Canon imageFORMULA DR-C125 Спецификации

ОПШТИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРОИЗВОДОТ

Тип

Скенер за на работна маса со механизам за снабдување со листови

Сензор за скенирање

CMOS CIS 1-линиски сензор

Оптичка резолуција

600dpi

Светлосен извор

RGB LED

Страна на скенирање

Предна/ задна/ двострано

Интерфејс

High speed USB 2.0

Димензии (ШxДxВ)

Затворен фах: 300 (Ш) x 156 (Д) x 217 (В)mm


Отворен фах: 300 (Ш) x 235 (Д) x 336 (В)mm

Тежина

Прибл. 2,6kg

Потреби за напојување

AC100 - 240V (50/60Hz)

Потрошувачка на енергија

Скенирање: 12,8W или помалку, режим на мирување: 1,9W или помалку, исклучено напојување: 0,5W или помалку

Работни услови

10 - 32,5 °C (50 - 90,5 °F), влажност: 20 - 80% RH

Усогласеност за заштита на животната средина

RoHS и ENERGY STAR

SCANNING SPEED (200DPI)

Црно-бело

25стр./мин. / 50слики/мин.

Боја

25стр./мин. / 50слики/мин.

Излезна резолуција

150 x 150dpi, 200 x 200dpi, 300 x 300dpi, 400 x 400dpi, 600 x 600dpi

Излезен режим

Бинарно: црно и бело, дифузија на грешка, напредно подобрување на текст I, напредно подобрување на текст II (напредното подобрување на текст I не е достапно со MAC драјвер), автоматско откривање на боја, 8-битни тонови на сиво: (256 нивоа), 24-битни бои

Препорачан дневен работен циклус

Прибл. 1.500 скенирања/ден

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ДОКУМЕНТИ

Ширина

J-патека 50,8 - 216mm Директно 50,8 - 216mm

Должина

J-патека 70 - 356mm Директно 53,9 - 356mm

Дебелина

J-патека 0,06 - 0,15mm (52 - 128g/m²) Директно 0,05 - 0,25mm (40 - 209g/m²)

Режим за долги документи

3000mm макс. (поддржано со директно снабдување со листови)

Card scanning

53,9 x 85,5 x 0,76mm (директно снабдување со листови, поддршка за картички со релјеф)

Одвојување на листови

Метод на валјак за задржување (валјак за обратно разделување)

Капацитет на механизам за снабдување со листови

30 листови (80g/m²)

СПЕЦИЈАЛНИ ФУНКЦИИ

-

Автоматско откривање на големина на страница, корекција на искосување, 3-димензионална корекција на боја, изоставување на боја (RGB), подобрување на боја (црвена), автоматско откривање на боја, корекција на сенки, подобрување текст, MultiStream, однапред поставена крива на гама, панел за скенирање, отстранување на црни рабови, претходно скенирање, ротација на слика, прескокнување на празна страница, избор на скенирана страна на документ, превиткување, поставување подрачје на скенирање, ориентација на текст, отстранување дамки од дупки за поврзување, континуирано скенирање, подобрување на рабови, намалување на ефектот мoire, спречување на пробивање на боите/отстранување позадина, израмнување на контраст, нанесување на боја, израмнување на заднина, отсекување на сенки, автоматско поставување на резолуција, прилагодување на насока на суб-скенирање со скратување, поставување на задачи (10 функции), откривање на двојно повлекување документи (ултразвучен сензор / по должина)

СОФТВЕР КОЈ СЕ ИСПОРАЧУВА ВО ПАКЕТОТ

Windows

ISIS /TWAIN драјвер (Windows 2000/XP Pro/XP Home/Vista/7/8)


CaptureOnTouch


Nuance eCopy PDF Pro Office


Nuance PaperPort


Nuance OnmiPage


Presto! BizCard читач


Evernote¹


EMC Captiva Cloud Runtime controls¹

Mac

ISIS /TWAIN драјвер


CaptureOnTouch


Presto! PageManager


Presto! BizCard читач


Evernote¹

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

-

Комплет за замена на валјаци за задржување

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

-

Единица за скенирање со рамно лежиште 101, Silex C-6600GB, Silex SX-DS-4000U2

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Фуснота

¹ Инсталирање преку интернет врска

¹ Инсталирање преку интернет врска

¹ Инсталирање преку интернет врска

¹ Инсталирање преку интернет врска