Canon imageFORMULA DR-C120 Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна / задна / двострано

Интерфејс

High speed USB 2.0

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 298 (Ш) x 160 (Д) x 160 (В) mm


Отворен фах: 298 (Ш) x 490 (Д) x 245 (В) mm

Тежина

Прибл. 1,8kg

Потреби за напојување

AC220 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање 11,5W или помалку, режим на мирување 1,6W или помалку, исклучено напојување: 0,3W или помалку

Работни услови

10 - 32,5°C (50 - 90,5°F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

20стр./мин. / 40слики/мин.

Боја

20стр./мин. / 40слики/мин.

Излезна резолуција

150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Излезен режим

Црно-бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст, напредно подобрување на текст II, автоматско откривање на боја, 8-битни тонови на сиво (256 нивоа), 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Прибл. 1.500 скенирања/ден

Ширина

50,8 - 216mm

Должина

53,9 - 355,6mm

Дебелина

52 - 128g/m² (0,06 - 0,15mm)

Режим за долги документи

3000mm макс. (може да се избере во контролен панел на MS Windows)

Card scanning

Ширина:53,9mm Должина: 85,5mm Дебелина: 0,76mm (поддршка за картички со релјеф)

Одвојување на листови

Метод на валјак за задржување

Капацитет на механизам за снабдување со листови

50 листови (80g/m²)

-

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на искосување, 3-димензионална корекција на боја, изоставување на боја (RGB), подобрување на боја (црвена), автоматско откривање на боја, MultiStream, однапред поставена крива на гама, прескокнување на празна страница, режим на превиткување, поставување подрачје на скенирање, подобрување на рабови, намалување на ефектот Moire, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, израмнување на контраст, нанесување на боја, истакнување на знаци, израмнување на заднина, отсекување на сенки, автоматско поставување на резолуција, ослободување на двојно повлекување

Windows

ISIS /TWAIN драјвер (Windows XP Pro / XP Home / VISTA / 7 /8)


CapturePerfect


CaptureOnTouch


eCopy PDF Pro Office


Nuance PaperPort


Nuance OmniPage


Presto! BizCard читач

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

-

Валјак за задржување, валјак за снабдување

-

Единица за скенирање со рамно лежиште 101, Silex C-6600GB, Silex SX-DS-4000U2

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.