Canon imageFORMULA P-215II

imageFORMULA P-215II

Во канцеларијата, во домот или додека патувате, стилскиот P-215II нуди вистинска практичност со функцијата поврзи-и-скенирај. Тој е најбрзиот пренослив скенер со брзини на двострано скенирање до 30 слики/мин.

Canon imageFORMULA P-208II

Придобивки

 • Брзо скенирање со брзина до 30 слики/мин. со напојување преку USB
 • Продуктивно преносливо скенирање со ADF за 20 листови
 • Извонредно компактен, цврст и пренослив
 • Поддржува скенирање на ID картички и картички со релјеф
 • Разновиден софтвер со апликации за скенирање кон Cloud
 • Компатибилност со Mac и Windows
 • Изборен Wi-Fi уред WU10

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon imageFORMULA P-215II

Најпродуктивно скенирање со напојување преку USB


imageFORMULA P-215II е најпродуктивен скенер во рамките на својата класа. Со брзини на двострано скенирање до 30 слики/мин. со напојување преку USB и автоматски механизам за снабдување со документи за 20 страници, корисниците можат ефикасно да скенираат во канцеларијата, во домот или додека патуваат. P-215II има цврст дизајн кој може да се справи со 500 документи на ден.

Ултра компактен дизајн за заштеда на простор и мобилност


Благодарение на паметниот и компактен дизајн, извонредно лесниот P-215II е идеален за корисници кои се во движење и корисници кои се во канцеларија. Малата површина која ја зафаќа му овозможува на скенерот удобно да се смести во куфери за патување и на преполни работни маси. Функцијата поврзи-и-скенирај може да се активира со едноставно поврзување на скенерот со кој било компјутер или Mac. Уникатниот вграден софтвер CaptureOnTouch Lite на Canon е подготвен за употреба – без потреба од вчитување на драјвери или софтверски апликации.

Наменски скенер за ID картички


P-215II располага со сопствен наменски отвор за скенирање на картички, бидејќи потребата за скенирање на картички станува сè поголема при проверката на идентитетот. Софистицираниот механизам за снабдување со префрлување овозможува брзо скенирање на ID картички и картички со релјеф.

Подобра обработка на слика


Напредната технологија овозможува скенирање со голема прецизност до 600dpi. Големата палета на функции за обработка на слика, како автоматско откривање на боја, автоматско препознавање на ориентација на текст, обезбедуваат скенирање со врвен квалитет кој е идеален за создавање на PDF документи со можност за пребарување преку OCR.

Моќен софтверски пакет


P-215II ги користи и двата драјвери ISIS и TWAIN за да овозможи едноставна интеграција со вашата стандардна апликација за обработка на слики и вклучува целосен пакет софтверски апликации кои ќе им помогнат на корисниците да работат поефикасно. Интуитивниот кориснички интерфејс базиран на икони на испорачаниот софтвер CaptureOnTouch овозможува брзо и едноставно скенирање, а целосно автоматскиот режим автоматски ги применува најдобрите подесувања при секое скенирање. PageManager (Mac) и PaperPort (Windows) нудат ефикасно управување со фајлови и алатки за конверзија, а благодарение на апликацијата BizCard, скенирањето на бизнис картички никогаш не било полесно.

Директно скенирање во Cloud


Благодарение на испорачаните дополнителни компоненти, корисниците имаат можност директно да скенираат од CaptureOnTouch кон повеќе Cloud услуги, вклучувајќи ги и Evernote, Google Drive™, SharePoint, SugarSync, DropBox и OneDrive. Ова овозможува брзо преснимување информации на Cloud, за пристап во секое време и од секое место.

