Canon imageFORMULA CR-190i / CR-190i UV Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS сензор

Оптичка резолуција

1200dpi

Светлосен извор

RGB LED (CR-190i UV: UV LED)

Страна на скенирање

Еднострано / двострано (CR-190i UV: само напред)

Интерфејс

High Speed USB 2.0

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 476 (Ш) × 272 (Д) × 214 (В) mm

Тежина (Kg)

Прибл. 8,4Kg

Потреби за напојување

AC220 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 52,8W, режим на мирување: помалку од 4,7W


CR-190i UV: скенирање 47,1W, режим на мирување: помалку од 3,8W

Работни услови

10 - 32,5°C (50 - 90,5°F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

190копии/мин. (CR-190i UV режим: 160копии/мин.)

Боја

НЕМА

Излезна резолуција

100 x 100dpi, 120 x 120 dpi, 150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240 x 240 dpi, 300 x 300dpi (CR-190i UV: 100 x 100dpi, 120 x 120dpi, 150 x 150dpi, 200 x 200dpi)

Излезен режим

Црно-бело, дифузија на грешка, фино филтрирање на текст (CR-190i UV: тонови на сиво 256 ниво, 16 ниво)

Дневен работен циклус

Прибл. 24.000 скенирања / ден

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

68 - 108mm

Должина

120 - 245mm

Дебелина

Автоматско снабдување: 64 - 157g/m² (0,08 - 0,2mm)

Одвојување на листови

Метод на брановиден валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

250 листови

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

-

Искосување, автоматско откривање на големина на страница, ултразвучно откривање на двојно повлекување, изоставување (RGB), CR-190i UV (само R) / подобрување CR-190i (само R) на боја, боја на позадина: CR-190i (бела боја), CR-190i UV (црна боја) нагласување на рабови, однапред подесена крива на гама, поставување подрачје на скенирање, разделување на серија, континуирано скенирање, функција за утврдување на квалитетот на сликата, "jogger" функција, импринтер (динамично втиснување, 4 линии, може да печати во bitmap формат, откривање и предупредување за ниво на мастило)

СОФТВЕР КОЈ СЕ ИСПОРАЧУВА ВО ПАКЕТОТ

Windows

ISIS/TWAIN драјвер


Canon Scanning Utility за CR-190i (вкл. драјвер за скенери од Canon)


Драјвер за Ranger

MICR/OCR

MICR: E13B / CMC7, OCR: E13B / OCR-A / OCR-B

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

-

Комплет за замена на валјаци за задржување


Резервоар за отстранување на мастило

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

-

CR-190i / CR-190i UV SDK: CR-SDK / CR-SDK.NET / Ranger (Ranger API). Достапен преку програмата за развој на деловни решенија на Canon - www.canon-europe.com/bsdp

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.