Роботски систем за фотоапарати CR-S700R од Canon
Спецификации

Главни спецификации

Систем со централна основа

Прибл. радиус на ротација од 26 cm (без фотоапарат/објектив)

Поддршка за повеќе фотоапарати/глави

Ефикасна контрола за еден корисник преку апликацијата Camera Remote

Еден кабел за етернет

Пренесува сигнали за контрола на фотоапаратот, ракување со главата и за префрлување слики

Напојување преку XLR со 3 пинови и 24 V

Поддржува компатибилни и индустриски стандардни уреди за напојување XLR

5 однапред поставени положби

Зачувајте и повикувајте најмногу 5 однапред поставени положби за поместување/закосување/ротирање и зумирање

Погледни сè

Детални спецификации

Роботски систем за фотоапарати CR-S700R (глава)

Тип

Систем што ротира централно

Ротација

Поместување (0°: напред):
Опсег на агли: -170 до 170°
Опсег на брзина: 0,5-120°/сек.

Закосување (0°: нивелиран):
Опсег на агли: -40 до 220°
Опсег на брзина: 0,3-120°/сек.

Вртење (0°: нивелиран):
Опсег на агли: -100 до 100°
Опсег на брзина: 1-90°/сек.

Макс. радиус на вртење

Прибл. 26 cm (без прикачен објектив и фотоапарат)

Контрола на зумот на објективот

Да, надворешен додаток за зумирање

Интерфејси

Напојување:
XLR-приклучок со 3 пинови

Приклучок за етернет:
Приклучок RJ-45: компатибилен со 1000BASE-T

Прекинувач

Прекинувач за вклучување/исклучување

Монтирање

Се прицврстува со четири завртки M8

Максимална потрошувачка на енергија

Прибл. 160 W

Раб. услови

Температура: -15 до 40°C
Влажност: не надминува 90% RH (без кондензација)

Димензии (Ш x Д x В)

Прибл. 411 x 523 x 382 mm (1,3 x 1,7 x 1,3 ft.)
(без фотоапарат, објектив и додатоци)

Тежина на куќиштето

Прибл. 19 kg (41,8 lb.)
(со CR-G100, но без фотоапарат и додатоци)

Компатибилност

Фотоапарат:
Од јануари 2020 година: EOS-1D X Mark II, EOS-1D X Mark III

Објектив:
Од јануари 2020 година: EF 11-24mm f/4L USM*, EF 16-35mm f/2.8L III USM, EF 24-70mm f/2.8L II USM, EF 70-200mm f/2.8L IS III USM, EF 24-105mm f/4L IS II USM, EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM
* При максимален широкоаголен опсег на објективот може да настане ефект на вињета и нема поддршка за заштита од дожд.

Изборна дополнителна опрема

Основна плоча:
Основна плоча CR-BP100

Заштита од дожд:
Заштита од дожд за далечински контролирани фотоапарати URC-S1

Изборна дополнителна опрема од трети страни

Напојување:
XLR со 3 пинови и 24-28 V DC, прибл. 160 W
(Се препорачува: 200 W или поголема моќност, со кабел што има голем капацитет за пренесување струја од 8 A или повеќе и мала отпорност (помалку од 0,25 Ω))

Фотоапарати:
(Широкоаголна) камера: Watec WAT-02U2D
Мини камера: Watec WAT-03U2

Друго:
Опрема за зумирање: ARRI K2.66131.0 Zip Gear
Контролна палка: PXN-2113 Game Flight Joystick
Контролор: контролор DualShock 4 (CUH-ZCT2) од Sony
Стеги (за основната плоча)

IP-контролор за фотоапарати CR-G100

Интерфејси

Приклучок за далечински управувач/напојување:
Приклучок за ГЛАВАТА - приклучок за куќиштето CR-S700R

Дигитален приклучок:
USB 3.0-приклучок (Type-C) за ФОТОАПАРАТ 1 - приклучок за фотоапарат EOS.
USB 3.0-приклучок (Type-A) за МИНИ КАМЕРА - приклучок за мини камера.
USB 2.0-приклучок (Micro-B) за ШИРОКОАГОЛНА КАМЕРА - приклучок за широкоаголна камера.

Приклучок за етернет:
Приклучок RJ-45: 1000BASE-T, PoE (IEEE802.3 Type1/Type2) - приклучок за куќиштето CR-S700R.
Приклучок RJ-45 за ФОТОАПАРАТ 2: 1000BASE-T - приклучок за фотоапарат EOS.

Приклучок за далечински управувач:
Далечински управувач од тип N3 од 2,5 mm - приклучок за фотоапарат EOS

Прекинувач

Прекинувач за вклучување/исклучување (со функција за блокирање на ракувањето)

Потрошувачка на енергија

Прибл. 12 W (максимум 25,5 W) - преку PoE

Раб. услови

Температура: -15 до 40°C
Влажност: не надминува 90% RH (без кондензација)

Димензии (Ш x В x Д)

Прибл. 142 x 38 x 114 mm (5,6 x 1,5 x 4,5 in.)

Тежина на куќиштето

Прибл. 335 g (11,8 oz.)

Изборна дополнителна опрема

Апликативен софтвер:
Апликација Camera Remote CR-A100 - контролира повеќе фотоапарати/системи преку еден компјутер/една апликација.
(Предуслови: Windows 10 64 бита (Intel Core i7 2,6 GHz и 8 GB RAM или повеќе), со Google Chrome)

* Сите спецификации се подложени на промена без претходно известување