×1040mm

Тежина

Прибл. 150kg

ЕДИНИЦА ЗА ЗАХЕФТУВАЊЕ-A1/ЕДИНИЦА ЗА ЗАВРШНА ОБРАБОТКА НА БРОШУРИ-A1

Број на фахови

3 фахови

Капацитет на фах (без впарување)

Фах A: A4/A5R 1.500 листови, A3/A4R/SRA3/13"x19" 750 листови


Фах B: A4 2.500 листови,A5R 1.250 листови, A3/A4R/SRA3/13"x19" 750 листови


Фах C: A4/A5R 250 листови, A3/A4R 125 листови, SRA3/13"x19" 30 листови

Позиција на единицата за захефтување

Во агол, двојно, спојување на брошури(само со единица за завршна обработка на брошури)

Капацитет на единицата за захефтување(64-80g/m2)

100 листови (80g/m2)

Спецификации за спојување на брошури

Големина на хартија: A3, A4R, SRA3, 13"x19"


Капацитет на единицата за захефтување: 20 листови (80страници, 64-80g/m2)


Тежина на хартија: Хартија за внатрешен дел 52 до 105 g/m2, Хартија за корици 52 до 300 gsm

Димензии

Единица за захефтување-A1: 782x765x1040


Единица за завршна обработка на брошури-A1: 896x765x1040

Тежина

Единица за захефтување-A1: прибл . 61kg


Единица за захефтување-A1: прибл. 108kg

ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-BG1/BH1

Тип на правење дупки

BG1: со избор од 2 дупки (FRN) и 4 дупки (FRN)


BH1: 4 дупки (Swe)

Прифатлива тежина на хартија при правење дупки

52-256gsm

Прифатлива големина на хартија при правење дупки

2 дупки: A3, A4, A4R


4 дупки: A3, A4

ВНАТРЕШНА ЕДИНИЦА ЗА ОТСЕКУВАЊЕ БРОШУРИ-A1

Отсекување по ширина

2-20mm

Отсекување по дебелина

До 20 листови (вклучува корици)

Прифатлива тежина на хартија

52 до 300g/m2

Тежина прибл.

32kg

ЕДИНИЦА ЗА ВМЕТНУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ-H1

Број на фахови

2 фахови

Големина на хартија

A3, A4, A4R, SRA3, 13"x19", слободна големина (139,7×182mm до 330,2×487,7mm)

Тежина на хартија

52 до 300 g/m2

Капацитет за хартија

200 листови x 2 фахови (80 g/m2)

Димензии (Ш x Д x В)

746×793x1407 mm

Тежина

Прибл. 61kg

ЕДИНИЦА ЗА ПРЕВИТКУВАЊЕ ХАРТИЈА-G1

Z-превиткување

Големина на хартија: A3, A4R


Тежина на хартија: 52 до 105 g/m2

C-превиткување

Големина на хартија: A4R


Тежина на хартија: 52 до 105 g/m2

Двојно паралелно

Големина на хартија: A4R


Тежина на хартија: 52 до 90 g/m2

Превиткување на половина

Големина на хартија: A4R


Тежина на хартија: 52 до 105 g/m2

Капацитет за печатење

40 листови


25 листови

Димензии

336×793x1190 mm

Тежина

Прибл. 71kg

ПРОФЕСИОНАЛНА ЕДИНИЦА ЗА ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-C1

Прифатлива тежина на хартија при правење дупки

75-216g/m2 (обична хартија), Pro Click:75-176g/m2

Прифатлива големина на хартија при правење дупки

A4

Алатки за правење дупки

Пластичен чешел, 21 дупка


Двојна јамка, 23 дупки (кружно)


Двојна јамка, 34 дупки (кружно)


Спирала во боја, 47 дупки


Поврзување со пластична лента, 12 дупки


За прстени со отворање, 4 дупки


За прстени со отворање, 2 дупки


За прстени со отворање, 4 дупки(шведски)


За прстени со отворање, 3 дупки


Pro Click, 34 дупки

Димензии

305×792×1040mm

Тежина прибл. 80kg

Прибл. 80kg

ПРОФЕСИОНАЛНА ЕДИНИЦА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА СО ПРАВЕЊЕ ДУПКИ-B1

Димензии

250×792×1040 mm

Тежина прибл.

Прибл. 40kg