Canon imageFORMULA DR-9050C Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор на единица за скенирање

CMOS CIS 3-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

SCANNING WIDTH

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Брзина на скенирање

DR-6050C:


Црно-бело / тонови на сиво 200/ 300dpi: 60стр./мин. / 120слики/мин. (портрет A4); 70стр./мин. / 140слики/мин. (пејзаж A4)


Во боја 300dpi: 60стр./мин. / 120слики/мин. (портрет A4); 70стр./мин. / 140слики/мин. (пејзаж A4)


DR-7550C:


Црно-бело / тонови на сиво 200/ 300dpi: 75стр./мин. / 150слики/мин. (портрет A4); 90стр./мин. / 180слики/мин. (пејзаж A4)


Во боја 300dpi: 75стр./мин. / 150слики/мин. (портрет A4); 90стр./мин. / 170слики/мин. (пејзаж A4)


DR-9050C:


Црно-бело / тонови на сиво 200/ 300dpi: 90стр./мин. / 180слики/мин. (портрет A4); 112стр./мин. / 225слики/мин. (пејзаж A4)


Во боја 300dpi: 90стр./мин. / 170слики/мин. (портрет A4); 112стр./мин. / 170слики/мин. (пејзаж A4)

COLOUR

Потреби за напојување со енергија

AC220 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 84W, режим на мирување: 3,9W (AC 220-240V) исклучено напојување: 0W

Работни услови

10 - 32,5oC (50 - 90,5oF), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

ГОЛЕМИНА НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

50,8 - 305mm

Должина

70 - 432mm

Automatic Feeding

Режими за АВТОМАТСКО, РАЧНО и ПРОСЛЕДЕНО снабдување


Офсет вовлекување со странични водилки што се заклучуваат

FLATBED

Long Document Mode

3000mm макс. (може да се подеси на оперативниот панел)

Дебелина

Автоматско снабдување: 52 - 209g/m2 (0,06 - 0,25mm)


Режим на проследување: 40 - 255g/m2 (0,05 - 0,30mm)

BUSINESS CARD

Режим за долги документи

3000mm макс. (може да се подеси на оперативниот панел)

DOCUMENT REQUIREMENTS

Одвојување на листови

Валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

300 листови (DR-6050C) / 500 листови (DR-7550C/DR-9050C)


Можност за избирање на 500, 300, 100 листови (само 300 и 100 листови за DR6050C)

Излезна резолуција

100 x 100dpi, 150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 240 x 240dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

OUTPUT MODE BINARY

Бинарен

Црно-бело / дифузија на грешка / напредно подобрување на текст I и II

Тонови на сиво

8-битни (256 нивоа) тонови на сиво

Боја

24-битни бои

ОБРАБОТКА НА СЛИКА

Обработка на слика

Автоматско откривање на големина на страница и корекција на закосување


Прескокнување празна страница


Препознавање ориентација на текст


Автоматско откривање на боја


Изоставување на боја (R/G/B/прилагодено) / подобрување (R/G/B/прилагодено)


Напредно подобрување текст (I и II)


Намалување на ефектот мoire


Спречување на пробивање на боите / отстранување позадина


Сепарација на серија


Отстранување дамки од дупки за поврзување


Поставување подрачје на скенирање


MultiStream™

УРЕД

Device Features

Откривање хефталици


Брз систем за враќање во функција


Ултразвучно откривање на двојно вовлекување


Рачно снабдување / снабдување со проследување


Регистрација на функција на работна задача / корисник


Проверка на скенирање / режим на бројач / бришење на бројач


Аларм со ѕунење


Можност за избор на позадина (бела/црна)

READING FONT OF OCR

Интерфејс

Двоен интерфејс (High Speed USB 2.0 и SCSI-3)

Димензии (mm)

Затворен фах: 480 (Ш) × 531 (Д) × 315 (В) mm


Отворен фах: 480 (Ш) × 718 (Д) × 390 (В) mm

Тежина

Прибл. 22,5 kg

Софтвер кој се испорачува во пакетот

ISIS / TWAIN драјвери (Windows 2000/ XP Pro/ XP Home/ Vista 32-битен и 64-битен)


Capture Perfect 3.0


(софтверот Capture Perfect SDK е достапен преку програмата за развој на деловни решенија на Canon - www.canon-europe.com/bsdp)

Опција

Дополнително - импринтер (предна страна)


Декодер за кодови за составување


Модул за баркод III

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Потрошни материјали

Комплет за замена на валјаци за задржување


Патрони мастило

Дневен работен циклус

DR-6050C: прибл. 20.000 скенирања / ден


DR-7550C: прибл. 22.500 скенирања / ден


DR-9050C: прибл. 27.000 скенирања / ден

Одрекување од одговорност

1 Брзината на скенирање зависи од спецификациите на компјутерот и подесувањата на функциите.

1 Брзината на скенирање зависи од спецификациите на компјутерот и подесувањата на функциите.