Флексибилно безжично скенирање


За да добиете слобода за скенирање насекаде, користете го P-215II во комбинација со изборниот Wi-Fi уред WU10 со батерија. Користете ја оваа комбинација за да можете безжично да скенирате документи директно кон вашиот паметен телефон, таблет уред или компјутер или, пак, споделете го скенерот помеѓу група корисници или уреди преку мрежен сервер или домашен рутер.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon imageFORMULA P-215II, неговите функции и можности.

icon

Брзина на скенирање A4 ( едностран )

icon

Автоматски механизам за снабдување со документи

Daily Scanning Volume

Дневен обем на скенирање

USB connection

USB поврзување

Double-sided scanning

Двострано скенирање

Windows & Mac compatible

Компатибилност со Windows и Mac

Tilting control panel

Лесен и интуитивен скенирање

10-sheet-ADF

поврзи и репродуцирај

Wi-Fi Option

Опција за Wi-Fi

 • Скенер

 • Диск за поставување

 • Водич за поставување

 • Кабел за напојување

 • USB кабел

Учи и истражувај

Испорачан софтвер

Дознајте повеќе за софтверот кој се испорачува со овој скенер.

Апликации од Canon

capture-on-touch.jpg

CaptureOnTouch 3

Со софтверот CaptureOnTouch и неговиот практичен интерфејс може да скенирате хартиени документи во дигитални архиви на едноставен начин и истите да ги зачувувате или испраќате кон повеќе дестинации, вклучувајќи и Cloud услуги. Создавајте PDF фајлови со можност за пребарување користејќи ја вградената технологија OCR.

Компатибилност: Windows, Mac

CaptureOnTouch Lite

Софтверот CaptureOnTouch Lite е вграден во скенерот заради максимална преносливост и практичност. Тој овозможува брзо и едноставно поврзување без потреба од инсталирање драјвери или апликативен софтвер. Само поместете го прекинувачот за автоматско активирање во положбата ВКЛУЧЕНО, поврзете го со компјутер со Windows или MAC и ќе можете да скенирате.

Компатибилност: Windows, Mac

capture-on-touch-lite.png

Мобилна апликација за скенирање

capture-on-touch-mobile.png

CaptureOnTouch Mobile*

CaptureOnTouch Mobile е бесплатна апликација која е практична за користење и овозможува скенирање од одредени imageFORMULA скенери од Canon директно кон мобилни уреди преку Wi-Fi мрежа.

 • Заштедете време со двостраното скенирање документи во едно поминување
 • Создавајте професионални скенирани документи со автоматско откривање на големина на документ, корекција на искосување и бришење на празна страница
 • Достапна за платформата Android, како и iPhone и iPad

*Потребен е изборен уред за Wi-Fi WU10

Апликации од други програмери на софтвер

PaperPort.jpg

Ново ниво на управување со документи благодарение на практичниот, но моќен софтвер кој ќе ви помогне да извлечете максимум од вашиот скенер од Canon. Скенирајте, организирајте, пребарувајте и споделувајте документи за да го елиминирате нередот од хартии и ефикасно да ја организирате домашната канцеларија.
Компатибилност: WindowsPrestoBizCard.jpg

Никогаш не губете контакт со деловните контакти благодарение на Presto! BizCard за вашиот скенер. Тој овозможува брзо и лесно конвертирање податоци од важните контакти од нивните бизнис картички во база на податоци со можност за пребарување и уредување која може лесно да се управува и синхронизира.
Компатибилност: Windows, MacPrestoPageManager.jpg

PageManager е моќна алатка за корисниците на Mac која нуди ефикасно управување со документи. Таа има вградена функција за едноставно препознавање текст (OCR) и ви овозможува да ги зачувувате, уредувате, организирате и споделувате вашите скенирани дигитални документи. Обработка на професионални фајлови во комбинација со едноставен кориснички интерфејс.
Компатибилност: Mac

Комплет за софтверски програмери

BSDP

Нашата програма за развој на деловни решенија (BSDP) е посветена да ви обезбеди пристап до многубројни технички информации кои ќе ви помогнат при создавањето апликации за нашата палета на деловни производи. За повеќе информации за нашите SDK, ве молиме посетете ја веб-страницата на Canon Developer Programme.